Tiedotteet

 

Biohackerit ovat tieteen ja hyvinvoinnin yhdistämisen edelläkävijöitä. Nämä terveemmän elämäntavan edistäjät järjestävät kansainvälisen symposiumin Tukholmassa 19.5.

Salli Systemsin perustaja ja maailman terveellisimmän tuolin – Salli Satulatuolin – keksijä, Vessi Jalkanen osallistuu biohakkerina symposiumiin ja on myös yksi tilaisuuden puhujista.

”Biohacker Summit järjestetään ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita optimoimaan suorituskykynsä ja hyvinvointinsa.”

Sallin tavoitteena on terveemmät, onnellisemmat ja tuottavammat ihmiset, jotka elävät pidempään ja nauttivat elämästä enemmän. Sallin oma terveyskonsepti pitää sisällään terveystietoisuuden lisäämisen, oikeiden kalusteiden optimaalisen käytön, istumaystävällisen pukeutumisen, terveellisen ja ravitsevan ruokavalion ja monimuotoisen kehon aktivoinnin.

Vessi Jalkanen on terveyskeksijä ja vaihtoehtoisen lääketieteen ja istumaterveyden asiantuntija, joka näkee ergonomian verenkierron ja lymfakierron mikro- ja makrotason organisointina. Tämä tapahtuu helpoiten istumalla kaksiosaisella satulatuolilla, jonka swing-mekanismi kannustaa liikkeeseen myös istuessa.

Terveellisen istumaergonomian johtava asiantuntija Salli on ylpeä voidessaan yhdistää voimansa ja toimia läheisessä ja hedelmällisessä yhteistyössä biohakkereiden kanssa. Tästä saatiin jo esimakua viime syksynä, kun kolmisenkymmentä biohakkeria vieraili Rautalammilla Sahalan Elämysten ja Ystävyyden Kartanon idyllisessä maalaismiljöössä. Viikonlopun aikana joukko vietti yön metsässä kokeakseen hiljaisuuden harmonisoivan vaikutuksen. Ja luonnollisesti hengen ravinnon lisäksi nautittiin terveellistä, paikallista lähi- ja luomuruokaa.

Biohakkeri Ben Greenfield, joka tapasi Vessin viime syksynä Lontoossa, haastatteli Vessiä omassa podcastissaan. Voit kuunnella lähetyksen tästä.

Voit kuunnella Vessin Biohacker Summitissa pitämän luennon livenä Sallin Facebookissa perjantaina 19.5. klo 15.50!

Johtava satulatuolivalmistaja Salli Systems tuo Habitareen ensiesittelyyn uuden tuolimallin. Uusi malli, Salli Light, on tervetullut lisä tuttuun ja luotettavaan Salli Satulatuolien valikoimaan. Tule tutustumaan osastollemme 7m30!

Värilliset pyörät. Salli Satulatuoleihin on nyt mahdollista valita myös värilliset pyörät. Mustan lisäksi valikoimassa punainen, sininen, vihreä, oranssi ja metallinvärinen pyörä. Soinnuta pyörät istuimen väriin, tai piristä mustaa tuolia omaan sisustukseesi sopivalla värillä!

Inline-pyörä. Uusi, kirkas inline-pyörä on suunnattu erityisesti vaativiin oloihin. Pyörä sopii hyvin myös esimerkiksi kampaajille, koska umpikuminen pyörä on helppo pitää puhtaana.

Salli ja Humbugi – ekologista yhteistyötä. Tamperelainen Humbugi Accessories esittelee uuden asustemallistonsa Sallin osastolla. Uudet Birdie-tuotteet, korut ja käsilaukut, on valmistettu pelkästään Sallin tuotannossa yli jäävästä nahasta.

Tervetuloa osastollemme 7m30 halliin 7 kokeilemaan ergonomisia Salli Satulatuoleja!  Osaava messutiimimme opastaa istumisessa ja kertoo kaksiosaisen, dynaamisen istuimen terveyttä edistävistä vaikutuksista.

Lisätietoja: Anja-Riitta Saarinen, myyntipäällikkö, anjis@salli.com, 050 312 0851

Jälleenmyyjämme Viabel Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Tyllinen kävi heinäkuussa lahjoittamassa aidon Sallin Pate Mustajärvelle. Elävä legenda täytti uskomattomat 60 vuotta ja kipusi syntymäpäiväkonsertissaan lavalle upouuden Salli MultiAdjusterin kanssa. 

Salli Swing ja Salli SwingFit sijoittuivat hyvin Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian Innovation 2015 -kilpailussa, joka pidettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Salli Swing ja Salli SwingFit olivat kolmen parhaan joukossa ja saivat kunniamaininnan.

Salli Swing ja Salli SwingFit ovat kaksiosaisia satulatuoleja, joiden ainutlaatuisen keskiraon ansiosta selän voi pitää suorassa sekä pitkien operaatioiden aikana että asennoissa, joissa joutuu nojaamaan eteenpäin. Keskiraon ansiosta genitaalialueelle ei kohdistu epämukavaa painetta, eikä näin ollen synny tarvetta pyöristää selkää. Keskirako tekee tuolista myös viileän ja hiostamattoman, mikä vähentää infektioriskiä.

Salli Swingin ja Salli SwingFitin dynaamiset istuimet myötäilevät istujan liikkeitä, mistä on etua välineitä kurotellessa ja eteenpäin nojatessa. Tuolilla pääsee lähelle potilasta ja hammaslääkäri ja hammashoitaja voivat työskennellä lähellä toisiaan.

