12.09.2017
Foolihaposta on monenlaista hyötyä.
HS: Äidin syömä foolihappo näyttäisi torjuvan autismiriskiä
Äidin kannattaisi aina syödä foolihappoa 800 mcg tai yli päivässä. Foolihappo yhdessä B12- ja B6-vitamiinien kanssa on tehokas muistisairauksien estäjä. Muistisairaudet kehittyvät kymmenien vuosien aikana. Ennen niitä aivot kuitenkin ovat jo hitaat ja muisti pätkii. Niillä ei töissä tuloksia saada.
Suomessa foolihapon suositus on liian alhainen eli 300 mcg. Suomalaiset saavat keskim. n. 250 mcg ravinnosta. Useimmissa Euroopan maissa suositus on 400 mcg. Vain Englannissa suositus on hyvän terveyden mukainen 800 mcg, mikä ”toteutetaan” lisäämällä foolihappoa jauhoihin.
Englanti onkin näillä toimillaan ainoa maa EU:ssa, jossa muistisairaudet ovat laskussa. Muualla ne ovat jyrkässä nousussa ja johtamassa sairaanhoitokustannuskatastrofiin. 20 vuoden kuluttua meillä voi olla yhteensä yli miljoona muistisairasta tai heidän hoitajaansa.
Suomessa kaikki ravinnesuositukset ovat alakantissa ja kansanterveys rapistumassa. Suurin puute kansanravitsemuksessa on D-vitamiinista, seleenistä, magnesiumista, kromista, jodista, kuparista ja sinkistä.
Vajaaravitsemus vain on tyhmää ja sairastuttaa. Kotieläimille annetaan kuumentamatonta ja puhdistamatonta täysarvoista rehua ja silti vielä suuri määrä lisäravinteita. Karjankasvattajat tietävät että niitä ilman sairastuvuus lisääntyy heti. Ihmisten vajaaravitsemus hyödyttää vain lääkemyyjiä.
Ihmisten ruuassa suurin osa on puhdistettuja tai prosessoituja aineksia. Lisäksi ruoka tulee keinoalusta- kasvihuoneista tai vanhoilta ja köyhtyneiltä pelloilta, joissa hivenravinteita on hyvin niukalti.
Lisäksi ravinteiden puutteen heikentämää kasvustoa suojataan home-, rikkaruoho- ja hyönteismyrkyillä, joista me jääminä syömme osan.
Keho yrittää tehdä 3 500 biokemikaalia joka päivä noin 30 ravinteesta. Ravinnepuutos jättää jotain vajaaksi.
Liikojen ravinteiden saanti on perusteetonta höpöpuhetta, mutta asianmukainenkin lääkitys on vaarallista ja tappaa esim. USA:ssa tuplasti enemmän kuin liikenne.