Työsuojeluvaltuutettu, kaukolämpöteollisuus

Meillä HögforsGST:llä on lähdetty teollisuusyritysten eturintamassa toteuttamaan henkilökunnan hyvintointia ottamalla käyttöön Salli Satulatuoleja, joilla päästään oikeaoppiseen istuma-asentoon ja parempaan ergonomiaan. Kokemukset ovatkin olleet selkeästi positiiviset.

Työntekijöiden sairauspoissaolon laskennallinen hinta on 350–400 euroa päivältä. Yritysjohto ymmärsi, että tuoli-investointi maksaa vuodessa moninkertaisesti itsensä takaisin.

Tuoleista ensimmäinen erä meni ihmisille, joilla selkeästi on ollut vaikeuksia alaselän kanssa. Työntekijöiltä, joilla normaalisti työpäivän jälkeen selässä tuntui häijyltä, satulatuolit poistivat selkäkivut.

Salli Systemsillä on hyvät valmiudet erilaisiin ratkaisuihin teollisessa tuotannossa. Tuoleja on varustettu kipinäsuojilla ja yksi tuolimalli on suunniteltu hitsaustyöhon, jossa tarvitaan rannetukea. Tämä oli meille aivan loistava, koska kehähitsauskoneella hitsataan erikokoisia putkia. Sallin hitsaajaistuin vapautti kokonaan miettimästä työasentoja ja hitsari pystyi keskittymään saumaan. Siinä tuli työtä parantava vaikutus ilman selän puutumista. Selänkeventäjällä eli pienellä selkänojalla varustettu tuoli on soveltunut hyvin myös osavalmistukseen. Teollisuushallituoleihin Salli on kehittänyt myös suuremmat, kovitetut pyörät.

Sallin ratkaisut ovat oikeaan osuneita raskaalle metalliteollisuudelle. Työvaiheista osa on sellaisia, että työsuorite tehdään istuen. Kun istuminen tehdään 2000-luvun tekniikalla, tulos on oikeasti erilainen. Työntekijä on oikeassa asennossa istuessaan ja huonoryhtinenkin oppii istumaan hyvässä asennossa.

Kun meillä on erikorkuisia koneita, Salli pystyi tarjoamaan tuolikorkeuksille täydelliset vaihtoehdot ja maksimikuormituksen jopa yli 120-kiloiselle käyttäjälle.

Työsuojelun ergonomian puolella on menty koko ajan eteenpäin, ja työhyvinvointia on saatu mukaan hyvällä ergonomialla. Tuotto, turvallisuus, työviihtyvyys!

Petri Komppa, HögforsGST
Leppävirta