Uusi palkinto Hammaslääkäripäivillä: Innovaatio 2015

Innovaatio 2015 -kunniamaininta annetaan yritykselle tai yhteisölle, joka on kehittänyt uutta tai hyödyntänyt olemassa olevaa teknologiaa, laitteistoa tai palvelua niin, että se parantaa hammaslääkäreiden työskentelyolosuhteita tai potilasturvallisuutta tai tekee käsittelystä/hoidosta kestävämmän, helpomman tai muuten paremman. Kilpailun tulokset julkistetaan 13.11. ilmestyvässä Hammaslääkärilehdessä.

Lisätietoja: markkinointipäällikkö Pia Kenkimäki, puh. 050 911 1200, pia@salli.com

Rautalammin merkittävin vientiyritys ja yksi suurimmista työllistäjistä, Salli Systems, täyttää 25 vuotta. Salli Systemsin päätuote on kaksiosainen Salli® Satulatuoli, jota viedään yli 60 maahan ympäri maailman.

Salli Satulatuolin keksijä, Salli Systemsin hallituksen puheenjohtaja ja yrityksen omistaja Veli-Jussi Jalkanen aloitti liiketoimintansa maataloustoiminnalla Sahalassa jo vuonna 1974. Hänellä oli takanaan mittava ura yrittäjänä jo Salli Systemsin perustamisvuonna 1990. Vuosina 1995–2012 omana yrityksenään toimineen Elämysten ja Ystävyyden Kartanon nimeä käytetään edelleen, kun Sahalan Kartanossa järjestetään mm. vaellusratsastuksia, terveysvalistusta ja työhyvinvointitapahtumia. Sahalan tallissa on tällä hetkellä yli 20 islanninhevosta. Sahalan vielä kasvattaessa islanninhevosia oli hevosluku jopa yli sata. Sahalan Kartanolla on noin 1 100 hehtaarin alueet, josta suurin osa on metsää; peltoa on 68 hehtaaria. Tila siirtyi luomutuotantoon vuonna 2000.

Salli Systems valmistaa ja markkinoi ergonomisia satulatuoleja, ja valikoimassa on myös sähkösäätöisiä pöytiä ja lisävarusteita eri ammattiryhmien tarpeisiin. Yrityksen liikevaihto ylitti viime vuonna ensimmäisen kerran neljän miljoonan euron rajan. Salli Systems työllistää noin 30 henkeä, ja kokonaisuudessaan Sahalan Kartanon alueella työskentelee kesäisin leiriohjaajineen ja tallityöntekijöineen jopa 40 henkeä.

Salli on maailman ensimmäinen kaksiosainen satulatuoli

Ensimmäiset kaksiosaiset satulatuolit, Salli Twin ja Salli MultiAdjuster tulivat markkinoille vuonna 2002. Ne olivat voimakkaan ja uraauurtavan tuotekehityksen tulosta, johon vaikutti myös Sallin aktiivisesti keräämä asiakaspalaute ja Veli-Jussi Jalkasen vankka asiantuntemus anatomiasta, fysiologiasta ja ergonomiasta. Salli onkin ollut jo vuosia istumaterveyden ehdoton edelläkävijä maailmassa. Kaksiosaisuus asettaa Sallin täysin omaan luokkaansa, sillä vain kaksiosaisella satulatuolilla on mahdollista pitää selkä hyväryhtisessä asennossa ja ilman haitallista lantiopainetta koko päivän. Vuonna 2008 esitellyissä Salli Swingissä ja Salli SwingFitissä on aktiiviset istuimet, jotka mahdollistavat tärkeän liikkeen ja jopa treenaamisen työpäivän aikana.

Salli Satulatuolit valmistetaan edelleen käsityönä Sahalan kartanon pihapiirissä. Sallin vahva tuotekehitys mahdollistaa yrityksen toimimisen tiennäyttäjänä maailmaanlaajuiselle istumisen vallankumoukselle. Salli Satulatuoli on ainoa suomalainen satulatuoli, jolle on myönnetty Avainlippu-tunnus.

Kansainvälisen liiketoiminnan kasvaessa Salli Systems on perustanut tytäryhtiöt Kiinaan ja Hongkongiin – näin mm. aasialaiset asiakkaamme saavat parhaan mahdollisen palvelun ja nopeammat toimitukset. Kiinan tehtaan tuotteemme valmistetaan suomalaisen suunnittelun perusteella, suomalaiset laatuvaatimukset huomioiden.

Kutsu

Salli Systems järjestää lehdistö- ja kutsuvierastilaisuuden torstaina 28.5.2015 klo 13–15. Kahvitarjoilun lisäksi esittelemme teille Sahalassa valmistettavaa terveysruokaa ja voitte maistella Veli-Jussi Jalkasen kehittämää super food smoothieta. Kymmenen ensimmäistä ilmoittautunutta pääsee veloituksetta osallistumaan ohjatulle islanninhevosvaellukselle, kauniille reitille keväisiin metsämaisemiin (vaellus klo 15-17). Veli-Jussi Jalkanen vie teidät myös kartanokierrokselle tutustuttaen teidät Sahalan historiaan ja Sallin alkujuuriin.

Sahalassa järjestetään torstaina myös avoimet ovet klo 15–17. Toimittajat ovat erittäin tervetulleita osallistumaan myös tähän tilaisuuteen. Talutusratsastusta lapsille, kahvitarjoilu, kartanokierros ja Salli Satulatuolien tehdasmyynti.

