Miesten genitaaliterveys

Huono genitaaliterveys on maailmanlaajuinen, vakava ja koko ajan pahentuva ongelma. Eurooppalaiset miehet tuottavat nykyään 50 prosenttia vähemmän siittiöitä kuin 30 vuotta sitten. Siittiötiheys putoaa 2–4 prosenttia vuodessa. Noin 40 prosenttia 40-vuotiaista miehistä ja 50 prosenttia 50-vuotiaista miehistä kärsii ajoittaisista tai jatkuvista erektio-ongelmista.

Tiedämme myös, että kaikkialla maailmassa miehet tuottavat vähemmän testosteronia kuin muutama kymmenen vuotta sitten. Tämä elintärkeä mieshormoni, jota valmistuu kiveksissä, ylläpitää lihasten kokoa ja kuntoa ja seksuaalista kyvykkyyttä. Testosteronia tarvitaan myös ylläpitämään muistia keski-iästä eteenpäin.

Eturauhasen liikakasvu (jota on lähes kaikilla 60-vuotiailla miehillä) ja eturauhassyöpä (joka kuudes mies sairastuu siihen) pelottavat keski-ikäistyviä miehiä. Suurin osa genitaaliterveyteen kohdistuvista riskeistä ja eturauhasongelmista ei kuitenkaan ole voittamattomia, ja miehet voivat pienentää riskejä tehokkaasti omilla valinnoillaan.

Nykyinen elämäntapamme on selvästi vahingollinen genitaaliterveydelle. Genitaalit saivat nauttia vuosimiljoonien ajan vapaasta olotilasta ilman puristavia vaatteita, mikä takasi esteettömän verenkierron ja lymfakierron. Nykyinen vaatemuoti, runsas istuminen, huono ravitsemus ja verenkiertoelimistön heikko kunto heikentävät genitaalien tervettä aineenvaihduntaa.

Näillä sivuilla esitetyt tiedot perustuvat seuraaviin lähteisiin:
Michael Adams, Nikolai Bogduk, Kim Burton, Patricia Dolan: The Biomechanics of Back Pain
David A. Rubenstein, Wei Yin, Mary D. Frame: Biofluid Mechanics, an Introduction to Fluid Mechanics, Macrocirculation, and Microcirculation
Marcus J. Seibel, Simon P. Robins, John P. Bilezikian: Dynamics of Bone and Cartilage Metabolism, Principles and Clinical Applications