Web-suunnittelija

Selkäni alkoi oireilla vuonna 2006. Parissa vuodessa olin siinä tilanteessa, että pystyin istumaan vain viisi minuuttia kerrallaan. Silloin fysioterapeuttini kehotti minua kokeilemaan satulatuolia, jossa on aivan erilainen istuma-asento kuin tavallisessa toimistotuolissa.

Hankin syksyllä 2008 työnantajan kustannuksella työtuolikseni Salli MultiAdjuster -tuolin ja työpöydäkseni sähköisesti säädettävän Salli Managerin. Parin viikon totuttelun ja tuolin ja pöydän oikeiden säätöjen löytymisen jälkeen paluu tavalliseen istumatapaan ei tullut enää mieleen. Nyt pystyn istumaan tietokoneen ääressä huomaamatta jopa kolmekin tuntia yhteen menoon.

Työpöydän sähköinen korkeudensäätö on ehdoton edellytys, jos aikoo käyttää satulatuolia. Vaihtaessani istuma-asentoa saatan muuttaa samalla pöydän korkeutta muutamalla sentillä. Välillä on myös mukava työskennellä seisaaltaan, jolloin pöytää on nostettava korkeammalle.

MultiAdjuster-tuolin monipuoliset säädöt auttoivat minua löytämään sellaisen istuma-asennon, jossa selkäni ei puudu eikä mene jumiin. Kaksiosainen istuin poisti myös haaroväliin kohdistuvan paineen, joka tuntui selvästi, kun kokeilin ensin yksiosaista tuolia. Lisäksi käytän hiirikättä, ranteita ja kyynärpäitä tukevaa Nipsu-tukea, joka auttaa pitämään hartiat ja niskan rentoina.

Selkäkipujen helpottaminen on parantanut työssä viihtymistäni ja nostanut työtehoa. Olen suositellut Salli-työasemaa työkavereillenikin, sillä ergonomisesti oikeanlaisella työasemalla voi mielestäni myös ennalta ehkäistä selkävaivojen syntymistä.

Työnantajakin säästää rahaa, jos pitää huolta siitä, että työntekijät pysyvät työkunnossa.

Arto Seppänen, Grey-Hen Oy
Tampere