Tervetuloa!

Ilmoittautumiset molempiin tilaisuuksiin viimeistään tiistaina 26.5., paivi@salli.com

Lisätietoja

Viestintäpäällikkö Virpi Hakala, 050 449 3450, virpi@salli.com (kuvat ja muut materiaalit)

Johdon assistentti Päivi Heikkinen, 040 838 5599, paivi@salli.com (käytännön järjestelyt)

Kirsi Mannila on nimitetty Salli Systems / Easydoing Oy:n toimitusjohtajaksi 1.4.2015 alkaen. Mannila on ollut yhtiön palveluksessa 11 vuotta, ja siirtyy tehtävään talouspäällikön paikalta.
Mannila on ollut työuransa aikana rakentamassa yhtiön kasvua sekä kotimaassa että ulkomailla. Pohjoissavolaisen Sahalan kartanon pihasta alkaa satulatuolien matka maailmalle, vientiä on yli kuuteenkymmeneen eri maahan. Kansainvälisen liiketoiminnan kasvaessa Salli perusti tytäryhtiöt Kiinaan ja Hongkongiin – näin mm. aasialaiset asiakkaat saavat parhaan mahdollisen palvelun ja nopeammat rahdit. Kiinan tehtaan tuotteet valmistetaan suomalaisen suunnittelun perusteella, suomalaiset laatuvaatimukset huomioiden.

Yrityksen perustaja ja hallituksen puheenjohtajana jatkava Veli-Jussi Jalkanen tulee jatkossa keskittymään enemmän yrityksen kehittämiseen ja uusien ratkaisujen keksimiseen istumaperäisten ongelmien ratkaisuun. Jalkasen visio siitä miten suomalaiset ratkaisevat istumisen ongelmat on kehittänyt Salli satulatuolista kansainvälisesti tunnustetun ergonomiatuotteen ja jatkossa hän ehtii paneutumaan entistä paremmin tuotekehittelyyn.

Satulatuoleja Rautalammilla valmistavan Salli Systemsin liikevaihto ylitti viime vuonna 4 miljoonan euron rajan, edellisvuonna liikevaihto oli 3,3 miljoonaa euroa, yhtiö työllistää kaikkiaan 30 henkilöä. Kasvu tehtiin lähinnä kotimaan myynnillä. Salli satulatuoli on aidosti kotimainen ja valmistetaan suomalaisella käsityötaidolla, tunnustuksena kotimaisuudessa tuotteella on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu.

”Tulemme tulevaisuudessa kiinnittämään yhä edelleen huomiota siihen, että voimme tarjota asiakkaille ammattitaitoisen tuotantotiimimme Suomessa valmistaman satulatuolin. Varmistamme tuotteen hyvän laadun, kestävyyden ja käyttövarmuuden valmistamalla tuotteet käsityönä”, toteaa Mannila. ”Ammattitaitoinen markkinointi- ja myyntitiimimme omaa laajat tiedot, taidot sekä osaamisen ja siksi tämän porukan mukaan on helppo heittäytyä.” Yrityksen palveluksessa onkin lukuisia fysioterapeutteja sekä liikunnanohjaajia. ”Näillä eväillä on hyvä jatkaa Sallin kehitystä yhä eteenpäin, pyrimme siihen, että Salli on ja tunnetaan markkinoiden laadukkaimpana satulatuolina – Aitona Sallina.”

Mannila aloittaa tehtävässä yhtiön 25-vuotisjuhlien kynnyksellä. Salli satulatuoli esiteltiin ensimmäisen kerran kansainvälisillä keksintömessuilla vuonna 1990.

Miehet tuottavat vähemmän testosteronia kuin muutama kymmenen vuotta sitten. Nykyiset elintapamme –tuntikausien tauoton istuminen ja kireät vaatteet – muodostavat valtavan riskin genitaaliterveydelle.

Testosteroni on elintärkeä mieshormoni, joka muodostuu kiveksissä. Se ylläpitää lihasten kokoa ja kuntoa, seksuaalista kyvykkyyttä ja miehisiä ominaisuuksia kuten päättäväisyyttä ja jämäkkyyttä. Testosteronia tarvitaan myös ylläpitämään muistia keski-iästä eteenpäin.

Eurooppalaiset miehet tuottavat nykyään 50 prosenttia vähemmän siittiöitä kuin 30 vuotta sitten. Siittiötiheys putoaa 2–4 prosenttia vuodessa. Yksi syy sperman laadun huonontumiseen on kivesten lämpötilan nousu lähelle 37 astetta. Kivesten optimaalinen fysiologinen lämpötila on 33°C.

Noin 40 prosenttia 40-vuotiaista miehistä ja 50 prosenttia 50-vuotiaista miehistä kärsii ajoittaisista tai jatkuvista erektio-ongelmista. Lähes kaikki 60-vuotiaat miehet kärsivät eturauhasen liikakasvusta.

Kaikki yllämainitut ongelmat johtuvat perinteisestä istumista pehmustetuilla tuoleilla ja kireistä vaatteista. Tuolin pehmuste lisää lantionaukon kautta painetta lantion sisäosan pehmytkudoksille, jolloin syntyy painekenttä. Paine ärsyttää lantion sisällä olevia elimiä (virtsarakko, eturauhanen, paksusuoli, peräsuoli) ja altistavat ne vakaville sairauksille, kuten syövälle. Lisäksi aina kun istumme, housut kiristyvät entisestään genitaalialueella, mikä häiritsee herkkää lymfakiertoa.

