05.05.2017
Kriittinen kommentti HS:n kapeaan näkökulmaan stressavasta sairaudesta
HS: Muistin huononemisessa on myönteinenkin puoli
Tässä ”tutkimuksessa” on ohitettu kokonaan ne faktat, että muistiongelmaisilla on pääsääntöisesti suuri ahdistus elämässään pärjäämisestään askareissa, nimien muistamisessa, töissä ja elämänhallintaa vaativissa tilanteissa jne. He myös ovat koko ajan huolissaan siitä, huomaavatko muut heidän olevan muistisairaita ja pelkäävät siten tulevansa aliarvostetuksi tai torjutuksi.
Esitetty tutkimus keskittyy vain yhteen kapeaan ja tyypillisesti amerikkalaiseen kulutuskeskeiseen perspektiiviin. Hyvin toimivilla aivoilla ja muistilla on miljoonia käyttötapoja työikäisenä ja eläköityneenä joilla elämästä saadaan antoisaa, jännittävää, nautittavaa, luovaa jne.
Lääketeollisuus rakastaa tietysti seurata trendejä, joissa muistisairaiden määrä lisääntyy räjähdysmaisesti, jotta voi myydä sinne kalliita mutta toimimattomia lääkeitään. Samalla se myös vähättelee ennaltaehkäisyä ja itsehoitoa.
Ihmiset voisivat ehkäistä tehokkaasti ja jopa jarruttaa muistisairauksia helposti myös itse.
Seuraavat asiat toimivat tehokkaasti yhdessä vaikuttaen: Tasainen ja terve veren sokeri esim. VHH-dieetillä, reippaat määrät D-vitamiinia (100 mcg), Omega3 rasvoja (2 g), Mg (4 x 300 mcg), Se alumiinin ym. myrkkyjen poistoon aivoista (200 mcg), Berberin- ja Karnosin-lisäravinteet. Kännykkäaltistus laitetaan myös minimiin.
Lisäksi uni pitää laittaa kuntoon unenlaatuohjelmalla, liikuntaa (3 krt/pv, parasta tanssi, pallopelit, uinti, ryhmäliikunnat, puutarhanhoito), metsässä oloa (maabakteerit), musiikkia, tanssia, seksiä, huumoria, kulttuurielämyksiä, hengen tuotoksia (puheita, kirjoittamista, soittamista) ja saunaa (4 krt/vko) joka vähentää muistisairausriskejä yli 60 % jo yksinään.
Erittäin tehokasta vireyden nostoa on osapaasto 5 + 2 tai syömisajan rajoittaminen n. 9 tuntiin vuorokaudessa.