Faq

Miksi kannattaa istua satulatuolilla tavallisen toimistotuolin sijaan?

Satulatuolissa selkäranka on lähes samassa asennossa kuin seistessä, alaselässä on pieni notko ja selkärangan nikamat eivät paina välilevyjä. Asento on luonnollinen ja siksi helppo ylläpitää. Satulatuolissa selän jännitykset vähenevät, iskias-tyyppiset kivut helpottavat, verenkierto pysyy vilkkaana, hengitys syvenee, lonkkanivelet ovat optimaalisessa 135 kulmassa ja tuolilla on helppo liikkua. Kaksiosainen tuoli ei myöskään paina genitaalialuetta, mikä on eduksi genitaaliterveydelle. Lisätietoa satulatuolilla istumisen terveysvaikutuksista.

Miksi Salli satulatuolissa ei ole selkänojaa? Eikö selkä väsy?

Satulatuoli-istunnassa saavutetaan automaattisesti ryhdikäs istuma-asento, jolloin selkätuki on tarpeeton. Oikean lantion asennon myötä selän asennon ylläpitäminen on yhtä helppoa kuin seisoessa tai kävellessä; emmehän tarvitse selälle tukea myöskään seistessämme. Selkänojallisessa tuolissa reidet ovat jyrkässä 90 asteen kulmassa, minkä vuoksi lantio pyrkii helposti taaksepäin. Tällöin selkä painuu pyöreäksi, mikä väsyttää selkää ja saa meidät nojaamaan pöytään, se taas pyöristää selkää entisestään.

Voiko Salli satulatuolilla istua koko päivän?

Kyllä, kaksiosaisella satulatuolilla voi. Ratsastuksenomaisessa istuma-asennossa istuja voi hyvin ja jaksaa paremmin niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Satulatuolissa lantio pääsee kallistumaan eteenpäin, jolloin alaselkään muodostuu luonnollinen notko. Keskiraon ansiosta kaksiosainen satulatuoli ei paina genitaalialuetta, jolloin ei synny tarvetta pyöristää selkää poispäin paineen tunteesta. Selkä pyöreänä istuminen on erittäin haitallista välilevyille ja alaselän terveydelle.

Miksi Sallilla istuminen voi tuntua aluksi vaikealta?

Istuma-asento satulatuolissa poikkeaa perinteisestä tuolista. Passiivisen paikallaan istumisen sijaan lihaksesi työskentelevät aktiivisesti. Kuten uutta kuntoilulajia aloittaessa, myös Sallilla lihakset ja kudokset voivat kipeytyä. Istuinluut kantavat ylävartalon painon, minkä vuoksi takamus voi tuntua aluksi aralta. Osa tottuu uuteen istuma-asentoon päivässä, toisilla totutteluun voi mennä kuukausia.

Miksi tuoli tuntuu kovalta?

Jos tuoli tuntuu kovalta istuinluiden kohdalta, saatat istua liian korkealla, jolloin koko vartalon paino on istuinluilla. Parasta on istua jalat tukevasti maassa, sillä silloin osa painosta tulee myös jaloille. Varo laskemasta tuolia liian alas, ettet tule taivuttaneeksi lantiota taaksepäin, sillä se pyöristää selän huonoon asentoon. Tuoli voi tuntua kovalta myös, jos istut liian edessä. Istu niin taakse, että pakarat ovat aivan tuolin reunalla. Silloin istuinluusi ovat tuolin pehmeimmällä kohdalla, ja pystyt kallistamaan lantiota reilusti eteenpäin, mikä parantaa asentoasi. Jos työskentelet pöydän ääressä, pöydässä olisi hyvä olla mahakolo. Silloin käsivarret ovat vartalon lähellä ja osa vartalon painosta tulee kyynärpäille.

Miksi Salli satulatuolissa on rako keskellä?

Patentoidun keskiraon ansiosta voit kallistaa lantion luontevaan seisomaryhtiin ilman paineen tunnetta genitaalialueella. Yksiosaisella tuolilla tuolin aiheuttama paine ja lämmön nousu saavat istujan siirtämään jalkojaan eteenpäin paineen vähentämiseksi, mutta samalla selkä pyöristyy huonoon asentoon. Istumamukavuuden lisäksi keskirako parantaa sekä miesten että naisten genitaaliterveyttä paremman verenkierron ja hermotoiminnan takia. Keskirako tekee tuolista myös hiostamattoman.

Miksi Salli vaatii kaverikseen normaalia korkeamman pöydän?

Sallilla istutaan 15–20 cm korkeammalla kuin perinteisillä tuoleilla, jotta selkään saadaan luonnollinen notko. Oikeaoppisessa satulatuoli-istunnassa ylävartalon ja reisien välinen kulma ja polvikulma ovat noin 135 astetta, jolloin lantio hakeutuu automaattisesti hyvään ryhtiin. Satulatuolin kanssa on erittäin suositeltavaa käyttää normaalia korkeampaa, mieluiten sähkösäätöistä työpöytää, jotta satulatuoli-istumisen hyödyt saadaan kokonaan käyttöön. Sähkösäätöistä pöytää voidaan säätää istumisen ja seisomisen, kirjoittamisen ja lukemisen sekä eri vuorokauden ajan tai istujien mukaan.

Voiko Swing- ja SwingFit-tuolien keinumekanismin lukita?

Mekanismia ei voi lukita tiettyyn asentoon. Istuin myötäilee kehon liikkeitä aktivoiden samalla selän syviä lihaksia. Istuin ei kuitenkaan ole niin herkkäliikkeinen kuin voisi luulla eikä keinu itsestään, vaan omien liikkeidesi mukana.

Pitääkö liikettä myötäilevällä tuolilla istua suosituksia alempana?

