Neurokirurgi

Noin kaksi vuotta sitten testasimme Salli MultiAdjuster-kirurgintuolia ensimmäisen kerran. Kuulimme tuolista, kun teimme yhteistyötä paikallisen Salli-jälleenmyyjän kanssa ergonomian parantamiseksi leikkaussalissa. Neurokirurgiassa ergonominen istuma-asento on erityisen tärkeä, sillä monet kirurgiset toimenpiteet kestävät useita tunteja.

Laajojen ja kattavien testien jälkeen kirurgimme huomasivat, että varsinkin yhdessä selkätuen kanssa istuma-asento oli erittäin hyvä, etenkin sellaisten leikkausten aikana, jolloin potilas on puoli-istuvassa asennossa. Tällöin kirurgi joutuu pitämään käsiään ojennettuna ja taivuttamaan selkäänsä taaksepäin voidakseen työskennellä takimmaisen kallokuopan alueella. Ergonomisella MultiAdjusterilla istuessa asento on pakko pitää ryhdikkäänä, jolloin alaselkä rasittuu mahdollisimman vähän.

Alussa monet kollegani suhtautuivat satulatuolin käyttöön epäröiden, lähinnä sen epätavallisen muodon vuoksi. Tuolin testaaminen osoitti heille kuitenkin erittäin selvästi, että tämän ergonomisen tuolin käyttämisestä pitkien leikkausten aikana on suurta hyötyä, ja osastomme tilasi useita tuoleja. Tuoli osoittautui erittäin käteväksi käyttää, korkeuden ja kallistuskulman säätäminen on helppoa.

Olen sitä mieltä, että erityisesti vuosia jatkuvan käytön jälkeen MultiAdjuster-kirurgintuoli vähentää neurokirurgien selkään kohdistuvaa kuormitusta. Alettuani käyttää Salli MultiAdjusteria en ole enää palannut perinteisiin jakkaramallisiin tuoleihin. Minulle satulatuoli, erityisesti selkätuella varustettuna, edustaa parasta tarjolla olevaa ergonomista ratkaisua leikkaussaliin.

Tri Guenther C. Feigl, Tübingenin yliopistosairaala
Tübingen, Saksa