Elbow Rest

Kyynärtuki sopii tarkkuutta vaativiin töihin, joissa tarvitaan tukea kyynärpäille ja joissa on päästävä työskentelemään erittäin lähelle kohdetta.

Katso toimituskulut »

Tuotteen kuvaus

Tuote sopii erinomaisesti hammashuollossa yksin työskenteleville suuhygienisteille, hoitajille tai lääkäreille, teollisuuteen (asennus ja hitsaus), kuntoutukseen (selkäpotilaat, lantion ja jalkojen vammat), valvomoihin ja henkilöille, jotka kaipaavat tukea istuessa tai vaikka käsitöitä tehdessä.

Video: Salli käsituet

314,00  Myös osamaksulla, alk. vain 50 € / kk sis. alv

Tuote on saatavilla

 €
Toimitus: 7-14 päivää30 päivän ilmainen palautusoikeus
Osasto:
Paytrail payment methods

Suositukset

Hammaslääkäri

Minulla on ollut Salli vuodesta 2005 lähtien, mutta jostain syystä aloin käyttää toista tuolia ja selkääni alkoi särkeä. Minusta tuli kankea ja tunsin itseni vanhaksi. Hieronta ei auttanut. Aloin käyttää vanhaa Salliani uudestaan ja vaivani katosivat. Luulin että ongelmat johtuivat uudesta potilastuolistani, mutta ne johtuivatkin omasta tuolistani.

Carin Martin
Karlstad, Ruotsi


Ostin viime vuonna kaksi Salli SwingFitiä ja Allround-käsituella. Sekä minä että vastaanottovirkailijani olemme erittäin tyytyväisiä tuoleihin, koska ne ovat niin monipuolisia. Käytän käsinojaa joko tuolin takapuolella tai edessä, kun puhun potilaan kanssa, ja tukena sivulla kun työskentelen. Voin todella suositella tätä yhdistelmää muillekin.

Peter Danielsson
Karlskrona, Ruotsi


Osa henkilökunnastani – hammaslääkäreitä, suuhygienistejä ja hammashoitajia – on kärsinyt työssään selkäkivuista. Olemme hankkineet vuosien varrella useita Salli-tuoleja (yhä useammat pyytävät juuri niitä eikä muita markkinoilla olevia satulatuoleja) ja ne ovat mahdollistaneet kivuttoman työskentelyn. Iloinen ja tyytyväinen henkilökunta = hyvä tiimihenki! Suosittelen lämpimästi näitä tuoleja kaikille selkäongelmista kärsiville.

Dr Nicholas Baveas
Australia


Ostin Salli SwingFitin neljä vuotta sitten valmistuttuani, sillä minulla oli sekä ylä- että alaselkäongelmia ja tunsin, että työasentoni oli huono. Kadun ainoastaan sitä, etten hankkinut tuolia jo aikaisemmin, niin olisin saanut estettyä ongelmien syntymisen alun perin! Tuoli on erittäin mukava ja korkealaatuinen. Olen käyttänyt tuolia myös raskausaikana ja luulen että työskenteleminen olisi ollut vielä epämukavampaa, jos minulla ei olisi ollut Sallia. Pystyin työskentelemään lähes koko raskausajan loppuun ilman mitään ongelmia. Suosittelen lämpimästi Salli-tuotteita.

Jadana
Australia


Minulla on huono selkä ja kaularangan spondyliitti (nikamatulehdus), joten voitte kuvitella millaisia vaikeuksia minulla oli. Etsin ratkaisuja ja käytin esimerkiksi Bambach-tuolia, joka on hyvin tehty mutta erittäin painava ja hankala käyttää. Sain ensimmäisen Sallini vuonna 2012 ja sanoin hyvästit alaselkäongelmille. Juuri hankkimassani uudessa tuolissa on uudenlaiset pyörät ja sitä on ilo käyttää. Aion tilata samanlaiset pyörät myös vanhaan tuoliini. Suosittelen lämpimästi kaikille hammasteknikoille.

