Sallin visio

Tulevaisuuden toimistossa toteutuvat kaikki todelliset hyvinvointia, tuottavuutta ja energiaa lisäävät tekijät. Ergonomia- ja terveystietoisessa supertoimistossa tuottavuus on helposti 1,5–3 kertaa perinteistä toimistoa parempi. Yrityksen tarjoamat terveyslounas ja tärkeimmät lisäravinteet leikkaavat pois vielä turhia sairaslomia. Lisäkustannukset tulevaisuuden supertoimistosta ovat yritykselle hyvin pienet verrattuna henkilöstön tuottavuuden lisääntymiseen ja siitä koituvaan yrityksen kannattavuusloikkaan.
future1.jpg

Sisustukseen väri- ja koristelumuutoksia aina kun huoneen haltija vaihtuu

Oma toimistohuone vaativaa työtä tekevältä ja keskittymistä tarvitsevalta ei katoa minnekään. Toisaalta Nest Office -tyyppinen ratkaisu, jossa isossa tilassa on 4–6 m²  äänieristettyjä ja huoneen keskustaan päin aukeavia ”toimistopesiä”, tulee yleistymään tilatehokkaana, mutta työrauhaa tarjoavana ratkaisuna. Yhteistilan keskellä on säädettävä soikea neuvottelupöytä ja nurkissa jumppa-, lepo- ja välipalapisteitä.

Toistaiseksi pöytäkone säilyy, koska pienempiin laitteisiin ei saada laadukasta näyttö- ja näppäimistöergonomiaa. Lisäksi pöytäkone personalisoituine tekoälysovelluksineen sisältää puheentunnistuksen, antaa liikunta- ja taukovinkkejä, pitää kalusteantureiden avulla kirjaa kehon hyvinvointimarkkereista niihin reagoiden, säätää huoneen hyvinvointitekniikkaa ja suorittaa automaattisesti tai puheohjauksella suuren määrän perinteisiä assistentin tehtäviä.

Jo nykyisten monitorien ja pöydän automaattisten ja optimoitujen kirjoittamis-, lukemis- ja korkeussäätöjen lisäksi tulee myös automaattinen seisomisen tunnistus. Kyynärpehmikkeet ja monitorit (3 kpl) ovat siis aina oikealla korkeudella hyvän selkä–niskaryhdin ja yläraajojen ergonomian kannalta.

 

Liikettä monella tavalla

Hyvinvoinnin, terveyden ja työtehon perustana oleva hyvä ryhti taataan istumalla keskiraollisella keinuvalla satulatuolilla ja seisomalla enintään 20 min pätkissä (työajasta 10–30 %). Näin ylävartalo ”seisoo” koko ajan ja tuolin keskirako eliminoi haitalliset vaikutukset genitaalialueella, lantionpohjassa ja lantion sisällä.

Liikkumista aktivoidaan kannustavan vaatetuksen lisäksi tapakoulutuksella, työnantajan liikeaktiivisuustuella (mm. Bluetooth, uima- ja jumppalupa työpäivän aikana), koneen antamilla kehon aineenvaihduntatilaan perustuvilla vinkeillä, kivoilla ja mieluisilla jumppavälineillä ja joskus yhteisillä liikuntatuokioillakin. Liikkumismuodot kiteytetään kuvaavin termein: Sit & Swing, Roll & Reach, Walk & Talk, Work & Gym.

Venyttelymatto, roikkumistanko, säkki- tai keinutuoli, venyttelypallo, selänvenytyslauta ym. ovat heti käytössä, omassa toimistossa tai yhteisessä tilassa, kun liikkumattomuus alkaa jäykistää ja vähentää aivojen aktiivisuutta.

 

Aina istumaterveelliset ja mukavat vaatteet

Työntekijät käyttävät työssään firman tuella aina ehdottomasti täysin puristamattomia ja hengittäviä vaatteita. Kenellekään ei enää tule haitallisia painumajälkiä jalkateriin (kireät sukat ja kengät), pakaroihin, reisiin, rintakehään (alusvaatteet) tai vyötärölle (vyö, housunkaulus, sukkahousut). Kiristävien vaatteiden haitat tiedostetaan ja niiden käyttöä vähennetään, koska ne pilaavat ulkonäköä (selluliitti, suonikohjut, turvotus), ovat epämukavia, epäterveellisiä ja väsyttävät. Kestävän kehityksen mukaiset, terveelliset, kemikaalittomat, luomulaatuisesta luonnonkuidusta valmistetut vaatteet ovat suosiossa

 

Bakteerit, kasvit, valo ja äänimaailma lisäavuksi

future3.jpg

Suuri (100–200 l) ilmaa puhdistava ja kauniita kasveja sisältävä kasvilaatikko tuottaa ilmaan myös mielialaa ja älyllisiä toimintoja parantavia maabakteereita.

Jalkapohjien kautta saatavaan jalkavyöhykestimulaatioon sopii tuolin ristikon nystyräinen pinta ja lattialla oleva soralaatikko, jossa tassuttelemalla virkeys nousee nopeasti.

Työtilan lukuisat terveysvalot optimoituvat vuoden- ja kellonajan mukaan automaattisesti sekä tehon että värin suhteen.

Kone soittaa pyynnöstä tai automaattisesti hiljaa rauhoittavaa käyttäjänsä mieli- tai rentoutusmusiikkia. Kaikilla on käytössään myös laadukas headset.

Matoilla, verhoilla, suurilla seinäkuvilla tai koristeilla työtilat kustomoidaan kullekin työntekijälle iloa ja energiaa tuottaviksi, niin että omaan työtilaan tullessa tulee hyvä mieli.

Työhuoneessa tai lähistöllä on kuitua ja/tai terveellistä rasvaa sisältäviä välipaloja (siemeniä, pähkinöitä, avokadoa, luomuhedelmiä jne.), joilla estetään verensokerin ja siten työtehon laskua

Myös koko päivän tarjolla olevat luomulaatuiset vihreä tee ja rasvakahvi toimivat erinomaisina terveyden ja virkistyksen lähteinä.