Elmosoft-nahka

Ruotsalaisen Elmon Elmosoft-nahkamalliston nahat ovat pehmeitä ja taipuisia, kromivapaita nahkoja, joissa miellyttävän pehmeä pinta ja tuntuma yhdistyvät erinomaiseen kestävyyteen. Elmosoft sopii tästä syystä myös julkiskalusteisiin. Erityisen hyvin Elmosoft sopii Salli Satulatuoliin, sillä istuja asettuu luonnollisesti oikeaan asentoon, koska pinta ei ole liukas. Näin yksi Salli Satulatuolin tärkeimmistä terveyshyödyistä, selän ja lantioalueen terveyden kannalta tärkeä alaselän notko, syntyy luontevasti ja pysyy helposti.

Elmosoftissa käytetty nahka on laadukasta, ja tuotantoprosessi on kehitetty mahdollisimman ympäristöystävälliseksi pohjoismaisten standardien mukaan. Elmosoftin valmistuksessa huomioidaan ympäristövaikutukset laajasti ja perusteellisesti. Nahan valmistukseen käytetään pohjoismaisen karjan nahkaa, jolloin kuljetusten ympäristövaikutukset ovat pienemmät. Nahka prosessoidaan ja värjätään Ruotsissa. Värjäyksessä käytetään synteettistä, kromivapaata menetelmää, ja jätevesien tarkka puhdistaminen minimoi ympäristövaikutukset. Elmon käyttämä vesi tulee läheisestä joesta, jonne se myös palautetaan tehokkaan puhdistusprosessin myötä. Elmo on investoinut merkittävästi jätevedenpuhdistuslaitokseensa, ja puhdistuksen jälkeen vedestä analysoidaan 40 erilaista ainesosaa, ennen kuin se päästetään takaisin jokeen.

Nahan värjäysprosessissa pyritään vähentämään sekä energian että veden kulutusta, ja kaikki prosessista ylijäävät osat kierrätetään mahdollisimman pitkälle. Vesipohjaisten menetelmien käyttämisen myötä ilmastopäästöt ovat vähentyneet. Yrityksen sitoutuminen ympäristönsuojeluarvoihin näkyy käytännön tuotantoprosessissa ja tuotteissa, sillä Elmolle on myönnetty ruotsalainen ympäristöstandardi SS-EN ISO 14001:2004.

Etenkin voimakkaan värinen nahka saattaa alussa värjätä vaatteita.