Vaatetus

Housut ovat yleensä aivan liian kireitä ja tiiviitä, ja kireys korostuu istuttaessa. Vaatesuunnittelijat eivät ole kiinnittäneet riittävästi huomiota miesten anatomiaan ja fysiologiaan. Kivesten ja peniksen tulisi saada olla vapaina ja liikkua reisien liikkeiden ja kävelyn tahdissa. Tämä on selvästi tärkeää terveyden kannalta. Terveellisintä on olla kotona alasti tai käyttää mahdollisimman vähän vaatteita.

Housujen ja alushousujen keskellä oleva sauma kiristyy istuessa. Luonnollisesti se häiritsee herkkää ja tärkeää genitaalien verenkiertoa ja hermotoimintoja. Tämän ehkäisemiseksi miesten tulisikin käyttää hyvin väljiä alushousuja (boxereita) ja väljiä päällyshousuja.

Parasta on olla kokonaan ilman alusvaatteita. Miehille niillä ei ole muuta käytännön tarkoitusta kuin hygienia. Hyödyllinen hygieniatapa on myös opetella pesemään peräaukko wc-käynnin jälkeen. Kokeilun jälkeen ainakin terveydestä kiinnostuneet miehet innostuvat puhtaasta, väljästä, ilmavasta ja mukavasta alusvaattettomasta fiiliksestä. Lyhyen sopeutumisajan jälkeen ei myöskään ole pelkoa genitaalien palelemisesta, koska ne ovat täynnä verisuonia, jotka tuovat sisään lämmintä verta.

Yksi syy sperman laadun huonontumiseen on tavallisten alus- ja päällyshousujen aiheuttama kivesten lämpötilan nousu lähelle 37 astetta. Kivesten optimaalinen fysiologinen lämpötila on 33°C. Kiveksillä on neljä eri mekanismia optimaalisen lämpötilan säilyttämiseen, ja perinteinen vaatetus ja istuminen eliminoivat ne kaikki.

Suorat housut eivät ole liian tiukat seistessä, mutta kun istut alas, haitallinen paine on ilmeinen (samat housut.)