Kaksiosainen Salli Satulatuoli sopii sekä naisille että miehille

Ergonomisen ja terveellisen asennon saavuttaa vain anatomisesti muotoillulla kaksiosaisella Salli Satulatuolilla. Sallilla istuessa alaselkään muodostuu automaattisesti lordoosi, mikä helpottaa välilevyjen haitallista painetta. Tuolin keskiraon ansiosta hyvä ryhti on mahdollista säilyttää koko päivän – koska genitaalialueelle ei kohdistu epämukavaa painetta, ei synny tarvetta pyöristää selkää. Kaksiosainen istuin on viileä ja hiostamaton ja vähentää näin naisten tulehdusriskiä.

Tule päivittämään istumaterveysosaamistasi ja testaamaan Salleja osastolle 2b40 asiantuntevan messutiimimme opastuksella!

Lisätietoja

Pia Kenkimäki, markkinointipäällikkö, fysioterapeutti, 050 911 1200, pia@salli.com

 

 

Avainlipputuote Salli® Satulatuoli saa 12.9.2014 lähtien automaattisesti kymmenen vuoden takuun, aikaisemman viiden vuoden sijasta (ei koske mallia Salli Job). Tuolit pehmustetaan ja verhoillaan käsin, joten ne ovat suomalaista käsityötä. Istuinpelti on terästä ja verhoilu aitoa laadukasta nahkaa. Olemme tuotteistamme ylpeitä ja uskomme, että ne ovat elinikäisiä kumppaneita. Siksi annamme tuoleillemme nyt kymmenen vuoden takuun.

Salli® Satulatuolit – turvallisempaa istumista

Eniten sairauspoissaoloja aiheuttavat Työterveyslaitoksen mukaan tuki- ja liikuntaelinsairaudet. Yksi sairauslomapäivä maksaa työnantajalle yli 300 euroa. Kansantaloudellisten menetysten lisäksi istumaperäiset vaivat tekevät elämän vaikeaksi ja kivuliaaksi. Ei siis ole lainkaan yhdentekevää miten istumme, sillä edes säännöllinen liikunta ei kompensoi istumisen haittoja.

Huono istuma-asento vaikuttaa kehoon kokonaisvaltaisesti: Kumarassa asennossa niska- ja hartialihakset kipeytyvät ja alaselän pyöristyessä välilevyt jäävät nikamien väliin puristuksiin, mikä rappeuttaa niitä vähitellen. Hengitys on pinnallisempaa eivätkä aivot saa tarpeeksi happea, jolloin päätä alkaa särkeä ja vireystila laskee. Verenkierron ja lymfanesteiden kierron hidastuminen aiheuttaa alaraajojen turvotusta ja suonikohjuja. Istuminen hidastaa suolen toimintaa, ja genitaalialue joutuu puristuksiin.

Seisominenkaan ei ole ratkaisu, sillä seisomatyötä tekevillä on usein niveltulehduksia ja huono verenkierto jaloissa. Pitkään seisominen on raskasta, sillä seistessä lihakset eivät saa levätä lainkaan.

Kohti parempaa ergonomiaa

Terveellisin vaihtoehto on istua kaksiosaisella satulatuolilla ratsastuksenomaisessa asennossa, jolloin reisien ja ylävartalon väliin muodostuu 135 asteen kulma. Lantio on eteenpäin kääntyneenä kuten seistessä, ja selän lihakset rentoina. Loivat kulmat eivät rasita lonkka- ja polviniveliä. Selkänojaa ei tarvita, koska tasapainoisessa asennossa selkäranka kannattelee vartalon painoa eikä asentoa tarvitse ylläpitää lihaksilla.

Kaksiosaisella Salli Satulatuolilla lantion voi pitää oikeassa asennossa, sillä tuoli ei paina genitaalialuetta ja näin ollen ei synny tarvetta pyöristää alaselkää. Salli Swingin ja Salli SwingFitin liikettä myötäilevä istuin tuo alaselkään liikettä, ja verenkierto aktivoituu.

Työergonomia kohenee huomattavasti, kun käytössä on liikettä mukaileva satulatuoli ja sähkösäätöinen pöytä, jonka ääressä voi myös seistä. Salli-pöytien mahakolo antaa tukea kyynärpäille, mikä auttaa pitämään hartiat rentoina. Sallilla on helppo rullailla hakemaan tavaroita, jotka kannattaakin sijoittaa kauemmas kuin aivan käden ulottuville.

Tervetuloa osastollemme 7c71 kokeilemaan uusia, kapeampia Salli Satulatuoleja! Oikea istuma-asento on helppo löytää ja tuoli tuntuu mukavalta heti alusta lähtien.

Lisätietoja

Markkinointipäällikkö, fysioterapeutti Pia Kenkimäki, puh. 050 911 1200, pia@salli.com

 

Salli® Satulatuolit – ratkaisu selkävaivoihin

Lääkäri tutkii ja hoitaa potilasta usein hankalissa asennoissa istuen tai seisten, mikä kuormittaa etenkin alaselkää ja hartioita. Myös tuki - ja liikuntaelinten sairaudet ovat yleisiä. Salli Systemsillä on ratkaisu tervydenhuoltohenkilöstön ergonomisiin ongelmiin: kaksiosainen satulatuoli.

