Miesten genitaaliterveys

Tiivistelmä

  • Miesten lantioterveys, hormonaalinen terveys, genitaaliterveys ja sisälantion terveys heikkenee nopeasti maailmanlaajuisesti.
  • Tämä johtuu monista ympäristö- ja elämäntapamuutoksista.
  • Heikkenemistä on havaittavissa asioissa, jotka koskevat lisääntymis-, seksuaali- ja sisäelimiä, kehon koostumusta, glukoosia, energisyyttä, kehon lipidejä ja mielenterveyttä.
  • Kaikki nämä haitalliset vaikutukset ja rappeumat voidaan suurelta osin välttää optimoimalla istumisergonomia sekä liikkuminen, pukeutuminen, ravinto, tupakointi, juominen, lepo ja lääkitystavat, sekä tiettyjä myrkkyjä ja haitallisia kemikaaleja välttämällä.

Elävän siemennesteen määrä on vähentynyt noin 60 %viimeisen 40 vuoden aikana. Huonosta sukuelinten terveydestä näyttää tulleen suuri ja paheneva epidemia ympäri maailmaa. Siittiöiden määrä laskee 1-3 % vuodessa.

Jopa 40 %:lla 40-vuotiaista ja 50 %:lla 50-vuotiaista miehistä on erektiohäiriöitä satunnaisesti tai kroonisesti. Tällä diagnosoidulla oireyhtymällä on uusi nimi: Kiveksen suonikohju, joka on myös istumahäiriö. Miehet eri puolilla maailmaa tuottavat nyt huomattavasti vähemmän testosteronia kuin vuosikymmeniä sitten. Pudotus on suunnilleen sama kuin siemennesteen laadussa.

Testosteroni on elintärkeä mieshormoni, josta 75 % syntyy kiveksissä. Se auttaa ylläpitämään lihaksia, sukupuolista halukkuutta, erektiota ja maskuliinisia ominaisuuksia, kuten päättäväisyyttä ja kiinteyttä. Testosteroni on tärkeä verensokerille, rasvalle ja hiilihydraattien aineenvaihdunnalle. Testosteronin puute lisää diabetesta, häiritsee veren sokeritasapainoa, aiheuttaa lihavuutta, surkastuttaa lihaksia ja aiheuttaa jopa muistin menetystä.

Eturauhasen liikakasvu (melkein kaikilla yli 60-vuotiailla on se) aiheuttaa epämukavaa haittaa toistuvien wc-käyntien muodossa ja on usein tie eturauhassyöpään. Eturauhassyöpä (joka kuudes mies sairastuu) pelottaa keski-ikäisiä miehiä. Sairaudet pidetään usein salassa niiden yksityisen ja hankalan luonteen vuoksi. Onneksi sisälantion ja sukupuolielinten terveys on tulossa tunnetummaksi sekä miesten että naisten keskuudessa. Nämä ongelmat eivät ole voittamattomia, ja miehet voivat vähentää näitä riskejä älykkäillä valinnoilla. Parempi on poistaa sisälantion paine istumalla kaksiosaisella istuimella. Löysät ja viileät housut estävät myös ylimääräisen paineen muodostumisen. “Kesäajan” D-vitamiinitaso (=min 120 nmol/litra) on välttämätön eturauhasen hyvälle terveydelle ja hyvälle vastustuskyvylle yleensä.

Nykyaikainen elämäntapamme on tuhoisa sukuelinten terveydelle. Miljoonien vuosien ajan miehen sukupuolielimet nauttivat vapaasta ja viileästä ympäristöstä ilman painetta ja kuumia vaatteita, ja saivat paljon liikettä, tuuletusta mikä aktivoi veren- ja imunestekiertoa.

Nykyaikaiset tiukat pukeutumistrendit, pitkittynyt istuma-aika, lisääntynyt ylävartalon paino, yleinen huono ravitsemus ja verenkiertoelinten kunto vähentävät kaikki tarpeellista ja terveellistä aineenvaihduntaa sukupuolielimissä.

Näillä sivuilla esitetyt tiedot perustuvat seuraaviin lähteisiin:
Michael Adams, Nikolai Bogduk, Kim Burton, Patricia Dolan: The Biomechanics of Back Pain
David A. Rubenstein, Wei Yin, Mary D. Frame: Biofluid Mechanics, an Introduction to Fluid Mechanics, Macrocirculation, and Microcirculation
Marcus J. Seibel, Simon P. Robins, John P. Bilezikian: Dynamics of Bone and Cartilage Metabolism, Principles and Clinical Applications