Liikettä myötäilevillä tuoleilla istutaan hiukan alempana kuin muilla satulatuoleilla, sillä jalkojen pitää olla tukevasti lattialla ja polvissa joustoa. Liian korkealla istuttaessa tuoli tuntuu huteralta. Tuoliin kannattaa totutella niin, että istut reilusti alempana kuin satulatuolilla normaalisti istuttaisiin. Kun totut tuolin liikkeeseen, voit nostaa tuolia hiukan korkeammalle.

Onko kaikissa Swingeissä ja SwingFiteissä yhtä jäykkä mekanismi?

Toimitamme tuolin mukana työkalun, jolla mekanismin jäykkyyttä voi säätää. Säädön voi tehdä myös 24 mm kiintoavaimella. Katso ohjeet mekanimismin säätämisestä.

Nahka hiostaa – saako Sallia myös kankaisena? Haluaisin myös vaihtaa tuolin verhoilun, onnistuuko se?

Kaksiosaista istuinta käytettäessä nahka ei juuri hiosta. Yksiosaisella satulatuolilla istuttaessa ilma ei pääse kiertämään takapuolen alta ja tämä saa aikaan hiostumista. Hiostavalla tuolilla istuja vaihtaa jatkuvasti asentoa ja päätyy usein selän kannalta huonoon asentoon. Tarvittaessa tuoli voidaan valmistaa myös keinonahasta tai voit hankkia siihen valikoimastamme puuvillaisen suojahupun. Tuoli voidaan verhoilla myös omalla kankaallasi, kunhan kangas on tarpeeksi kestävää. Vanhakin tuoli voidaan verhoilla uudelleen, voit toimittaa tuolin jälleenmyyjällesi uudelleenverhoilua varten. Katso ohjeet, miten huolehdit Sallistasi.

Uusi Salli-tuolini saapui juuri. Mitä työkaluja tarvitsen sen kokoamiseen?

Onnittelut hyvästä valinnasta! Et tarvitse mitään työkaluja. Tuolissa on vain kolme osaa ja se on erittäin helppo koota. Kannattaa myös tutustua tuolin mukana tulevaan käyttöohjeeseen. Jos sait tuolisi talvella, anna kaasujousen lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen tuolin käyttöönottoa.

Olen käyttänyt Sallia jo kymmenen vuotta ja olen edelleen tyytyväinen. Tuoli ei kuitenkaan enää liiku niin hyvin kuin ennen. Mitä pitäisi tehdä?

Pyörät ovat kuluva osa. Usein hiekka ja pöly lattian ja pyörän välissä kuluttavat pyörää ja aiheuttavat sen, että tuoli ei liiku hyvin. Suosittelemme, että vaihdat uudet pyörät viiden vuoden välein. Silloin tuolisi rullaa hyvin! Varaosia saat jälleenmyyjältäsi.

Istuimen leveydensäätö MultiAdjusterissa/SwingFitissä on jumittunut. Miten saan sen auki?

Jos lukitus on tiukassa, muutama napakka kämmenlyönti vipuun avaa mekanismin. Lyö vipua tuolin takaa katsottuna oikealle. Leveyttä lukitessa vipua ei tarvitse vääntää tiukalle ääriasentoon, riittää, että se ottaa kiinni. Älä purista tuolin osia reisillä yhteen vivun ollessa kiinni, sillä se voi saada vivun jumittumaan. Nouse aina pois tuolilta leveyttä säätäessäsi.

Voiko Salli Satulatuolilla istua hame päällä?

Kapea hame estää satulatuoli-istumisen, koska reisien tulee olla 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden. Väljähkö, joustava hame tai kietaisuhame mahdollistavat tämän asennon, jossa hyvä ryhti säilyy koko päivän ajan. Liian tiukkoja vaatteita ei suositella käytettäväksi istumistyössä, sillä ne heikentävät verenkiertoa.

Tuoli painaa kiveksiä, onko minulla väärä malli?

Miesten kannattaa ehdottomasti käyttää kaksiosaista Sallia. Keskiraon ansiosta tuoli ei paina genitaalialuetta, jolloin alueen verenkierto ja hermotoiminnot eivät häiriinny. Kaksiosaisella tuolilla myös miehet voivat kallistaa lantiota reilusti eteenpäin, jolloin alaselkään syntyy hyvän ryhdin mahdollistava notko. SwingFitissä ja MultiAdjusterissa keskiraon leveyttä voi myös säätää.

Olen käyttänyt Sallia nyt kuukauden ja takapuoli puutuu edelleen, mitä tehdä?

Aika tekee asennoista meille myrkkyä, joten taikasana on vaihtelu: vaihtele asentoa, käytä hyväksesi Swing-mallien liikettä myötäilevää istuinta ja tee välillä töitä seisaaltaan. Kokeile erilaisia korkeus-, kallistus- ja leveyssäätöjä löytääksesi itsellesi sopivimmat. Kuten emme jaksa seistä paikoillamme tuntikausia yhteen menoon emme myöskään jaksa istua pitkiä aikoja täysin samassa asennossa. Keho kaipaa liikettä. Tuoliin tottuminen on myös yksilöllistä – älä luovuta!

Onko tuolia mahdollista saada kokeiluun?

Voit testata tuolia ensin muutaman viikon ajan, varsinkin, jos et ole istunut satulatuolilla aikaisemmin. Jos olet jo kokenut satulatuolin käyttäjä, lyhempikin koekäyttö riittää, tai voit siirtyä suoraan Sallin käyttöön.  Täytä lomake Testaa Salli koekäytössä niin Salli-asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä!

Saako Salliin varaosia?

Salliin on saatavissa kattava valikoima varaosia, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi.