Kommentti HS:n uutiseen superjohtajien työtehon optimoinnista

10.11.2016

Ajan tehostaminen on mielenkiintoista, tuloksekasta ja haastavaa.

HS: Haluatko elää kuin superjohtaja

Hyvä terveys, jossa aikaa ei mene sairastamiseen tai väsyneenä olemiseen on tärkeintä. Tämä hoituu muutamien asioiden omaksumisella.

Ravintopuolella tärkeintä on syödä vain erittäin kuitupitoisia, ravintotiheitä ja mieluiten luomulaatuisia terveysruokia ja ottaa niiden päälle ikään ja kehoon suhteutettu lisäravinneohjelma.

Runsas kuitu (100 g) mahdollistaa suoliston bakteerit myös tekemään serotoniinia niin paljon, että ”ylimäärä” menee aivoihin ja tekee mielialan optimistiseksi ja toiveikkaaksi.

Aivoja ruokkivat, tasapainottavat ravinteet ja antioksidantit ovat optimoinnissa myös erittäin toimivia ja tärkeitä. Ohjelma maksaa vuodessa pari tuhatta mutta tuottaa valtavasti lisää tehoa.

Liikunnassa on turha mennä liiallisuuksiin.

Mieltä rauhoittava terveysliikunta mieluiten luonnossa, hyötyliikunta kävelyn ja rappusnousun muodossa sekä jonkin verran voimaharjoituksia riittää jo hyvään terveyteen ja maksimityötehoon. Puheluista ja kahdenkeskisistä palavereista monet voi tehdä kävellen tai rappuja nousten ”walk & talk” -periaatteella.

Lihasvoiman tasoa voi ylläpitää toimistossa tai taukotiloissa olevilla kahvakuulilla, käsipainoilla yms. joita voi käyttää muutaman minuutin kerrallaan puheluiden tai neuvotteluiden aikana älyllisen aivotoiminnan häiriintymättä.

Ajankäytön ja työtehon optimoijien kannattaa laittaa työergonomia kuntoon. Tavanomainen 90/90 istunta on ehdottomasti tehotonta ja sairastuttavaa, koska aivojen ja muunkin kehon mikrovirtailut heikkenevät huonon ja jännitteisen asennon seurauksena.

Järkevintä on seisoa 10–30 % ajasta 15–20 min pätkissä, kävellä puhuen minkä voi, ja loput ajasta istua laadukkaalla keskiraollisella keinuvalla satulatuolilla sähköpöydän ääressä, jossa kyynärpäille on pehmustettu tuki ja monitorit silmien tasalla.

Em. hyvä ergonomia lisää työtehoa 20–40 % tavanomaisesta mikä johtajalle, tai kenelle vaan, on jo todella arvokas asia.

Kommentoi kirjoittajalle