Istumaterveys

Satulatuolilla istuminen voi…

…auttaa eroon hartiajumeista
Salli Satulatuolilla istutaan kuten hevosen selässä. Tuoli ohjaa selän automaattisesti hyväryhtiseen asentoon, kun tuolin korkeus on säädetty oikein. Salli Satulatuoli yhdistettynä korkeussäädettävään ja mahakololliseen pöytään auttaa hartioita ja niskoja rentoutumaan. Hartiaseudun kivut voivat kadota jo parissa viikossa.

…vähentää nivelsairauksien riskiä
Salli satulatuolilla istuttaessa vatsan ja reisien väliin muodostuu 135 asteen kulma. Tämä on todettu lukuisissa kansainvälisisissä tutkimuksissa ainoaksi terveelliseksi tavaksi istua. Tällainen asento parantaa nivelten aineenvaihduntaa ja vähentää lonkka- ja polvinivelsairauksien riskiä.

…nopeuttaa aineenvaihduntaa
Suoliston huono toiminta johtuu muun muassa vääränlaisesta ruokavaliosta ja liikunnan puutteesta. Yksi tärkeä tekijä on myös epäterveellinen istumisasento, jolloin huonoryhtisenä istuttaessa suolisto painuu osittain kasaan. Suoliston toimintaa edistävä istunta perustuu hyvään ryhtiin, aktiiviseen palleahengitykseen ja keskivartalon lihasten käyttöön. Sallilla hyvä ryhti pysyy koko päivän ajan.

…auttaa lantionpohjalihasten kuntoutuksessa
Tutkimusten mukaan noin kolmanneksella suomalaisista keski-ikäisistä synnyttäneistä naisista on ongelmia lantionpohjalihasten kanssa, esimerkiksi virtsanpidätysongelmia. Salli Swing tai Salli SwingFit -tuolilla istuttaessa lantionpohjan lihasaktiivisuus paranee. Kurotettaessa esimerkiksi paperia printteristä läheltä lattiaa lantionpohjalihakset supistuvat. Näin istumisesta tulee aktiivista kuntoutusta.

…parantaa mieskuntoa
Miespuolisten pyöräilijöiden impotenssiongelmista on tehty monia tutkimuksia. Sama ongelma on alkanut tulla esiin myös yksiosaista satulatuolia käyttävillä miehillä. Kaksiosaisella satulatuolilla lantio pääsee kallistumaan eteenpäin, jolloin alaselkään muodostuu luonnollinen notko eikä tuoli paina genitaalialuetta.

…polttaa tehokkaasti kaloreita
Tutkimusten mukaan liian pitkäaikainen stabiilissa asennossa istuminen lihottaa. Ryhdikäs seisoma-asento auttaa taistelussa ylipainoa vastaan polttaen enemmän kaloreita kuin istuminen. Kaksiosaisella Salli Satulatuolilla ”seisot istualtasi”. Salli-istunnassa ylä- ja alaruumis saavat olla vapaina, joten tuolin kanssa on helppo liikkua ja tehdä erilaisia selkä- ja vatsalihaksia vahvistavia kurotuksia.

…ehkäistä selluliittiä
Selluliitin ja suonikohjujen muodostuminen johtuvat hormonaalisten ja perinnöllisten tekijöiden ohella verenkierron hidastumisesta. Salli Satulatuolilla pakara- ja reisilihakset litistyvät vähemmän kuin perinteisessä tuolissa, minkä vuoksi verenkierto nopeutuu.