Maaseudun tulevaisuus: Miestenvaivojen ehkäisijänä tunnettua maitohorsmaa kannattaa etsiä hakkuuaukoilta
Horsmista voi olla antioksidanttisena hieman hyötyä miesvaivoille, mutta kyllä runsas määrä D-vitamiinia, karpaloa ja kuitua on varmasti vielä parempi.
Huonolla suolistoterveydellä, D-vitamiinin puutteella, ylipainolla ja paljolla istumisella on selvä yhteys eturauhasvaivoihin, jotka usein esiintyvät erektiovaivojen kanssa.
Lantiossa genitaaleja hoitavat suuret pudental-tiehyet (p. hermo, laskimo ja valtimo) painuvat tukkoon häpyluuta vasten, istumapaineen paikutuksesta. Jos virtaukset heikkenevät, vaivat ilmaantuvat ja pahenevat väistämättä jossakin vaiheessa.
Keinona on istua keskiraollisella tuolilla hyvin kevyiden ja ohuiden housujen kanssa ja muutenkin rajoittaa yhtäjaksoista istumista. Markkinoilla on keskirakohelpotuksen antavia toimistotuoleja ja lisätarvikkeita jopa auton ja työkoneidenkin istuimien päälle laitettavaksi.
Järkevä mies alkaa 50 v jälkeen tarkkailla eturauhasterveyttään mittauttamalla eturauhasen koon näppärästi 5 v välein ultraäänellä vatsapeitteen ulkopuolelta ja otattamalla PSA (Prostate Spesific Antigen) hormonitestin. Terveet arvot ovat alle 12 g koko ja hormoni alle 1.
Perusteellisella elintapamuutoksella on mahdollista saada PSA alenemaan ja eturauhanen pienenemään ilman lääkkeitä. Eturauhas- ja erektio-ongelmista tulee pahimmillaan elämän laadun tuhoavia juttuja, joten niitä kannatta oikeasti ehkäistä ja hoitaa tehokkaasti.
Yrttejä kannattaa joka tapauksessa opetella käyttämään niiden monien hyötyvaikutusten takia. Meillä on yrttejä, joilla on voimakkaita positiivisia sivuvaikutuksia eri terveysongelmiin ja ennaltaehkäisevästi. Ne esitellään parhaissa, myös professorien kirjoittamissa yrttikirjoissa (mm. prof. Piippo) hyvin perusteellisesti.
Kommentoi kirjoittajalle