Ongelmia Sallilla istuessa?

Tuoli on liian kova

Istu tuolissa hieman peremmälle. Jos istut liian edessä, tuolin etureuna painaa reisiä ja genitaalialuetta epämukavasti ja istuinluusi eivät ole tuolin pehmeimmällä kohdalla. Uusi asento vaatii myös tottumista, koska nyt painoasi kannattelevat istuinluut eivätkä pehmytkudokset; näin verenkierto häiriintyy vähemmän. Tilanne on sama kun keväällä pyöräilyä aloittaessa, istuinluiden alue kipeytyy.

Saattaa myös olla, että istut tuolissa liian korkealla, jolloin koko ylävartalon paino on istuinluilla. Myös kaasujousesi voi olla liian pitkä, jolloin et saa jalkoja tukevasti lattialle eivätkä ne näin kannata osaa kehon painosta.

Tuoli on liian leveä

Istut todennäköisesti liian ylhäällä. Laske korkeutta hiukan. Jos tuoli ei alimmassa asennossakaan tunnu hyvältä, voit kokeilla lyhyempää kaasujousta.

Jos sinulla on Salli SwingFit tai Salli MultiAdjuster, säädä keskiraon leveys. Vapauta leveydensäätövipu, säädä leveys ja lukitse uudelleen. Jos sinulla on Salli MultiAdjuster tai Salli Twin, kallista tuolia hiukan enemmän eteenpäin. Katso video tuolin säädöistä.

Selkä kipeytyy

Varmista, että istut tarpeeksi korkealla! Liian matalalla istuessa jalat on helppo pitää edessä, jolloin asento lysähtää ja selkä pyöristyy. Tämä on hyvin haitallista selälle, ja myös kivuliasta.

Alussa selkä ja lihakset saattavat kipeytyä, mutta se on täysin normaalia ja menee kyllä ohi. Myös sisäreidet voivat tuntua kireiltä ja istuinluiden alue aralta; anna itsellesi aikaa tottua uuteen asentoon.

Istuin ei myötäile liikettä

Varmista, että tuolisi on Salli Swing tai Salli SwingFit; tuolin alla olevasta tarrasta näet mallin. Säädä swing-mekanismin ruuvia tuolin mukana tulleella avaimella (tai 24 mm jakoavaimella); katso ohjeet.

Istuin pitää ääntä tai liikkuu liikaa

Jos Salli Swingin tai Salli SwingFitin istuin on liian löysällä, se päästää ääriasennossa lonksahtavan äänen. Kiristä mekanismin säätöruuvia; katso ohjeet.

Korkeussäätö ei toimi

Öljyä kaasujousi kerran vuodessa. Jos et säädä korkeutta usein, mekanismiin menee pölyä ja se kuivuu, jolloin se ei enää toimi kunnolla.

Jos tuolissasi on Jalkasäätö eikä se toimi, käännä tuoli ylösalaisin. Kiristä tai löysää mekanismissa olevaa ruuvia, ensin vain puoli kierrosta ennen testaamista. Yleensä hyvin pieni säätö riittää.

Leveydensäätövipu on jumissa

Leveydensäätövipu voi jumittua, jos vedät sen leveyttä lukitessasi liian tiukalle tai painat istuimen puolikkaat yhteen tuolilla istuessasi. Aseta tuoli eteesi siten, että vipu osoittaa oikealle ja tuolin etureuna vasemmalle. Napauta vipua napakasti kämmenellä itsestäsi poispäin. Jos vipu on jumissa, käytä enemmän voimaa.