Päiväkoti

Testasimme Punahilkan Päiväkodissa Joensuussa kolmea Sallin satulatuolimallia 28.10.2011–24.4.2012. Testatut mallit olivat Salli Professional, Salli Twin ja Salli Swing. Kaikki mallit olivat istuimeltaan kaksiosaisia ja varustettu 65 millin soft-pyörillä ja lyhyellä kaasujousella. Tuoleja käytettiin päivittäin koko testin ajan lasten parissa työskenneltäessä. Testin tarkoituksena oli selvittää kuinka hyvin Sallin satulatuolit soveltuvat päiväkotiympäristöön, aiheuttavatko ne vaaratilanteita ja miten tuolit tulisi varustella käyttö huomioon ottaen.

Käyttäjät olivat tyytyväisiä tuoleihin ja katsoivat niiden sopivan erinomaisesti päiväkotiympäristöön. Parhaaksi malleista koettiin liikettä myötäilevä Salli Swing. Punahilkan päiväkodissa on ollut käytössä kymmenen vuoden ajan myös Sallin Multiadjuster-tuoleja, joissa istuimen leveyttä voi säätää. Testin aikana ei ilmennyt minkäänlaisia vaaratilanteita Salli-tuoleihin liittyen, kuten ei ole ilmennyt kymmenen vuoden aiemman käytönkään aikana.

Testin perusteella parhaiten ympäristöön soveltuvaksi satulatuoliksi voidaan katsoa Salli Swing, lyhyellä kaasujousella ja normaalia suuremmilla, halkaisijaltaan 75 millin pyörillä. Suuret pyörät helpottavat liikkumista ja entisestään parantavat turvallisuutta ympäristössä, jossa tuoleilla liikutaan paljon ja lattialla saattaa olla hiekkaa, kankaan paloja, kynnyksiä tai muita esteitä. Halkaisijaltaan 65 milliä pienemmät pyörät, erityisesti lokasuojalla varustettuna, eivät todennäköisesti soveltuisi päiväkotikäyttöön.

Punahilkan päiväkoti
Joensuu