Gaurav Grewal
Australia


Valitsin Sallin, koska se on paras tuoli, joka saa minut istumaan suorassa työskennellessäni. Etenkin kun käytän 5a-mikroskooppia. Salli oli helppo ottaa käyttöön. Suosittelen sitä kaikille hammaslääkärikollegoilleni.

Dr. Silvi
Israel


Minulla oli selkäongelmia, lihaskramppeja ja jumeja. Ne ovat käytännöllisesti katsoen hävinneet kokonaan, kun aloin käyttää Salli Swingiä kaksi vuotta sitten.

Hammaslääkäri, nainen
Tønsberg, Norja


Lähes 20 vuoden uran jälkeen selkäni alkoi olla siinä kunnossa, että jotain oli tehtävä. Vuosien mittaan olin kokeillut kaikkia markkinoilla olevia satulatuoleja, ja vaikka ne helpottivatkin selkävaivojani, itse istuimet olivat epämukavia eikä niitä voinut kallistaa. Pitkään etsittyäni löysin kuitenkin täydellisen tuolin – Salli satulatuolin. Sallin ainutlaatuinen kaksiosainen istuin mahdollistaa sen, että voin istua mukavasti tunnista toiseen. Tuolin liikkuvuuden ansiosta voin istua lähes missä asennossa tahansa pitkiäkin aikoja. Kymmenen kuukautta sitten hankimme yhden tuolin, nyt meillä on jo neljä.

Dr Lan Tran, Dream Dental
Holland Park, Australia


Ennen kuin käytin Sallia minulla oli alaselkäongelmia sopimattomien tai liian vähän tukea antavien, tavallisten tuolien vuoksi. Aloin käyttää Salli satulatuolia vuonna 2009 eikä entiseen ollut paluuta. Ei enää selkä- ja hartiavaivoja!

Mr G. Laker, Ladhope Vale Dental Practice
Galashiels, Iso-Britannia


Olen käyttänyt Salli-tuolia useita vuosia. Työasentoni on parempi ja sekä selkä että jalat väsyvät vähemmän kuin ennen. Lisäksi tuoli mahdollistaa potilastuolin ympärillä liikkumisen vaivattomasti ja esteettä.

Pierre Henrio
Sainte-Hermine, Ranska

Suuhygienisti

Olen käyttänyt Salli Satulatuolia yli 20 vuotta ja sen ansiosta olen voinut toimia suuhygienistinä yli 32 vuotta. Salli on ehdottomasti paras ostos, jonka olen koskaan tehnyt. Kiitos teille, kun olette saaneet aikaisesi tämän hienon tuotteen. Harmi että niin monet ihmiset eivät investoi omaan hyvinvointiinsa ja parempaan ergonomiaan, joka mahdollistaisi pitkän ammattiuran.

Rekisteröity suuhygienisti
Palm Harbor, USA


Olen aivan innoissani Salli Classic -tuolistani, jonka ostin noin kymmenen vuotta sitten selkäleikkauksen jälkeen. Olen toiminut suuhygienistinä 29 vuotta ja uskon vakaasti, että Salli satulatuoli mahdollistaa pitkän urani jatkumisen. Ensimmäiset 19 vuotta kärsin kovista selkä- ja niskakivuista. Nyt istun suorassa ja myös yllän potilaan suuhun paremmin, koska istun korkeammalla. Kuljetan ”satulaani” kaikille klinikoille, joilla työskentelen. Se on pelastanut urani, selästäni ja niskastani puhumattakaan! Harrastan kouluratsastusta, ja Salli satulatuolissa on pakko istua juuri oikeassa ratsastusasennossa. On hienoa, että voin hioa asentoani samalla kun työskentelen hampaiden parissa!

Renee’ Sclafani
Tierra Verde, USA

Fysioterapeutti

Istumalla sellaisella satulatuolilla kuin Salli vältän ongelmat lapojen alueella ja alaselässä eikä niskaan tule buffalokyhmyä. Tunnen löytäväni hyvän asennon tällä tavoin muotoillulla tuolilla. Koska istuin on ergonomisesti kaksiosainen, lantiota voi kääntää pystyasentoon kuten seistessä, jolloin selän luonnolliset kaaret säilyvät ja pää on sivusta katsoen samalla linjalla kuin lantio ja kantapää. Toisin sanoen juuri niin kuin ergonomisella työtuolilla pitäisikin olla.

