Näin huolehdit Sallista

Nahka

Älä koskaan sijoita nahkahuonekalua suoraan auringonvaloon tai 30 cm lähemmäksi patteria. Imuroi usein pehmeällä suuttimella ja puhdista tarvittaessa esimerkiksi käsi- ja selkänojat. Kostuta vesiliukoiset tahrat ja kuivaa paperipyyhkeellä.

Jos tahra ei lähde, älä koskaan kokeile siihen voimakkaita liuottimia tai kemikaaleja. Voit puhdistaa koko tuolin Elmo-puhdistusvaahdolla ja sienellä. Vaahdota tuolin nahkaverhoilu, anna aineen vaikuttaa jonkin aikaa ja pyyhi pois. Tuolin voi desinfioida Unisepta-pyyhkeillä. Puhdistukseen soveltuvat myös verhoilunahalle tai ratsastustarvikkeille tarkoitetut hoitoaineet.

Ole varovainen vaalealla nahalla verhoillun tuolin kanssa, sillä väriäpäästävät tekstiilit voivat päästää väriä vaaleaan nahkaan.

Lisätietoja Elmosoft®-nahan puhdistamisesta

Keinonahka

  • Puhdista miedolla saippuavedellä
  • Anna kuivua
  • Käytä sitkeisiin tahroihin mietoa liuotinta
  • Desinfioi valkaisuaineliuoksella (sekoitussuhde 5:1)
  • Voidaan kuivapestä perinteisellä tavalla markkinoilla olevilla kuivapesuaineilla

Käytä mietoa puhdistusainetta seuraaviin tahroihin: punaviini, alkoholi, maito, ketsuppi, sinappi, majoneesi, maustekastike, soijakastike, voi, öljyinen salaattikastike, suklaa, huulipuna, meikki, kasvovoide, aurinkovoide, koneöljy, virtsa, veri.

Lisätietoja Ultrafabrics®-keinonahan puhdistamisesta

Villakangas

Imuroi säännöllisesti. Pyyhi kostealla saippuaveteen kastetulla kankaalla tai käytä valmistajan omaa verhoilukankaiden pesuainetta. Perusteellisempi puhdistus höyryttämällä tai kuivapesulassa. Lisätietoja Camira Synergy -villakankaiden puhdistamisesta

ESD-kangas

Antistaattinen kangas puhdistuu parhaiten kuivapesulla.

Polyuretaani

Poista tahrat välittömästi miedosti emäksisellä pesuaineella (max 5 % alkoholia). Pyyhi pinta kostealla kankaalla ja haalealla vedellä, kuivaa tarvittaessa. Älä käytä voimakkaasti emäksisiä aineita tai valkaisuaineita kuten kloriittia, asetonia, ksyleeniä tai voimakasta etikkaa.