Näin otat Sallisi käyttöön hammashuollossa

  1. Säädä tuolin korkeus. Nosta tuoli niin korkealla, että jalat eivät enää yllä maahan, ja anna lantion ja reisien rentoutua. Laske sitten tuolia niin, että jalat ovat tukevasti maassa ja että polvissa ja reisien ja ylävartalon välissä on noin 135 asteen kulma.
  2. Potilastuolin korkeus. Säädä potilastuolin korkeus niin, että kyynärvartesi ovat työskennellessäsi noin 25 astetta vaakatasosta ylöspäin. Näin sekä hammaslääkäri että hoitaja saavat jalat potilastuolin alle eikä niskaa tarvitse taivuttaa nähdäkseen hyvin.
  3. Vedä leuka sisään, katso alaspäin ja taivuta niskaa vasta lopuksi. Näin niskan alue ei rasitu.
  4. Varmista, että jalat ovat mieluummin sivuilla kuin edessä. Näin lantio kääntyy eteenpäin ja selkä oikenee automaattisesti.
  5. Laita pedaali jalan lähelle, älä kurkottele sitä. Näin vältät selkä- ja lonkkavaivoja. Jos mahdollista, käytä pedaalia kantapäällä.
  6. Käytä mahdollisimman väljiä, työskentelyyn sopivia vaatteita. Kapeassa hameessa ei voi istua Sallilla.
  7. Vaihtele työskentelykulmaa potilaaseen nähden. Työskentele mahdollisuuksien mukaan välillä myös seisten.

Tärkeää!

Alussa istuin voi tuntua kovalta istuinluiden kohdalta. Tämä johtuu siitä, että Sallissa paine on pyritty ohjaamaan pois pehmytkudoksilta ja lantioaukon alueelta luisille rakenteille. Paine on siis istuinluilla. Totut siihen kyllä pian, ole kärsivällinen!

Jos istuin tuntuu leveältä, tai alaselkäsi väsyy, pidät jalkojasi todennäköisesti liian edessä. Kokeile siirtää jalkoja hieman enemmän sivuille. Näin saavutat helpoiten seisomisen kaltaisen jännityksettömän tilan myös ylävartalossa.

Katso videot Sallista hammaslääkärin ja hammasteknikon työssä