Lotta Fallenius, työterveysfysioterapeutti
RuotsiKysy lisää: OMT fysioterapeutti Nina Saarikivi / INTO Terveys


Minulla oli tilaisuus kokeilla Salli Swingiä Göteborgin Sjukgymnastdagar-päivillä. Mielestäni istuin jo oikein hyvin, mutta koska istun paljon, tartuin tilaisuuteen vaihtaa konttorituolini Swingiin. Minulla oli 12 vuotta vanha perinteinen konttorituoli, joka kyllä mahdollisti ergonomisen ja hyvän istumisen, mutta en aina elä niin kuin fysioterapeuttina opetan. Istuin usein huonossa asennossa, jossa alaselkä väsyi ja huono asento vaikutti koko kehon hyvinvointiin.

Nyt kun olen tottunut Swingiin tunnen olevani aktiivisempi istuessani; alussa oli totutteluperiodi, mutta nyt tuntuu paljon paremmalta. Selkä voi paremmin ja olen alkanut käyttää korkeussäädettävää pöytääni enemmän, ja välillä teen töitä jopa seisten. Vaihtelen usein asentoa istumisesta seisomiseen, kiitos tuolinvaihdon.

Voin todella suositella tätä tuolia.

Fysioterapeutti
Linköping, Ruotsi

Osteopaatti

Monet potilaani kärsivät pää-, niska- ja selkäkivuista, jotka usein liittyvät istumiseen. Pitkään jatkuva, staattinen kuormitus rasittaa selkärankaa, selkälihaksia ja nivelsiteitä. Kudokset ylirasittuvat ja menettävät kiinteytensä, mikä aiheuttaa vääränlaisia asentoja. Istuminen pitkään huonossa asenossa muodostaa painetta myös hengityselimiin ja sisäelimiin, ja häiritsee verenkiertoa ja lymfakiertoa.

On tärkeää, että istumisemme on niin tietoista ja dynaamista kuin mahdollista. Korkeussäädettävät pöydät innostavat vaihtamaan asentoa mahdollistamalla sekä istumisen ja seisomisen päivän aikana. Etsiessäni optimaalista istuma-asentoa tukevia ratkaisuja olen huomannut, että satulatuoli on yksi tehokkaimmista.

Salli Satulatuolilla kuorma jakautuu selkärangan, lonkkien ja jalkojen välillä. Tämäntyyppistä tuolia käyttämällä, ja istumalla oikealla korkeudella, autamme kehoamme säilyttämään selkärangan fysiologiset kaaret ja pitämään selkä-, lonkka- ja jalkalihakset aktiivisina. Joissain satulatuolimalleissa istuimen leveyttä voi säätää, mikä on tärkeää miehen seksuaalianatomian kannalta. Lisäksi tuoli on helppo säätää sopimaan niin leveälle kuin kapeallekin lantiolle, ja häntäluulle.

Kokonaisvaikutus on myös hyödyllinen, sillä hengittäminen helpottuu, lihakset ja pallea rentotutuvat ja vääränlaisesta istuma-asennosta johtuvat vaivat katoavat. Salli-tuolissa on kaikki nämä ominaisuudet.

Žilvinas Kasteckas, M.D., D.O.
Liettua

Optikko

Minulla on ollut jo yli viiden kuukauden ajan mahdollisuus käyttää Salli Satulatuolia. Kokemukseni ovat olleet erittäin positiivisia. Itse asiassa mitään negatiivista tai moitittavaa ei ole tullut esiin.

Käytössäni on malli MultiAdjuster, jossa on istuinosan leveyttä voi säätää. Olen työskennellyt optikkona yli 20 vuotta ja istunut monenlaisilla tuoleilla. Osassa on ollut selkänoja tai jopa käsinojat. Istuinosaa ja selkätukea on yleensä voinut jonkin verran säätää.

