Salli Twin Satulatuoli

Sinulle joka haluat kaksiosaisen istuimen, jossa on kiinteä leveys ja kallistussäätö. Edullinen valinta.

Katso toimituskulut »

Tuotteen kuvaus

Erinomainen ergonominen satulatuoli sekä miehille että naisille.

 • Kaksiosainen istuin
 • Kallistussäätö
 • Istuin nahkaa, keinonahkaa, ESD-keinonahkaa tai kangasta, katso värikartta
 • Käsisäätöinen korkeussäätö kaasujousella
 • Kaasujousen ja ristikon väri metalli tai musta, tarkista oikea kaasujousen pituus
 • Maksimikuormitus 120 k
 • Tuolin paino 11 kg
 • Saatavilla myös ESD-mallina. Jos haluat tämän tuolin ESD-mallina, ota yhteyttä infoomme
 • Takuu 10 vuottasalli satulatuoli kaasujousi pituus
Tuolin minimi- ja maksimikorkeudet
 • S kaasujousi: 430-570 mm
 • M kaasujousi: 525-725 mm
 • L kaasujousi: 600-855 mm

Kun käytetään teollisuus- tai inline-pyöriä, tuoli on 35 mm korkeampi kuin yllä mainitut mitat.

Tuoliin voi liittää nämä lisävarusteet: Allround, Elbow RestErgorestStretching Support (vaatii ison Ø 600 mm ristikon), Foot SupportTop & Bottom (vain Ø 540 mm ja Ø 600 mm ristikon kanssa).

788,00  Myös osamaksulla, alk. vain 50 € / kk sis. alv

Tuote on saatavilla

Huomioithan lisävarusteita ostaessasi seuraavat asiat »

 €
Toimitus: 7-14 päivää30 päivän ilmainen palautusoikeus
Paytrail payment methods

Suositukset

Työsuojeluvaltuutettu, kaukolämpöteollisuus

Meillä HögforsGST:llä on lähdetty teollisuusyritysten eturintamassa toteuttamaan henkilökunnan hyvintointia ottamalla käyttöön Salli Satulatuoleja, joilla päästään oikeaoppiseen istuma-asentoon ja parempaan ergonomiaan. Kokemukset ovatkin olleet selkeästi positiiviset.

Työntekijöiden sairauspoissaolon laskennallinen hinta on 350–400 euroa päivältä. Yritysjohto ymmärsi, että tuoli-investointi maksaa vuodessa moninkertaisesti itsensä takaisin.

Tuoleista ensimmäinen erä meni ihmisille, joilla selkeästi on ollut vaikeuksia alaselän kanssa. Työntekijöiltä, joilla normaalisti työpäivän jälkeen selässä tuntui häijyltä, satulatuolit poistivat selkäkivut.

Salli Systemsillä on hyvät valmiudet erilaisiin ratkaisuihin teollisessa tuotannossa. Tuoleja on varustettu kipinäsuojilla ja yksi tuolimalli on suunniteltu hitsaustyöhon, jossa tarvitaan rannetukea. Tämä oli meille aivan loistava, koska kehähitsauskoneella hitsataan erikokoisia putkia. Sallin hitsaajaistuin vapautti kokonaan miettimästä työasentoja ja hitsari pystyi keskittymään saumaan. Siinä tuli työtä parantava vaikutus ilman selän puutumista. Selänkeventäjällä eli pienellä selkänojalla varustettu tuoli on soveltunut hyvin myös osavalmistukseen. Teollisuushallituoleihin Salli on kehittänyt myös suuremmat, kovitetut pyörät.

Sallin ratkaisut ovat oikeaan osuneita raskaalle metalliteollisuudelle. Työvaiheista osa on sellaisia, että työsuorite tehdään istuen. Kun istuminen tehdään 2000-luvun tekniikalla, tulos on oikeasti erilainen. Työntekijä on oikeassa asennossa istuessaan ja huonoryhtinenkin oppii istumaan hyvässä asennossa.

Kun meillä on erikorkuisia koneita, Salli pystyi tarjoamaan tuolikorkeuksille täydelliset vaihtoehdot ja maksimikuormituksen jopa yli 120-kiloiselle käyttäjälle.

Työsuojelun ergonomian puolella on menty koko ajan eteenpäin, ja työhyvinvointia on saatu mukaan hyvällä ergonomialla. Tuotto, turvallisuus, työviihtyvyys!

Petri Komppa, HögforsGST
Leppävirta

Työpaikkalääkäri

Erikoisrakenteinen Salli Satulatuoli tarjoaa etuja kokoonpanotyössä. Kun tehtävät edellyttävät asennon vaihtamista usein, työntekijä voi siirtyä ongelmitta eri asentoihin ja käyttää siten tuki- ja liikuntaelinjärjestelmäänsä vaihtelevasti.