Kaksiosaisella Sallilla voi istua koko päivän

Ihminen väistää luonnostaan painetta lantioaukon ja genitaalien alueella. Lantion taaksepäin kallistaminen pyöristää selkärankaa, jolloin fasettinivelet avautuvat ja paine siirtyy nikamilta välileyvyille. Selkä pyöreänä istuminen aiheuttaa suurimman osan istumisen ongelmista.

Kaksiosaisella Salli Satulatuolilla tuolilla lantion voi pitää oikeassa asennossa, sillä tuoli ei paina genitaalialuetta. Salli Swingin ja Salli SwingFitin liikettä myötäilevä istuin varmistaa loivan lantiokulman myös eteenpäin kumartuessa, ja paino jakaantuu istuimelle tasaisesti. Dynaaminen istuin tuo alaselkään liikettä, ja verenkierto aktivoituu.

Kohti parempaa ergonomiaa

Satulatuolilla istuttaessa vartalon liikevapaus on lähes yhtä hyvä kuin seisaaltaan työskenneltäessä, eikä työskentely rasita selkää ja hartioita. Liikkuminen ja työvälineiden kurkottelu on vaivatonta, ja hyvän ryhdin ansiosta niska ja hartiat rentoutuvat. Hengitys syvenee ja lisääntynyt hapensaanti virkistää. Lantio- ja polvikulmat ovat noin 135 astetta, mikä parantaa verenkiertoa ja aineenvaihdunta selässä, lantion alueella ja alaraajoissa. Loiva kulma ehkäisee myös nivelvaivoja. Erillistä työpöydän tuolia ei tarvita, koska Sallilla on helppo rullata paikasta toiseen.

Ei ole yhdentekevää miten istut, sillä edes säännöllinen liikunnan harrastaminen ei kompensoi istumisen haittoja!

Tervetuloa osastollemme 2e62 kokeilemaan uusia, entistä pehmeämpiä Salli Satulatuoleja! Paksumpi pehmuste takaa miellyttävän istumatuntuman alusta lähtien, ja pehmusteen uudenlainen muotoilu saa tuolin tuntumaan kapeammalta.

Lisätietoja

Pia Kenkimäki, markkinointipäällikkö, fysioterapeutti, puh. 050 911 1200, pia@salli.com

Salli® Satulatuoleja valmistavan Salli Systemsin tuotantotiloissa Rautalammilla oli aamulla 21.11.2013 pieni tulipalo.

Hakekattilan yhteydessä olevassa hakesiilossa kyti palavaa massaa, jonka hajun työntekijät huomasivat. Palokunta sai sammutettua tulen nopeasti ja tutki tämän jälkeen tuotantotilojen tilanteen. Ilmeisesti hakekuljettimen rikkoutunut laakeri aiheutti tulen pääsyn kattilasta siiloon. Tulipalosta ei aiheutunut vaaraa työntekijöille ja myös aineelliset vahingot jäivät vähäisiksi työntekijöiden ja pelastuslaitoksen ripeän toiminnan vuoksi.

Työskentely tuotantotiloissa jouduttiin hetkellisesti pysäyttämään ja tästä johtuen toimituksiin voi tulla pieniä viiveitä. Mahdollisista toimitusajan muutoksista ilmoitetaan asiakkaille. Tuotantoa jatkettiin jo puolilta päivin, joten suuria viivästyksiä toimituksiin ei ole tulossa.

Salli® satulatuolit – ratkaisu selkävaivoihin 

Tuki - ja liikuntaelinten sairaudet ovat yleisiä hammaslääkäreillä ¹, eniten ammattikuntaa vaivaavat alaselän kivut ². Salli Systemsillä on ratkaisu hammashuollon ergonomisiin ongelmiin: kaksiosainen satulatuoli.

Kaksiosaisella Sallilla voi istua koko päivän

Ihminen väistää luonnostaan painetta lantioaukon ja genitaalien alueella. Lantion taaksepäin kallistaminen pyöristää selkärankaa, jolloin fasettinivelet avautuvat ja paine siirtyy nikamilta välileyvyille. Selkä pyöreänä istuminen aiheuttaa suurimman osan istumisen ongelmista.

Kaksiosaisella Salli-satulatuolilla tuolilla lantion voi pitää oikeassa asennossa, sillä tuoli ei paina genitaalialuetta. Salli Swingin ja Salli SwingFitin liikettä myötäilevä istuin varmistaa loivan lantiokulman myös eteenpäin kumartuessa, ja paino jakaantuu istuimelle tasaisesti. Dynaaminen istuin tuo alaselkään liikettä, ja verenkierto aktivoituu.

Kohti parempaa ergonomiaa

Hammaslääkäreiden ja hoitajien työergonomia kohenee huomattavasti näillä kolmella tekijällä: käytössä on liikettä mukaileva satulatuoli, hoitoyksikkö on säädetty tarpeeksi korkealle ja potilasta ohjataan kääntämään päätä tarkoituksenmukaiseen asentoon. Ei ole yhdentekevää miten istut, sillä edes säännöllinen liikunnan harrastaminen ei kompensoi istumisen haittoja.

Tervetuloa osastollemme 2h37 kokeilemaan uusia, entistä pehmeämpiä Salli-satulatuoleja! Paksumpi pehmuste takaa miellyttävän istumatuntuman alusta lähtien, ja pehmusteen uudenlainen muotoilu saa tuolin tuntumaan kapeammalta. Salleja on esittelyssä myös jälleenmyyjämme Hammasvälineen osastoilla.