Optikko tekee päivittäin näöntarkastuksia ja piilolasisovituksia. Istun siis työpöydän ääressä tai mikroskoopin takana työskennellessäni. Istuminen ei ole yhtäjaksoista, mutta päivittäin istun tuolilla noin 20–30 minuuttia kerrallaan ja noin 8–14 kertaa päivän aikana. Näöntutkimusta tehdessä ei voi istua paikoillaan, vaan tuolin kanssa pitää pystyä liikkumaan asiakkaan edessä. Alaselän ongelmat, kipu ja väsyminen ja jalkojen verenkiertohäiriöt ja puutuminen ovat olleet ongelmana aikaisemmin.

Nyt tiedän kuinka helppoa ja vaivatonta on istua kunnollisella tuolilla. Minulla ei ole ollut selkäongelmia tai jalkojen puutumista enää Salli Satulatuolin kanssa. Tuoli liikkuu kevyesti ja on silti tukeva istua. Tuoli ei keiku tai ole kiikkerä. Reidet eivät puudu ja pistele. Istuma-asentoni on rento.

Minulla on aika lyhyet jalat, mutta Salli-tuolin saan säädettyä riittävän alas. Salli Satulatuolissa on hyvä istua, ryhti pysyy hyvänä ja liikkuminen tuolilla on vaivatonta. Paras työtuoli, jolla olen istunut.

Marjo Jormanainen
Joensuu

Neurokirurgi

Noin kaksi vuotta sitten testasimme Salli MultiAdjuster-kirurgintuolia ensimmäisen kerran. Kuulimme tuolista, kun teimme yhteistyötä paikallisen Salli-jälleenmyyjän kanssa ergonomian parantamiseksi leikkaussalissa. Neurokirurgiassa ergonominen istuma-asento on erityisen tärkeä, sillä monet kirurgiset toimenpiteet kestävät useita tunteja.

Laajojen ja kattavien testien jälkeen kirurgimme huomasivat, että varsinkin yhdessä selkätuen kanssa istuma-asento oli erittäin hyvä, etenkin sellaisten leikkausten aikana, jolloin potilas on puoli-istuvassa asennossa. Tällöin kirurgi joutuu pitämään käsiään ojennettuna ja taivuttamaan selkäänsä taaksepäin voidakseen työskennellä takimmaisen kallokuopan alueella. Ergonomisella MultiAdjusterilla istuessa asento on pakko pitää ryhdikkäänä, jolloin alaselkä rasittuu mahdollisimman vähän.

Alussa monet kollegani suhtautuivat satulatuolin käyttöön epäröiden, lähinnä sen epätavallisen muodon vuoksi. Tuolin testaaminen osoitti heille kuitenkin erittäin selvästi, että tämän ergonomisen tuolin käyttämisestä pitkien leikkausten aikana on suurta hyötyä, ja osastomme tilasi useita tuoleja. Tuoli osoittautui erittäin käteväksi käyttää, korkeuden ja kallistuskulman säätäminen on helppoa.

Olen sitä mieltä, että erityisesti vuosia jatkuvan käytön jälkeen MultiAdjuster-kirurgintuoli vähentää neurokirurgien selkään kohdistuvaa kuormitusta. Alettuani käyttää Salli MultiAdjusteria en ole enää palannut perinteisiin jakkaramallisiin tuoleihin. Minulle satulatuoli, erityisesti selkätuella varustettuna, edustaa parasta tarjolla olevaa ergonomista ratkaisua leikkaussaliin.

Tri Guenther C. Feigl, Tübingenin yliopistosairaala
Tübingen, Saksa

Työsuojeluvaltuutettu, kaukolämpöteollisuus

Meillä HögforsGST:llä on lähdetty teollisuusyritysten eturintamassa toteuttamaan henkilökunnan hyvintointia ottamalla käyttöön Salli Satulatuoleja, joilla päästään oikeaoppiseen istuma-asentoon ja parempaan ergonomiaan. Kokemukset ovatkin olleet selkeästi positiiviset.

Työntekijöiden sairauspoissaolon laskennallinen hinta on 350–400 euroa päivältä. Yritysjohto ymmärsi, että tuoli-investointi maksaa vuodessa moninkertaisesti itsensä takaisin.

