Muut tekijät

Stressi ja alkoholi heikentävät nopeasti erektiota. Myös monilla lääkkeillä on samanlaisia sivuvaikutuksia.

Tupakointi supistaa verisuonia, myös genitaaleissa.

Huonojen elintapojen vaikutus voimistuu iän lisääntyessä. Kannattaa tiedostaa, että genitaalien elinvoimaa ei kohenneta muutamassa päivässä, joten asiasta pitäisi huolehtia jo nuoresta iästä alkaen. Epävarmuus erektiosta heikentää sitä entisestään. Jos joutuu erektiohäiriöiden hoidossa lääkityksen kierteeseen, miehen itsevarmuus voi murentua ja riippuvuus lääkkeistä voimistua entisestään.

Henkisen tasapainon ja terveyden välinen yhteys on huonosti tunnustettu, mutta merkittävä. Genitaali- ja seksuaaliterveyden parantamiseen on monia tapoja, mutta yksi tärkeimmistä on kannustava, lämmin, estoton, avoin, hyväksyvä ja seksuaalisesti aktiivinen suhde, joka ei perustu pelkästään rakastelukykyyn, vaan myös lämpimään ystävyyteen.

Ylipaino

Ylipainolla näyttää olevan vahva yhteys alentuneisiin testosteronitasoihin useiden mekanismien kautta. Pysytteleminen hoikkana vähähiilihydraattisen ruokavalion avulla on paras tapa ehkäistä tätä.

Lääkkeet

Lääkkeiden lukumäärän on osoitettu heikentävän testosteronia, ehkä myös siittiöiden laatua. On järkevää ottaa lääkkeet mahdollisimman huolellisesti ja välttää niitä, ellei se ole aivan välttämätöntä. On myös järkevää ottaa eri lähteistä selvää testosteroniin kohdistuvista sivuvaikutuksista  ennen minkään lääkkeiden syömistä.