Ravitsemus ja lisäravinteet

Hyvä ravitsemus pitää kaikki suonet joustavina, kalkittomina ja nesteet hyvin virtaavina. Korkea hemoglobiini (paksu veri) ja hyvin korkea kolesteroli heikentävät verenkiertoa myös genitaaleissa. Roskaruoka ja prosessoidut elintarvikkeet ovat huonoin valinta.

Reilusti kuitupitoinen ravinto (kuitua yli 100 g/pv), kylmäpuristetut omega3-pitoiset kasviöljyt, tuoreet kasvikset, marjat, hedelmät ja kokojyvätuotteet ovat hyödyllisiä. Erektioherkkyydelle tärkeitä luonnollisia aineita on pähkinöissä, siitepölyssä ja siemenissä. Tomaatin ja kaalien tiedetään ehkäisevän eturauhasongelmia. Vihreä tee ja granaattiomena ehkäisevät eturauhassyöpää.

Hormonitutkijat ovat havainneet, että peltoviljelyn kemikaalijäämät (herbisidit ja pestisidit) yksin tai yhdessä määrättyjen muovin ainesosien (ftalaatit) kanssa sekoittavat miesten hormonitoimintoja (vähentynyt testosteronin tuotanto) jo sikiökaudesta alkaen. Tämän tiedetään olevan yksi syy sperman heikentymiseen ja kivessairauksiin. Ruoka tulisi säilyttää lasiastioissa ja sen tulisi olla mahdollisimman puhdasta, mieluiten luomua. Äidin kosmetiikan käyttö raskausaikana lisää sikiöiden hormonihäiriöiden riskiä.

Joidenkin niin sanottujen superfoodien on todistettu lisäävän libidoa. Näitä ovat esimerkiksi tumma suklaa, gojimarjat, maca ja jotkut muut trooppiset hedelmät ja marjat.

Hyvä, terveellinen ja kuitupitoinen ravinto, jossa on kuitua 50 g päivässä, saavat suoliston toimimaan aktiivisemmin, mikä taas pitää peräsuolen halkaisijan pienempänä. Paksuuntunut peräsuoli painaa virtsarakkoa ja eturauhasta lisäten näin tunnettuja terveysriskejä. Tällaisissa olosuhteissa myös peräsuolen ja paksusuolen sisäpinta (epidermis) vaurioituu usein, mikä tarkoittaa myrkyllisten biokemikaalien vuotamista suolesta ulkopuolisiin kudoksiin.

Lisäravinteet

Ravitsemus jää nykyruualla väistämättä puutteelliseksi, koska suuri osa ruuasta tulee köyhtyneistä (pellot) tai täysin keinotekoisista (kasvihuoneet) kasvuympäristöistä. Normaalista päivittäisestä ruuasta saamiemme ravinteiden määrä on alle optimin (”suositellut” minimitasot ovat aivan eri asia).

Optimaalinen ravinnetaso auttaa terveyden ylläpidossa. Sen saavuttaa ottamalla kaksi laajatehoista monivitamiini- ja kivennäiskapselia päivittäin. Miesten D-vitamiinitason tulisi olla yli 120–150 nmol/l (päivässä tulee ottaa 100–150 mcg) ja heidän tulisi ottaa päivittäin E-vitamiinia 50 mg, C-vitamiinia 3 x 1 g, magnesiumia 600 mg, sinkkiä 15 mg, kuparia 1-2 mg, seleeniä 200 mcg ja voimakasta B-vitamiinia, josta 1 mg on B12-vitamiinia suussa liukenevassa muodossa.

Kalattomina päivinä kannattaa syödä 3-4 g omega3-kalaöljyvalmisteita. Se auttaa pitämään verisuonet joustavina sekä sydämen, aivot ja nivelet kunnossa pitkällä aikavälillä, ja estää muita ongelmia ja tulehduksia.

Brasilian sademetsistä saatavat guarana (Paullinia cupana) ja muira puama (Ptychopetalum olacoides = potenssipuu) auttavat tunnetusti erektio-ongelmissa, ja nestemäisellä haineväuutteella tiedetään olevan eturauhassyöpää ehkäisevä vaikutus.

Hivenainekriitikot voivat miettiä, miksi täysrehua syövät siitosorit (kuten muutkin kotieläimet) saavat joka päivä tuhdin vitamiini- ja kivennäislisän. Tavallinen ruoka ei yksinkertaisesti riitä.