Vessin terveyspalsta

Vessi_shoulders_websize.jpg

Veli-Jussi Jalkanen,
terveysasiantuntija

Tietoja kirjoittajasta »

KIRJOITUKSET

ARKISTO

01.04.2019

Aivojen regeneraatio on vanha mutta toivorikas uutinen

Aivosolujen uusiutuminen ja jopa aivojen kuntoutuminen ei ole uusi uutinen.

HS: Ihmisen aivot uudistuvat läpi elämän

Tri Daniel Amen, yksi USA:n johtavia aivoasiantuntijoita on osoittanut potilaillaan aivokuvissa ennen aivoterveysohjelmaa ja sen jälkeen, miten aivokudos on jo ”reikiinnyttyään” kasvanutkin takaisin normaaliin muotoonsa. Luento löytyy Youtubesta

Aivoterveyden taso on kiinni aivoterveyden elintavoista, joissa on useita vaikuttavia asioita, jotka tulevat ilmi tuossa hänen luennossaan.

Yksi aivojen terveystekijöistä on aivoverenkierron taso. Jos liikumme vähän ja nuokumme päivät huonossa ryhdissä kaulalihakset jännittyneinä sekä nukumme niin, että tyyny painaa kaulaa ja suuria suonia, meillä on verrattomasti enemmän riskitekijöitä, kun hyvillä liikuntatavoilla ja ryhdikkäästi istuen (keskiraollinen keinuva satulatuoli) sekä käyttäen tyynyä, joka on solakka ja jämäkkä.

Hyvät rasvat aivoille (Omega3, luonnolliset kovat rasvat, oliiviöljy), kehon tulehduksien (erityisesti suolistossa) välttäminen, normaali verensokeri, aivoja aktivoivat harrastukset, toksisten aineiden välttäminen ynnä monet muut tekijät määräävät yhdessä, miten nopeasti aivomme rapistuvat.