Muista myös esitys Tietoklinikalla perjantaina klo 12.40: Salli SwingFit – Opi oikea ja rento istuma-asento

Lisätietoja

Tuote- ja markkinointipäällikkö, fysioterapeutti Pia Kenkimäki, puh. 050911 1200, pia@salli.com

Viitteet

  1. Hayes M.J, Smith D.R. ja A Taylor J. Musculoskeletal disorders and symptom severity among Australian dental hygienists. BMC Res Notes 2013: 6:250.
  2. Lis A.M, Black K.M ja Korn H. Association between sitting and occupational LBP. Eur Spine J 2007 16: 283 – 298., Wunderlich M, Eger T, Rüther T, Meyer-Falcke A ja Leyk D. Analysis of spine loads in dentistry – impact of an altered sitting position of the dentist. J. Biomedical Science and Engineering 2010 3: 664 – 671.

Salli Systems pyrkii kehittämään ja tukemaan ihmisten istumisterveyttä ja hyvinvointia työyhteisöissä, mutta valmistaa myös satulatuoleja ja työpöytiä koululaisille. Sallin tavoitteena on luoda kouluihin ergonomiset työskentelyolosuhteet, joissa oppilaat voivat motivoitua oppimaan ja leikkimään hymyssä suin!

Salli Systems osallistuu ruotsalaiseen Världens Barn -hyväntekeväisyyskeräykseen, jolla pyritään parantamaan lasten elinolosuhteita Paraguayn pääkaupungissa Asunciónissa. 

Aivan uutta Sallilta! Satulatuolivalmistuksen edelläkävijänä ja istumaterveyden edistäjänä tunnettu Salli Systems tekee uuden aluevaltauksen: valikoimaan on tullut kahdenistuttava säkkituoli.

Salli satulatuolien valmistuksessa syntyy jatkuvasti hukkapaloja nahasta, jolla satulatuolien istuinosat verhoillaan. Hukkapalojen jatkokäytölle on etsitty erilaisia vaihtoehtoja ja nyt niitä voidaan hyödyntää tähän ihanaan ja rentouttavaan tuotemalliin. Säkkituoliin voidaan käyttää satulatuolien verhoilusta jääneet pienemmät nahkapalat, jolloin laadukkaan nahan 26 % hukkaprosentti pienenee vain kolmeen prosenttiin. Salli haluaa huolehtia myös ympäristöstä hävikkiään vähentämällä.

Säkkituoli on erinomainen vaihtoehto sohvalle, sillä tässä säkkituolissa selkä ja niska eivät rasitu. Tämä johtuu säkkituolin suuresta koosta ja miellyttävästä materiaalista: suureen säkkituoliin asetut aina kehoasi mukailevaan asentoon. Tuoli sopii hyvin myös kahdelle!

Salli säkkituoli valmistetaan aina vain tilauksesta. Yhdessä tuolissa on 363 nahanpalaa ja se valmistetaan täysin käsityönä Rautalammin tehtaallamme.

Nimikilpailu

Salli säkkituoli saa nimensä Facebookissa ja Habitare-messuilla järjestettävän nimikilpailun tuloksena, lähetä ehdotuksesi viimeistään keskiviikkona 25.9. Johannalle, johanna(at)salli.com.

Sallin iloinen edustusjoukko Pia, Tiina, Johanna ja Vessi levitti satulatuoli-istumisen ilosanomaa Kunnon Laivalla 23.-25.8. Istumisen vaarallisuudesta puhutaan paljon, mutta silloin kun on pakko istua, kaksiosainen Salli on paras valinta. Dynaamisella istuimella selkä saa liikettä, veri kiertää ja väsymys ei pääse iskemään.

Salli-pisteellä riitti kiinnostuneita kokeilijoita! Kuvassa Pian tuolissa on lisävarusteena kyynärtuki, joka on erinomainen tilanteissa, jossa tarvitaan tukea käsille, esimerkiksi kosmetologin työssä. Tiinan edessä taas kyynärpöytä, joka on näppärä tuolin ja pöydän yhdistelmä. Sekä tuolin että pöydän korkeuden voi säätää juuri itselleen sopivaksi. Sopii vaikka koululaiselle läksyjen tekoon!

Salli Systemsin tuotantopäälliköksi ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty konetekniikan diplomi-insinööri Heikki Hintikka 27.11.2012 alkaen. Hän on viimeksi työskennellyt Gebwell Oy:ssä laatu- ja kehityspäällikön sekä tuotantojohtajan tehtävissä. Lisäksi aiemmin hän on työskennellyt muissa teollisuuden alan toimihenkilö- ja tuotekehitystehtävissä.

Salli Systems / Easydoing Oy on sijoittunut Kauppalehden Menestyjäluokituksessa Suomen menestyneimpien yritysten joukkoon. Vain alle neljä prosenttia suomalaisista yrityksistä täyttää Kauppalehden asettamat kriteerit, joilla tämä kunnia on mahdollista ansaita.

Kauppalehden tutkimus- ja analyysiyksikkö Balance Consulting analysoi vuosittain yritysten suorituskykyä tilinpäätösanalyysien avulla. Analyysissa yrityksen taloudellinen menestys luokitellaan kuuden eri osa-alueen mukaan. Menestyjät laitetaan paremmuusjärjestykseen KL-pisteiden avulla.

KL-luokituspisteet lasketaan usean eri tunnusluvun pohjalta: yritys on menestyvä, jos sen kannattavuus, vakavaraisuus sekä maksuvalmius ovat kaikki yleisesti hyvässä kunnossa. Luokituksessa käytetyt tunnusluvut on pyritty valitsemaan mahdollisimman toimialariippumattomasti. Lisätietoja Menestyjistä.

