Optimoi istumaympäristösi

  1. Hanki keskiraollinen satulatuoli ja sähkösäätöinen pöytä, jossa on mahakolo ja kyynärpehmikkeet.
  2. Hanki ergonominen, itsellesi sopiva näppäimistö, kaksi korkealaatuista monitoria ja niihin hyvä näytönohjain. Optimoi monitorien säädöt itsellesi sopiviksi.
  3. Hanki myös laadukas langaton tai langallinen kuuloke, jotta pääset kävelemään ja venyttelemään puhelujen aikana. Venyttelyä varten kannattaa hankkia toimiston lattialle pieni venyttelymatto. Ota huomioon, että langaton kännykän kuuloke saattaa aiheuttaa paljon käytettynä joillekin ihmisille kasvohermo-oireita.
  4. Opettele tuolin ja pöydän säädöt ja oikea käyttö. Satulatuolille istutaan takaa päin ja tuolilta noustaan etuviistoon.
  5. Opettele käyttämään pöydän eri korkeuksia: iltapäivällä 2 cm alempana kuin aamulla, kirjoittaessa 3–4 cm alempana kuin lukiessa, istuessa 15–40 cm alempana kuin seistessä.
  6. Käytä työskennellessäsi päällys- ja alushousuja, jotka istuttaessa eivät kiristy lantion alueella.
  7. Keholle olisi myös edullisempaa olla hihattomassa paidassa. Jos kainalot kostuvat, istuja helposti yrittää kannatella käsiään lisätuuletuksen saamiseksi, mikä lisää hartiaseudun lihasjännityksiä.
  8. Sijoita tulostin, kaapit ja usein tarvittavat työvälineet eri korkeuksille niin, että joudut kurottamaan niitä useita kertoja päivässä. Oikeaoppisessa kurottelussa lantio taipuu tukijalan puolelle ja selkä pysyy suorana. Kurottele tasapuolisesti molemmilla käsillä ja vaihtele tukijalkaa.