Salli haastaa sinut

Satulatuolilla istumisessa on omat niksinsä, ja kehosi todennäköisesti tarvitsee aikaa uuteen asentoon tottumiseen.

  • Anna kehollesi aikaa tottua uuteen asentoon
  • Istu rennosti, lihasjännitykset helpottavat
  • Lisää liikettä työpäivään keinuvalla istuimella

Ota vastaan haasteemme paremman istumisen puolesta ja anna kehosi valita. Hyvä istuminen saa sinut voimaan paremmin ja jaksamaan pidempään, ja pitää kehosi terveenä.

1. Totuttele

Kun olet  pitkän tauon jälkeen laskettelurinteessä tai kuntosalilla, kehosi kipeytyy, kun käytät eri lihaksia, ja eri tavalla, kuin yleensä. Samoin saattaa käydä kun alat istua satulatuolilla.

Alussa tiedostat istumisasentosi koko ajan, mutta vähitellen istumisesi automatisoituu. Pidä selkä rentona, aseta jalat tukipisteiksi vartalon sivulle. Koska kaksiosainen tuoli ei aiheuta epämukavaa paineen tuntua, voit reilusti istua juuri oikein, lantio pystyasennossa.

Istuinluiden alue kipeytyy yleensä alussa.  Anna elimistöllesi aikaa 2-3 viikkoa tottua uuteen istumisasentoon. Tarkista että istut oikealla korkeudella ja jalkapohjasi ovat tukevasti lattialla.

Tarkista miten satulatuolilla istutaan oikein!

2. Vakiinnuta asentosi

Seuraavassa vaiheessa istut rentona ja tunnet miten vartalon syvät lihakset työskentelevät oikean istuma-asennon säilyttämiseksi. Joudut korjaamaan välillä asentoasi ja varsinkin väsyneenä huomaat tarpeen istua erityisen hyvin ja oikein. Yläselän ja hartioiden jännitystilat alkavat helpottaa, sinun on helpompi hengittää ja jaksat paremmin.

3. Liike mukaan istumiseen

Ota aktiivinen liikunta osaksi päivittäistä istumistasi. Nosta välillä jalat ilmaan ja pyörähdä lantiolihasten avulla tuolilla ympäri, näin herättelet elimistön nestekiertoa ja saat jumppatuokion samalla. Voit istua Sallilla koko työpäivän luottaen sen hienovaraiseen lihasaktivointiin.

Tee työpisteestäsi oman aktiiviliikkumisesi tukikohta. Aseta tulostin sen verran alas, että joudut kumartumaan tuolla sen puoleen. Puhelin soi – nouse ylös ja liiku samalla kun puhut puhelua. Käväise kyykyssä, tee muutama staattinen askelkyykky. Tee välillä töitä seisten.


Kerro meille oma Salli-tarinasi, siirry lomakkeeseen tästä linkistä