Havainnot rakennuskonealalta asvalttikoneen esikoontatyöpaikassa osoittivat, että vaihtelu esimerkiksi Salli Satulatuolin puoli-istuvan asennon ja seisoma-asennon välillä mahdollisti tehtävän jatkamisen samalla työkorkeudella eri asennoissa.

Tämä mahdollistaa eri lihasryhmien käytön, mikä estää pakotettujen asentojen vaikutukset kuten jatkuvan seisomisen aiheuttamat seuraukset. Sekä vanhemmat yli 50 vuotta täyttäneet että nuoremmat työntekijät, joilla oli välilevyvaivoja pitkän seisomisen seurauksena, vahvistivat nämä edut.

Toisessa tapauksessa vakuutusyhtiö tuli mukaan, kun hankittiin satulatuoli työntekijälle, jolla oli huomattavia tuki- ja liikuntaelinjärjestelmän rajoituksia. Ongelmat johtuivat nilkkanivelten kroonisesta polyartriitista.

Työntekijän työhön kuului osan ottaminen lavahäkistä, asettaminen puristimeen, osan poistaminen ja laskeminen toiseen lavahäkkiin. Työtä voitiin tehdä vain seisten, koska liikealue on suhteellisen suuri. Salli Satulatuolin kanssa työntekijä saattoi istua tai halutessaan istua ja seistä vuorotellen, mikä kevensi erityisesti nilkan ja jalkaterän nivelten rasitusta. Työntekijän täysaikainen työskentely kyseisessä työpaikassa oli jälleen mahdollista.

Näiden yksittäistapausten positiivisia arvioita voidaan pitää työlääketieteen näkökulmasta työvaiheiden parannuksina. Salli Satulatuoli mahdollistaa joustavat liikesarjat toisin kuin tavalliset pyörälliset istuimet tai seisaaltaan istumiseen käytettävät laitteet, joita on myös markkinoilla. Lisäksi Salli Satulatuolin ratsastuksenomainen asento pitää selkärangan terveellisessä asennossa.

Jos kysymyksessä on kuntoutus ja uhkana on työpaikan menettäminen, työpaikka voidaan säilyttää käyttämällä tätä laitetta, jolloin vakuutusyhtiö- tai muu viranomainen on tarvittaessa otettava mukaan laitteen hankintaan.

Dr. Gerald Müller-Silvergieter
Oldenburg, Saksa

Puuseppä

Vakavan eturauhassairauden jälkeen en enää kyennyt jatkamaan työelämässä puuseppänä, koska minulla oli istuessa suuria kipuja. Istumistyön osuus on meillä nimittäin varsin suuri.

Saksan eläkevakuutuksen toimesta minulle kuitenkin myönnettiin tukea Salli-satulatuolin hankintaan (Salli-Twin venyttelytuella).

Sallin kaksiosainen istuin, kallistuksensäätö ja venyttelytuki ovat minulle suureksi avuksi. Jo 3–4 kuukautta sen jälkeen, kun aloin käyttää Salli-satulatuolia, olen jälleen tyytyväisenä mukana työelämässä – ja nyt ilman kipuja.

Puuseppä
Pohjois-Saksa

Lue lisää miesten genitaaliterveydestä

Kelloseppä

Tomi Seppälä
Finland

Hitsaaja

Olen tehnyt töitä Sallin satulalla jo vuodesta 2007, ja ostin juuri kolmannen Sallini. Olen tuoleihin tyytyväinen ja ne kaikki ovat pajalla päivittäisessä käytössä. Ei meillä oikein muilla istutakaan kuin kahvitauot.

Teollisuuden puolella olisi todella ergonomiassa tekemistä ja itse ainakin panostan siihen mielelläni, koska se näkyy suoraan tuottavuuden parantumisena ja sairauspäivien vähentymisenä. Vaikka olemmekin aivan pikkuruinen kolmen hitsarin paja, uskon että taloudellinen uhraus ergonomiaan tulee takuuvarmasti takaisin. Lisäksi työtä on mukava tehdä hyvillä vehkeillä.

Kaikki tuolimme ovat keskiraollisia Salleja, mikä tällä miesvaltaisella alla on erityisen tärkeää. Nyt meidänkin miesten ryhti pysyy hyvänä koko päivän, kun tuoli ei paina jalkojen välistä eikä selkää tarvitse sen takia pyöristää, ei edes eteenpäin kumartuessa.

Lilli Asikainen, yrittäjä, Tigger
Sastamala