Näin huolehdit Sallista

Nahka

Älä koskaan sijoita nahkahuonekalua suoraan auringonvaloon tai 30 cm lähemmäksi patteria. Imuroi usein pehmeällä suuttimella ja puhdista tarvittaessa esimerkiksi käsituet. Kostuta vesiliukoiset tahrat ja kuivaa paperipyyhkeellä.

Jos tahra ei lähde, älä koskaan kokeile siihen voimakkaita liuottimia tai kemikaaleja. Voit puhdistaa koko tuolin Elmo-puhdistusvaahdolla ja sienellä. Vaahdota tuolin nahkaverhoilu, anna aineen vaikuttaa jonkin aikaa ja pyyhi pois. Puhdistukseen soveltuvat myös verhoilunahalle tai ratsastustarvikkeille tarkoitetut hoitoaineet.

Ole varovainen vaalealla nahalla verhoillun tuolin kanssa, sillä väriäpäästävät tekstiilit voivat päästää väriä vaaleaan nahkaan.

Lisätietoja Elmosoft®-nahan puhdistamisesta

Keinonahka

  • Puhdista miedolla saippuavedellä
  • Anna kuivua
  • Käytä sitkeisiin tahroihin mietoa liuotinta
  • Desinfioi valkaisuaineliuoksella (sekoitussuhde 5:1)
  • Voidaan kuivapestä perinteisellä tavalla markkinoilla olevilla kuivapesuaineilla

Käytä mietoa puhdistusainetta seuraaviin tahroihin: punaviini, alkoholi, maito, ketsuppi, sinappi, majoneesi, maustekastike, soijakastike, voi, öljyinen salaattikastike, suklaa, huulipuna, meikki, kasvovoide, aurinkovoide, koneöljy, virtsa, veri.

Lisätietoja Ultrafabrics®-keinonahan puhdistamisesta

Lisätietoja Jörgensen-keinonahan puhdistamisesta (musta keinonahka PUxx 5816)

ESD-keinonahka

Tuote puhdistetaan haalealla pH-neutraalilla vesijohtovedellä ja pehmeällä liinalla tai harjalla. Pyyhi kuivaksi kostealla liinalla. Älä käytä liuottimia tai kemiallisia puhdistusaineita.

Villakangas

Imuroi säännöllisesti. Pyyhi kostealla saippuaveteen kastetulla kankaalla tai käytä valmistajan omaa verhoilukankaiden pesuainetta. Perusteellisempi puhdistus höyryttämällä tai kuivapesulassa. Lisätietoja Camira Synergy -villakankaiden puhdistamisesta

Polyuretaani

Poista tahrat välittömästi miedosti emäksisellä pesuaineella (max 5 % alkoholia). Pyyhi pinta kostealla kankaalla ja haalealla vedellä, kuivaa tarvittaessa. Älä käytä voimakkaasti emäksisiä aineita tai valkaisuaineita kuten kloriittia, asetonia, ksyleeniä tai voimakasta etikkaa.