Vessin terveyspalsta

Vessi_shoulders_websize.jpg

Veli-Jussi Jalkanen,
terveysasiantuntija

Tietoja kirjoittajasta »

KIRJOITUKSET

ARKISTO

10.11.2016

Kommentti Saarikankaan muistoihin Trumpista

Saarikankaan kokemus Trumpista on 20 vuoden takaa. 20 vuoden aika merkitsee paljon tuossa iässä.

HS: Martin Saarikangas on yksi harvoista suomalaisista, jotka tuntevat Trumpin

Ihmiset eivät osaa huomioida, että vanhetessaan, ja muidenkin haitallisten tekijöiden vaikutuksesta, aivot rappeutuvat, mikä muuttaa ajattelua ja persoonaa.

Olemme huomanneet muutoksen myös Putinin puheissa, asenteissa ja teoissa.

Aivojen degeneraatioilmiötä nimitetään psykiatriassa nimellä ARABDES (Age Related Attitude and Brain Degeneration Syndrome). Sen joutuvat lähes kaikki vanhaksi elävät kokemaan lievempänä tai voimakkaampana, enemmin täi myöhemmin.

Ongelma on, että aivo-epäterveellisillä elintavoilla ARABDES voi tulla jo varhaisessa keski-iässä. Huomaamme ihmisissä taipumusta jämähtää asenteiltaan, muistella vanhoja, menettää kyvyn kuunnella toisia, tulla kärsimättömäksi, olla omaksumatta enää uusia asioita ja tulla itsepäisemmäksi. Nämä ovat kaikki ARABDES:in tunnusmerkkejä. Siksi onkin tärkeää AINA tarkastella henkilön kyvykkyyttä senhetkisesti eikä vanhoja muistellen.

Stressi, korkea veren sokeri (ylipaino), suurentunut verenpaine, lievätkin (eli hyvin tavalliset) puutteet aivotärkeissä ravinteissa, liikunnan puute, tulehduksellisuus suolistossa, aivoihin kulkeutuneet haitta-aineet yms. jouduttavat aivorappeumaa.

Tämä ilmiö on huonosti tiedostettu ja ymmärretty, kun johtopaikoille valitaan avainhenkilöitä. Tästä johtuen tulee myös paljon pettymyksiä. Merkittävän uran tehnyt henkilö ei enää pystykään uudistamaan vaan painelee vanhoja ja yhä kapeampia latuja. Tästä on paljon esimerkkejä.