Ota pöytä tehokäyttöön

Pöydät ovat yleensä noin 72–74 cm korkeita. Tämä on liian vähän edes lyhytaikaiseen työskentelyyn seisaaltaan eikä se useinkaan ole tarpeeksi satulatuolin kanssa työskentelyyn. Jos pöytää ei vaihdeta säädettävään pöytään mahakoloineen ja kyynärpehmikkeineen, sitä tulee korottaa esimerkiksi korokeholkkien avulla täsmälleen oikealle korkeudelle kyseiselle istujalle.

Hyvässä istuma-asennossa kehon paino jakaantuu jalkojen ja lantion lisäksi myös osin kyynärpäille. Tämä toteutuu pöydän syvällä mahakololla, jolloin kyynärpäille saadaan tukipinta suoraan olkapäiden alle. On tärkeää, että kyynärpäiden tuki on sopivasti pehmustettu ja lähellä vartaloa. Kyynärpäille tulee huomattava osa ylävartalon painosta, noin 5–15 kiloa, mikä auttaa pitämään hartiat rentoina ja edistää alaselän kuntoutumista.

Pöydän korkeutta tulisi voida sujuvasti säätää optimikorkeudelle. Kirjoittamisen ja lukemisen optimikorkeudet eroavat toisistaan monta senttiä. Aamupäivän korkeudet ovat erilaisia kuin iltapäivän, koska selkäranka lyhenee päivän aikana. Seisominenkin on hyvää vaihtelua. Optimissaan pöydässä on ohjelmoitava, kahdeksan korkeuden pikavalinta.