Salli Systems esittelee automaattisesti säätyvän Salli AutoSmart -työpöydän Habitaressa 12.–16.9. Hyvä, ergonominen työasento säilyy koko työpäivän ajan, kun annat Salli AutoSmartin hoitaa sen puolestasi.

Työpäivät ovat usein kiireisiä ja täynnä erilaista toimintaa. Kiireen keskellä hyvä, ergonominen työasento helposti unohtuu ja töitä tehdään hartiat korvissa, niska eteenpäin kallistuneena ja selkä pyöreänä. Tämän seurauksena verenkierto hidastuu ja lihakset jännittyvät.

Huonot työasennot voivat nyt jäädä historiaan, sillä Salli Systems on kehittänyt työpöydän, jossa työtason ja monitorien korkeudet säätyvät automaattisesti käyttäjän mittojen mukaan työasennon ja tehtävän vaihtuessa. Samalla pöydällä voi olla useita käyttäjiä, sillä pöytä säätyy käyttö-järjestelmään kirjautuvan henkilön asetusten mukaan. Pöytälevyn istuinsyvennys takaa sen, että käyttäjä pääsee riittävän lähelle pöytää ja osa ylävartalon painosta jakautuu käsivarsille.

Aivot toimivat parhaiten, kun pää on pystyssä ja suoraan eteenpäin ja niska- ja hartialihakset ovat rentoina. Tässä asennossa suurten kaulaverisuonien toiminta on täysin häiriötöntä, ja juuri tähän asentoon Salli AutoSmart sinut ohjaa.

Salli AutoSmart -työpöytä on suunniteltu toimimaan yhdessä Salli Satulatuolin kanssa. Salli Satulatuolilla istuessasi selkärankasi on anatomisesti oikeassa asennossa , polvien ja lonkan nivelet ovat lepoasennossa, veri kiertää ja pääset vapaasti liikkumaan paikasta toiseen. Swing-mekanismin avulla vahvistat huomaamattasi alaselän lihaksia, jotka antavat luonnnollisen tuen selkärangallesi.

Tervetuloa tutustumaan uuteen Salli AutoSmart -työpöytään messuosastollemme 7c41!

Yhteistyökumppanit
Linak Oy (pöydän moottorointi)
Kondator AB (monitoripuu)
PS-Tuote Oy (sovelluskehitys)

Lisätietoja

Tuotepäällikkö Pia Kenkimäki, 050 9111 200, pia(at)salli.com

 

Pia Kenkimäki (KTM, fysioterapeutti) on nimitetty tuotepäälliköksi 13.8. alkaen. Hän on toiminut yksityisyrittäjänä viimeiset kaksi ja puoli vuotta ja sitä ennen kuusi vuotta oheistuotteiden ja tuontituotteiden tuotepäällikkönä Exel Sport Oy:ssä. Salli Systemsin uutena tuotepäällikkönä Pia vastaa uusien tuotteiden viimeistelystä ja kaupallistamisesta. Hänen toimipaikkansa on Siuntio.

Ismo Nikander (MBA) on nimitetty markkinointipäälliköksi 13.8. alkaen. Hänen vastuualueeseensa kuuluvat Saksa, Itävalta ja saksankielinen Sveitsi. Hän on työskennellyt aikaisemmin Grenkeleasin Groupin myyntipäällikkönä Saksassa ja toimitusjohtajana Ruotsissa, ja TeliaSonera Finansin maajohtajana Suomessa. Ismon toimipaikka on Düsseldorf.

Erlend Boden on nimitetty markkinointipäälliköksi 10.8. alkaen vastuualueenaan Hollanti ja Norja. Hän on työskennellyt aikaisemmin Personalhelsen toimitusjohtajana. Erlendin toimipaikka on Norjan Kristiansand.

Salli Systemsin messupäällikkönä toiminut Sari Hintikka-Varis on nimitetty markkinointijohtajaksi 1.7. alkaen. Sarin toimipaikka on Rautalampi.

Salli Systemsin tiedottajana toiminut Virpi Hakala on nimitetty viestintäpäälliköksi 14.8. alkaen. Hänen toimipaikkansa on Kangasala.

Sallilta jotain ihan uutta: Harley Davidson, johon on liitetty satulatuoli-istuin! Maailman ensimmäinen istumaergonominen harrikka esiteltiin Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa 28.–29.4. Hot Rod & Rock Showssa.

Salli Systemsin aluemyyntipäällikkö, fysioterapeutti Tiina Roos panostaa ergonomiaan myös vapaa-ajallaan – talven aikana tallilla on muokattu hänen XLH Sportstrer 883 Hugger -pyöränsä uuten uskoon. Istuimena on nyt Sallin Systemsin kaksiosainen Salli Twin.

Tiina Roos ajaa harrikallaan keväästä syksyyn viikoittain.
– Uuden istuimen ansiosta selkä ei väsy pitkäänkään ajaessa, sillä istumapaine kohdistuu oikein ja ajo-asento on erinomainen, hän sanoo. – Asento on tietysti minulle muutenkin luonnollinen, koska käytän työtuolinakin Sallia. Aikaisemmin ajoasentoni oli huonompi, sillä istuin selkä pyöreänä, jalat ja kädet liian edessä, hän sanoo.

 

Salli Systems on tänään esitellyt käänteentekevän työpöytäuutuuden Tukholman huonekalumessuilla.

