Salli haastaa sinut

Ota vastaan haasteemme paremman istumisen puolesta. Anna kehosi valita. Oikea-asentoinen istuminen saa sinut voimaan paremmin, jaksamaan pidempään ja pitää kehosi terveenä.

Salli-haaste alkaa totuttautumisvaiheesta. Kun olet ensimmäistä kertaa vuosiin laskettelurinteessä, huomaat kehosi kipeytyvän, kun käytät vähän eri lihaksia kuin yleensä, ja eri tavalla. Ensimmäiset päivät ovat yhtä tuskaa ennen kuin pääset nauttimaan vauhdin hurmasta. Samoin ensimmäisinä päivinä kuntosalilla tauon jälkeen jokainen lihas kipeytyy rasituksesta ja houkutus jättää harjoittelu sikseen piilee korvien välissä. Kun voitat ensimmäisten päivien lihasarkuuden, alat saada harjoittelusta taas endorfiinisi.

Salli-istumisen ensimmäisessä vaiheessa tiedostat istumisasentosi koko ajan. Opettele ja harjoittele, niin vähitellen istumisesi automatisoituu. Haet selän asennoksi rennoimman mahdollisen, jalat asettuvat automaattisesti vartalosi tukipisteiksi ja koska et tunne lantioalueella painetta, voit reilusti istua juuri oikein ilman että sinun tarvitsee varoa pehmytkudosten arkuutta ja puristusta.

Istuinluiden alue kipeytyy ensimmäisen vaiheen aikana, ellei sinulla ole ratsastustaustaa. Jos olet istunut hevosen selässä pienestä pitäen, tuskin huomaat mitään eroa satulatuoli-istumisen muutoksen takia. Anna elimistöllesi aikaa 2-3 viikkoa tottua uuteen istumisasentoon. Tarkista kuitenkin että istut oikealla korkeudella ja jalkasi asettuvat rennosti koko jalkapohjalla lattiaa vasten.

Seuraavassa vaiheessa istumisasentosi on vakiintumassa. Istut rentoutuen ja tunnet miten syvät vartalon lihakset tekevät työtään oikean istumisasennon säilyttämiseksi. Joudut kuitenkin korjaamaan välillä asentoasi ja varsinkin väsyneenä huomaat tarpeen istua erityisen hyvin ja oikein. Yläselän ja hartioiden jännitystilat alkavat helpottaa, sinun on helpompi hengittää ja jaksat paremmin.

Astu vielä yksi askel haasteessamme. Ota mukaan aktiivinen liikunta osaksi päivittäistä istumistasi. Nosta välillä jalat reilusti ilmaan ja pyörähdä lantiolihasten avulla aktiivi-istuimellasi – herättelet entisestään elimistön nestekiertoja ja saat loistavan jumppatuokion samalla. Vyötärösentit häviävät ja takapuoli muotoutuu kauniisti – pyörähdys kerran pari kerran tunnissa tekee taikojaan.

Muotoile työpisteestäsi oman aktiiviliikkumisesi tukikohta. Aseta tulostin sen verran alas, että joudut tavoittelemaan sitä kumartuen tuolisi kanssa nojautuen – tuoli myötäilee liikettäsi. Puhelin soi – nouse ylös ja liiku samalla kun puhut puhelua. Käväise kyykyssä, tee muutama staattinen askelkyykky.

Huomaat kuitenkin että ylimääräinen jumppa on vain sinua itseäsi varten, voit huoletta unohtaa erillisen liikunnan kokonaan. Voit istua Sallillasi koko työpäivän luottaen sen hienovaraiseen lihasaktivointiin ja istahdat työpäivän jälkeen virkeänä autoosi ja toivot vain yhtä asiaa – olisipa autossakin Salli-istuin.


Kerro meille oma Salli-tarinasi, siirry lomakkeeseen tästä linkistä