Istuminen

Me istumme genitaaliemme päällä, mikä on haitallista verenkierrolle, hermotoiminnoille ja imunestekierrolle. Kämmenselästä voi sulkea verisuonen sormenpään kevyellä painalluksella – yläruumiin paino litistää helposti suuren määrän hermoja ja suonia tukkoon reisissä, pakaroissa, lantionpohjassa ja genitaalialueella. Myös hermotoiminnot häiriintyvät.

Hyvä istuin kannattelee yläruumista istuinluista, ei lihaksista. Miehen häpyluun takareuna on suoraan lantion alla. Estääkseen häpyluuta litistämästä genitaalien hermoja ja verisuonia miehet kallistavat istuessaan huomaamattaan lantiota taaksepäin, minkä seurauksena alaselän nikamat asettuvat huonoon asentoon, koska selkä on pyöreänä eikä notkolla kuten pitäisi.

Kuva: Miehen genitaalialue sivulta ja edestä

Perinteisellä tuolilla istuttaessa tuolin pehmusteet painavat lantionaukosta pehmytkudoksia ja näin aikaansaavat painekentän kehon sisään lantion alaosaan. Pitkään jatkuessaan (kuten istumatyöläisillä) tämä paine ärsyttää lantion sisäisiä elimiä (virtsarakko, eturauhanen, peräsuoli), ja altistaa niitä sairauksille kuten syövälle. Lähes puolet kaikista miesten syövistä keskittyy noin litran vetoiselle alueelle genitaalien ja lantion alueella. Istuttaessa housut myös aina kiristyvät lantion ympärillä, pakaroissa, nivustaipeessa ja genitaalialueella, mikä häiritsee sekä verenkiertoa että erittäin herkkää juuri ihon alla ja kaikkien sisälantion elimien ympärillä sijaitsevaa imusuonistoa.

Kaksiosaisella satulatuolilla istuminen, alusvaatteettomuus, väljät vaatteet ja istumisen vähentäminen ovat hyviä tapoja parantaa verenkiertoa ja lantion terveyttä. Television katsominen makuuasennossa vähentää riskialtista painetta lantionpohjassa.

Perinteisesti istuttaessa asento on kyyhöttävä, mikä puristaa suolistoa kasaan. Vatsan alueen lihakset passivoituvat. Ruuan virtaus hidastuu ja ruoka pakkautuu paksusuolen alaosaan. Paksusuolen halkaisija kasvaa sisäisen paineen ansioista ja syntyy divertikkeleitä (vaarallisia ”taskuja” suolen seinämässä). Paksuuntunut paksusuoli ja peräaukko painavat eturauhasta ja virtsarakkoa.

Huonosti toimiva suoli voi myös ”vuotaa” myrkyllisiä kemikaaleja, jotka luonnollisesti ärsyttävät ympärillä olevia elimiä vielä lisää. Ihmisellä on tiheä imusuonien ja imusolmukkeiden verkosto vatsaontelon ja lantionpohjan ympärillä poistamassa haitallisia biokemikaaleja.

 

 

 

 

 

 

 

Kaksiosainen satulatuoli on paras vaihtoehto sukupuolielinten ja sisälantion elinten aineenvaihdunnalle. Verenkierto lisääntyy vielä enemmän, kun nousee ylös ja poistuu työpöydän äärestä silloin tällöin ja puhuu puhelimessa seisten tai kävellen, mieluiten käyttäen kuulokkeita. On turvallisin pitää säteilyä välittävä matkapuhelin pöydällä, ja ehdottomasti ei vyöllä sukuelinten vieressä.

Kuva: Haitallinen istumapaine ilmaistaan väreillä vihreä, keltainen ja punainen – punainen on suurin paine. 1) Perinteinen tuoli, haitallinen paine kaikkialla. 2) Yksiosainen satulatuoli, haitallinen paine genitaalialueella. 3) Kaksiosainen satulatuoli, paine turvallisesti istuinluilla.