Suurin uhka lantionpohjalle on istuminen tavallisella tuolilla.
YLE: Mies, missä kunnossa on lantionpohjasi?
Istuinluut uppoavat tuolin pehmusteeseen ja samalla pehmusteet työntävät lantioaukon pehmytkudoksia (nahka, rasva, sidekudokset, elimet) ylöspäin kohti ”lantiokaukaloa” aiheuttaen painekentän, joka sulkee nestekierron (valtimo- ja laskimoveri sekä imuneste) koko lantionpohjan ja sisälantion alueella. Tällöin kudoksiin aiheutuu ravinne- ja happikato, joka estää aineenvaihduntajäämien puhdistumista.
Samalla myös genitaaleihin lantionpohjan läpi menevät, hyvin herkät tiehyet tukkeutuvat, kun ne puristuvat tuolin ja häpyluun väliin. Niin sanottu peniksen juuri (osa, joka on peniksen takana) litistyy voimakkaasti häpyluuta vasten, jolloin normaali aineenvaihdunta vaarantuu, koska istumista on niin monta tuntia päivässä.
Kaikesta tästä on seurauksena erektion vaarantumisen lisäksi sperman laadun heikkeneminen, testosteronin lasku (siitä 75 % valmistuu kiveksissä) ja kaikkien sisälantion elimien (eturauhanen, suoli, virtsarakko ja -putki) huonovointisuus.
Tämä ilmiö on painon ja istumisen lisääntymisen lisäksi varmasti yksi tekijä, joka vaikuttaa parisuhdeaktiivisuuden vähentymiseen meillä ja maailmalla. Lantion alueella on myös tilastojenkin mukaan suuri määrä sairauksia, joissa edellä mainittu ilmiö on mukana. Miesten syövistä lähes joka toinen syöpä on jossakin elimessä lantion alueella.
Ratkaisuna on väljät housut ja alushousut (mielellään ei alusvaatteita lainkaan), nouseminen tuolista vähintään kaksi kertaa tunnissa ja tärkeimpänä istuminen keskiraollisella satulatuolilla.
Kommentoi kirjoittajalle