Tuoleista ensimmäinen erä meni ihmisille, joilla selkeästi on ollut vaikeuksia alaselän kanssa. Työntekijöiltä, joilla normaalisti työpäivän jälkeen selässä tuntui häijyltä, satulatuolit poistivat selkäkivut.

Salli Systemsillä on hyvät valmiudet erilaisiin ratkaisuihin teollisessa tuotannossa. Tuoleja on varustettu kipinäsuojilla ja yksi tuolimalli on suunniteltu hitsaustyöhon, jossa tarvitaan rannetukea. Tämä oli meille aivan loistava, koska kehähitsauskoneella hitsataan erikokoisia putkia. Sallin hitsaajaistuin vapautti kokonaan miettimästä työasentoja ja hitsari pystyi keskittymään saumaan. Siinä tuli työtä parantava vaikutus ilman selän puutumista. Selänkeventäjällä eli pienellä selkänojalla varustettu tuoli on soveltunut hyvin myös osavalmistukseen. Teollisuushallituoleihin Salli on kehittänyt myös suuremmat, kovitetut pyörät.

Sallin ratkaisut ovat oikeaan osuneita raskaalle metalliteollisuudelle. Työvaiheista osa on sellaisia, että työsuorite tehdään istuen. Kun istuminen tehdään 2000-luvun tekniikalla, tulos on oikeasti erilainen. Työntekijä on oikeassa asennossa istuessaan ja huonoryhtinenkin oppii istumaan hyvässä asennossa.

Kun meillä on erikorkuisia koneita, Salli pystyi tarjoamaan tuolikorkeuksille täydelliset vaihtoehdot ja maksimikuormituksen jopa yli 120-kiloiselle käyttäjälle.

Työsuojelun ergonomian puolella on menty koko ajan eteenpäin, ja työhyvinvointia on saatu mukaan hyvällä ergonomialla. Tuotto, turvallisuus, työviihtyvyys!

Petri Komppa, HögforsGST
Leppävirta

Työpaikkalääkäri

Erikoisrakenteinen Salli Satulatuoli tarjoaa etuja kokoonpanotyössä. Kun tehtävät edellyttävät asennon vaihtamista usein, työntekijä voi siirtyä ongelmitta eri asentoihin ja käyttää siten tuki- ja liikuntaelinjärjestelmäänsä vaihtelevasti.

Havainnot rakennuskonealalta asvalttikoneen esikoontatyöpaikassa osoittivat, että vaihtelu esimerkiksi Salli Satulatuolin puoli-istuvan asennon ja seisoma-asennon välillä mahdollisti tehtävän jatkamisen samalla työkorkeudella eri asennoissa.

Tämä mahdollistaa eri lihasryhmien käytön, mikä estää pakotettujen asentojen vaikutukset kuten jatkuvan seisomisen aiheuttamat seuraukset. Sekä vanhemmat yli 50 vuotta täyttäneet että nuoremmat työntekijät, joilla oli välilevyvaivoja pitkän seisomisen seurauksena, vahvistivat nämä edut.

Toisessa tapauksessa vakuutusyhtiö tuli mukaan, kun hankittiin satulatuoli työntekijälle, jolla oli huomattavia tuki- ja liikuntaelinjärjestelmän rajoituksia. Ongelmat johtuivat nilkkanivelten kroonisesta polyartriitista.

Työntekijän työhön kuului osan ottaminen lavahäkistä, asettaminen puristimeen, osan poistaminen ja laskeminen toiseen lavahäkkiin. Työtä voitiin tehdä vain seisten, koska liikealue on suhteellisen suuri. Salli Satulatuolin kanssa työntekijä saattoi istua tai halutessaan istua ja seistä vuorotellen, mikä kevensi erityisesti nilkan ja jalkaterän nivelten rasitusta. Työntekijän täysaikainen työskentely kyseisessä työpaikassa oli jälleen mahdollista.

