Liikunta

Kaikenlainen liikunta vilkastuttaa verenkiertoa, myös genitaaleissa. Istumatyössä seisominen 10–30 % työajasta, 15–20 min kerrallaan on ok. Rustot nivelissä rappeutuvat pitkäkestoisessa seisomisessa. Lisää liikettä voi saada tuolilla “Sit & Swing” ja “Roll & Reach” -liikkeissä. Puhelut tulisi tehdä kävellen aina kun mahdollista.

Ui aina alasti kun vain mahdollista. Liikuntaa on helppo lisätä: Aina on portaita, kävely- tai juoksumahdollisuuksia, kantamista tai puutarhatöitä tehtäväksi. Opettele huomaamaan ja käyttämään hyväksi pienetkin liikuntamahdollisuudet. Kotona ulkotyöt kannattaa tehdä  käsin hyvillä työkaluilla, työn rytmin mukaan hengittäen.

Miesten kannattaa vahvistaa lantionpohjan lihaksia ja peniksen juuressa olevaa lihasta. Lantionpohjaan vaikuttava pudendaalihermo vaikuttaa myös penikseen, joten tietoinen lihasten supistaminen lantionpohjassa supistaa myös peniksen lihaksia. Puristus (10-20 kertaa 5–7 sekunnin ajan) vahvistaa lihaksia, parantaa verenkiertoa ja hermotoimintoa, muiden lihasharjoitusten tavoin. Tämä hyödyttää peräsuolen toimintaa ja terveyttä ja aikaansaa paremman ja voimakkaamman erektion. Erektion aikana miehet tuottavat myös enemmän elintärkeää testosteronia. Mies hyötyy vielä enemmän (testosteroni, vahvemmat lantionpohjan lihakset ja parempi verenkierto/erektio) tehdessään lantionpohjan harjoituksia erektion aikana

Pyöräilyä, kouluratsastusta ja istumista yksiosaisella satulatuolilla EI suositella miehille, jos satula aiheuttaa YHTÄÄN painetta peniksen juureen. Valitettavasti pyöränsatulat aiheuttavat aina enemmän tai vähemmän painetta. Jos on erektiohäiriöitä, ei kannata pyöräillä. Kannattaa kokeilla myös satulan etuosan säätämistä hieman alaspäin, jotta peniksen juureen kohdistuva paine eliminoituu.