Fysioterapeutti

Istumalla sellaisella satulatuolilla kuin Salli vältän ongelmat lapojen alueella ja alaselässä eikä niskaan tule buffalokyhmyä. Tunnen löytäväni hyvän asennon tällä tavoin muotoillulla tuolilla. Koska istuin on ergonomisesti kaksiosainen, lantiota voi kääntää pystyasentoon kuten seistessä, jolloin selän luonnolliset kaaret säilyvät ja pää on sivusta katsoen samalla linjalla kuin lantio ja kantapää. Toisin sanoen juuri niin kuin ergonomisella työtuolilla pitäisikin olla.

Lotta Fallenius, työterveysfysioterapeutti
RuotsiKysy lisää: OMT fysioterapeutti Nina Saarikivi / INTO Terveys


Minulla oli tilaisuus kokeilla Salli Swingiä Göteborgin Sjukgymnastdagar-päivillä. Mielestäni istuin jo oikein hyvin, mutta koska istun paljon, tartuin tilaisuuteen vaihtaa konttorituolini Swingiin. Minulla oli 12 vuotta vanha perinteinen konttorituoli, joka kyllä mahdollisti ergonomisen ja hyvän istumisen, mutta en aina elä niin kuin fysioterapeuttina opetan. Istuin usein huonossa asennossa, jossa alaselkä väsyi ja huono asento vaikutti koko kehon hyvinvointiin.

Nyt kun olen tottunut Swingiin tunnen olevani aktiivisempi istuessani; alussa oli totutteluperiodi, mutta nyt tuntuu paljon paremmalta. Selkä voi paremmin ja olen alkanut käyttää korkeussäädettävää pöytääni enemmän, ja välillä teen töitä jopa seisten. Vaihtelen usein asentoa istumisesta seisomiseen, kiitos tuolinvaihdon.

Voin todella suositella tätä tuolia.

Fysioterapeutti
Linköping, Ruotsi