Vaatetus

Housut ovat yleensä aivan liian kireitä ja tiiviitä, ja kireys korostuu istuttaessa. Vaatesuunnittelijat eivät ole kiinnittäneet riittävästi huomiota miesten anatomiaan ja fysiologiaan. Kivesten ja peniksen tulisi saada olla vapaina ja liikkua reisien liikkeiden ja kävelyn tahdissa. Tämä on selvästi tärkeää terveyden kannalta.

Housujen saumat tiukentuvat perinteisesti istuessa. Tämä paine häiritsee hermojen toimintaa ja herkkää mutta elintärkeää verenkiertoa genitaalialueelle. Myös alusvaatteet lisäävät painetta ja lämpötila on reilusti yli optimaalisen 33 C. Istuessa genitaalit laskeutuvat reisien väliin (sen sijaan että riippuisivat ja liikkuisivat luonnollisen vapaasti), mikä lisää painetta, lämpötilaa ja liikkumattomuutta. Tämän kaiken estämiseksi miesten tulisi käyttää löysiä alusvaatteita (bokserit) ja löysiä housuja, istua kaksiosaisella satulatuolilla ja seistä paljon.

Parasta olisi olla käyttämättä alusvaatteita, sillä miehille niillä ei ole muuta käytännön tarkoitusta kuin hygienia. Erittäin terveellinen hygieniatapa on pestä peräaukon alue wc-käynnin jälkeen. Kokeilun jälkeen ainakin terveydestä kiinnostuneet miehet ovat innoissaan puhtaasta, väljästä, ilmavasta ja mukavasta alusvaatteettomasta tunteesta. Lyhyen sopeutumisajan jälkeen ei myöskään ole kylmän tunnetta, koska genitaalien verenkierto on runsasta.

Yksi syy sperman laadun huonontumiseen on tavallisten alus- ja päällyshousujen aiheuttama kivesten lämpötilan nousu lähelle 37 astetta. Kivesten optimaalinen fysiologinen lämpötila on 33°C. Kiveksillä on neljä eri mekanismia optimaalisen lämpötilan säilyttämiseen, ja perinteinen vaatetus ja istuminen eliminoivat ne kaikki.