Hammashuolto

Hammashuollossa suurin terveysriski on istuma-asento, sillä pitkien operaatioiden aikana asento on luonnoton ja toistuvia liikkeitä tehdään paljon. Ratkaisu on kaksiosainen satulatuoli, jonka liikettä myötäilevä istuin seuraa istujan liikkeitä vapaasti joka suuntaan, ilman erillistä säätökahvaa.

Haasteet hammaslääkärin työssä

Hammaslääkärit jäävät usein ennenaikaiselle eläkkeelle selkävaivojen vuoksi. Lähes kaikki hammashuollossa työskentelevät kärsivät huonosta verenkierrosta jaloissa, hapenpuutteesta, tai lonkka-, polvi- ja olkanivelten vaivoista. Istuminen huonossa asennossa rasittaa selkää kaksi kertaa niin paljon kuin seisominen.

Lataa tästä fysioterapeuttiemme laatima Dental Ergonomics Guide

 

Salli Satulatuolin erityispiirteet

Istuttaessa kaksiosaisella satulatuolilla selkä on samassa asennossa kuin seistessä ja alaselässä on notko. Näin ei ole yksiosaisella satulatuolilla, koska genitaalialueelle kohdistuva paine pakottaa pyöristämään selkää. Selän pyöristäminen on iso riski alaselän ja nikamien terveydelle.

Asiakkaan hoito helpompaa

Sallilla on helppo päästä lähelle potilasta ja myös hammaslääkäri ja -hoitaja pääsevät tarpeeksi lähelle toisiaan, kun Sallin kätevän kokoinen ristikko ei ole tiellä. Näin potilaan suuhun on aina hyvä näkyvyys.