Salli Smart on ergonomisten työpöytien ehdotonta aatelia ja kautta aikojen paras ratkaisu terveellisen istuma-asennon saavuttamiseksi. Pöytä tunnistaa, luetko tekstiä ruudulta vai kirjoitatko itse, ja säätyy automaattisesti kutakin tehtävää varten optimaaliselle tasolle. Salli Smart ottaa huomioon jopa sen fysiologisen seikan, että selkäranka painuu päivän aikana kasaan 1–2 senttiä, ja huomioi tämän korkeuden säädössä. Pöydän lisäksi myös monitoripuihin kiinnitetyt näytöt siirtyvät eri korkeuksille sen mukaan, mitä olet tekemässä.

Salli AutoSmart pitää sinusta huolta

Aivot toimivat parhaiten, kun pää on pystyssä ja suoraan eteenpäin, ja niska- ja hartialihakset ovat rentoina. Tässä asennossa suurten kaulaverisuonien toiminta on täysin häiriötöntä, ja juuri tähän asentoon Salli AutoSmart sinut ohjaa. Automaattimekanismi toimii sekä istuen että seisten työskenneltäessä.

Kun pöytä on kerran ohjelmoitu käyttäjän asetusten ja kehon mittojen mukaisesti, säätyminen on automaattista. Samalla pöydällä voi olla useita käyttäjiä, sillä pöytä säätyy käyttöjärjestelmään kirjautuvan henkilön asetusten mukaan. Automaattijärjestelmälle on haettu patenttia.

Salli AutoSmart on suunniteltu toimimaan yhdessä satulatuolin kanssa. Konsepti on täysin ylivoimainen, sillä satulatuolilla istuen istumaryhti on luonnollinen ja pöydän avulla myös kädet, pää ja niska saavat parhaan mahdollisen asennon.

Yhteistyökumppanit
Linak Oy (pöydän moottorointi)
Kondator AB (monitoripuu)
PS-Tuote Oy (sovelluskehitys)

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Veli-Jussi Jalkanen, puh. 0400 763 700, vessi(at)salli.com

Ergonomisia työtuoleja valmistava Salli Systems on perustanut tytäryhtiön Kiinan Shenzeniin, joka sijaitsee Hongkongin pohjoispuolella Guangdongin maakunnassa. Alue on yksi maailman suurimmista ja nopeimmin kehittyvistä talousalueista. Valmistus Shenzenissä käynnistyi tänä keväänä, ja Kiinan myynnin lisäksi tuotteita aletaan viedä Aasian, Oseanian, Venäjän, Afrikan sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikan markkinoille. Salli Systems kaavailee myös Suomessa valmistettujen tuotteiden vientiä Kiinaan, jossa pohjoismaista laatua arvostetaan ja jossa brändituotteista ollaan valmiita maksamaan jopa eurooppalainen hinta.

Kaksi-osaiset tuolimallit saivat uuden muotoilun ja pehmusteen

Kaksiosaiset tuolimallit, Twin, MultiAdjuster, Swing ja SwingFit ovat saaneet uudenlaisen muotoilun, kun tuolien etuosaa on hiukan pyöristetty. Hyvä istuma-asento löytyy helposti ja tuolilla pääsee lähemmäksi kohdetta. Tuoleissa on aiemmin käytetyn vaahtomuovin tilalla uusi, tasalaatuinen polyuretaanipehmuste, joka pitää paremmin joustavuutensa. Pehmustetta on lisätty, joten tuolilla on pehmeämpi ja mukavampi istua.

Salli Systemsin suunnitelmat ja uudet tuotteet

Autojen ja muiden ajoneuvojen kuljettajat ympäri maailmaa kärsivät ammattitauteina erilaisista selkävaivoista. Kehittyvissä maissa ihmiset työskentelevät tehtaissa esimerkiksi kokoonpanotyössä, jossa sekä istuma- että muu ergonomia on heikkoa. Myös koululaisten istuminen kautta maailman on heikkotasoista ja selkää vaurioittavaa; tämä on tilanne myös Suomessa. Salli tähtää näille markkinoille tuotteilla, jotka edullisesta hinnastaan huolimatta ratkaisevat suurimmat istumaergonomian ongelmat, parantavat tuottavuutta ja hyvinvointia ja vähentävät sairastuvuutta. Lisäksi Salli Systems kerää aktiivisesti tietoa istumafysiologiasta ja rekrytoi muun muassa opiskelijoita auttamaan oman tutkimusohjelmansa toteuttamisessa.

Uutta tietoa istumisen vaikutuksista

Jopa 49,7 prosenttia kaikista miesten syövistä keskittyy lantiossa noin yhden litran vetoiselle kudosalueelle, johon istuttaessa kohdistuu painetta. Ammateissa, joissa työskennellään seisten, on vähemmän esimerkiksi eturauhassyöpää. Myös keskiraollinen satulatuoli voi vähentää syöpäriskiä merkittävästi. Alaselän rappeuman ehkäisyssä ja hoidossa saadaan hyviä tuloksia istumalla keskiraollisella satulatuolilla, jossa on dynaaminen keinuistuin. Hyvä ryhti ja jatkuva mikroliike saavat nikamat asettumaan oikeaan asentoon ja verenkierron selkärangan kudoksissa elpymään.

FM Virpi Hakala on nimitetty tiedottajaksi 18.1.2011 alkaen. Hän työskenteli aikaisemmin viestintäsuunnittelijana Saarioinen Oy:ssä. Virpin toimipaikka on Kangasala.