Optikko

Minulla on ollut jo yli viiden kuukauden ajan mahdollisuus käyttää Salli Satulatuolia. Kokemukseni ovat olleet erittäin positiivisia. Itse asiassa mitään negatiivista tai moitittavaa ei ole tullut esiin.

Käytössäni on malli MultiAdjuster, jossa on istuinosan leveyttä voi säätää. Olen työskennellyt optikkona yli 20 vuotta ja istunut monenlaisilla tuoleilla. Osassa on ollut selkänoja tai jopa käsinojat. Istuinosaa ja selkätukea on yleensä voinut jonkin verran säätää.

Optikko tekee päivittäin näöntarkastuksia ja piilolasisovituksia. Istun siis työpöydän ääressä tai mikroskoopin takana työskennellessäni. Istuminen ei ole yhtäjaksoista, mutta päivittäin istun tuolilla noin 20–30 minuuttia kerrallaan ja noin 8–14 kertaa päivän aikana. Näöntutkimusta tehdessä ei voi istua paikoillaan, vaan tuolin kanssa pitää pystyä liikkumaan asiakkaan edessä. Alaselän ongelmat, kipu ja väsyminen ja jalkojen verenkiertohäiriöt ja puutuminen ovat olleet ongelmana aikaisemmin.

Nyt tiedän kuinka helppoa ja vaivatonta on istua kunnollisella tuolilla. Minulla ei ole ollut selkäongelmia tai jalkojen puutumista enää Salli Satulatuolin kanssa. Tuoli liikkuu kevyesti ja on silti tukeva istua. Tuoli ei keiku tai ole kiikkerä. Reidet eivät puudu ja pistele. Istuma-asentoni on rento.

Minulla on aika lyhyet jalat, mutta Salli-tuolin saan säädettyä riittävän alas. Salli Satulatuolissa on hyvä istua, ryhti pysyy hyvänä ja liikkuminen tuolilla on vaivatonta. Paras työtuoli, jolla olen istunut.

Marjo Jormanainen
Joensuu, 8.12.2008