Sallin käyttö

Satulatuolilla istutaan noin 20–40 senttiä korkeammalla kuin tavallisella tuolilla. Ennen kuin istut, varmista ettei tuoli ole liian korkealla. Tuolin saat matalammaksi nostamalla korkeudensäätövipua ja painamalla tuolia voimakkaasti alaspäin. Tuolille istuessasi seiso tuolin vieressä ja heilauta toinen jalka istuimen yli. Älä istu Sallille perinteiseen tapaan etupuolelta, takamus edellä, sillä tuoli karkaa helposti altasi.

Lue tästä miksi ergonominen satulatuoli on paras valinta toimistotyöhön.

Elixir TV: Näin istut satulatuolilla

Näin käytät Salli Satulatuolia

Työpöydän korkeus

Normaalin työpöydän korkeus on noin 72 senttiä, mutta Sallin kanssa vaaditaan yli 80 sentin korkeus. Suosittelemme käytettäväksi sähkösäätöistä pöytää.

Kun istumakorkeus on ensin säädetty oikein, pöydän tulisi olla noin kyynärpäiden korkeudella, kun kyynärpäät ovat 90 asteen kulmassa. Kyynärpäät ovat rennosti vartalon sivuilla pöydän pehmusteilla. Liian korkea tai matala pöytä aiheuttaa niska-, hartia- ja selkävaivoja.

Pidä taukoja!

Vaikka satulatuolilla voikin istua koko päivän, muista pitää myös taukoja. Hyödynnä Salli Swingin ja Salli SwingFitin liikettä mukailevaa istuinta, pyöritä lantiota, rullaa ja kurottele – saat hyvää harjoitusta syville lihaksille ja aktivoit selän verenkiertoa. Työskentele mahdollisuuksien mukaan välillä myös seisten.