Näiden yksittäistapausten positiivisia arvioita voidaan pitää työlääketieteen näkökulmasta työvaiheiden parannuksina. Salli Satulatuoli mahdollistaa joustavat liikesarjat toisin kuin tavalliset pyörälliset istuimet tai seisaaltaan istumiseen käytettävät laitteet, joita on myös markkinoilla. Lisäksi Salli Satulatuolin ratsastuksenomainen asento pitää selkärangan terveellisessä asennossa.

Jos kysymyksessä on kuntoutus ja uhkana on työpaikan menettäminen, työpaikka voidaan säilyttää käyttämällä tätä laitetta, jolloin vakuutusyhtiö- tai muu viranomainen on tarvittaessa otettava mukaan laitteen hankintaan.

Dr. Gerald Müller-Silvergieter
Oldenburg, Saksa

Puuseppä

Vakavan eturauhassairauden jälkeen en enää kyennyt jatkamaan työelämässä puuseppänä, koska minulla oli istuessa suuria kipuja. Istumistyön osuus on meillä nimittäin varsin suuri.

Saksan eläkevakuutuksen toimesta minulle kuitenkin myönnettiin tukea Salli-satulatuolin hankintaan (Salli-Twin venyttelytuella).

Sallin kaksiosainen istuin, kallistuksensäätö ja venyttelytuki ovat minulle suureksi avuksi. Jo 3–4 kuukautta sen jälkeen, kun aloin käyttää Salli-satulatuolia, olen jälleen tyytyväisenä mukana työelämässä – ja nyt ilman kipuja.

Puuseppä
Pohjois-Saksa

Lue lisää miesten genitaaliterveydestä

Kelloseppä

Tomi Seppälä
Finland

Hitsaaja

Olen tehnyt töitä Sallin satulalla jo vuodesta 2007, ja ostin juuri kolmannen Sallini. Olen tuoleihin tyytyväinen ja ne kaikki ovat pajalla päivittäisessä käytössä. Ei meillä oikein muilla istutakaan kuin kahvitauot.

Teollisuuden puolella olisi todella ergonomiassa tekemistä ja itse ainakin panostan siihen mielelläni, koska se näkyy suoraan tuottavuuden parantumisena ja sairauspäivien vähentymisenä. Vaikka olemmekin aivan pikkuruinen kolmen hitsarin paja, uskon että taloudellinen uhraus ergonomiaan tulee takuuvarmasti takaisin. Lisäksi työtä on mukava tehdä hyvillä vehkeillä.

Kaikki tuolimme ovat keskiraollisia Salleja, mikä tällä miesvaltaisella alla on erityisen tärkeää. Nyt meidänkin miesten ryhti pysyy hyvänä koko päivän, kun tuoli ei paina jalkojen välistä eikä selkää tarvitse sen takia pyöristää, ei edes eteenpäin kumartuessa.

Lilli Asikainen, yrittäjä, Tigger
Sastamala

Kampaaja

Olen työskennellyt kauneusalalla yli kymmenen vuotta, ja tällä hetkellä minulla on oma kampaamo. Kampaajan työ on fyysisesti rasittavaa, sillä jalat, selkä, hartiat ja kädet ovat kovilla. En ollut aikaisemmin ajatellut, että työtuoleissa olisi merkittäviä eroja. Lähinnä sen takia, ettei niissä ole ollut juurikaan eroja valmistajasta riippumatta. Vasta otettuani Sallin käyttööni havahduin, että tämähän on jotain ihan uutta minulle.

Aluksi käyttämättömät lihakseni kipeytyivät, kun ne joutuivatkin tekemään vähän töitä uuden asennon vuoksi, mutta jo viikon käytön jälkeen olin sopeutunut muutoksiin. Minua miellyttää erityisesti se, että Sallista näkee ja tuntee, että se on hyvälaatuinen tuote ja ammatimainen ratkaisu. Paluuta entiseen ei siis enää ole. Välillä olen joutunut istumaan tavanomaisilla satulatuoleilla, mutta Sallin jälkeen ne eivät tarjoa kaipaamaani tukea vaan tuntuvat pikemminkin leluilta. Suosittelen Sallia lämpimästi kaikille, sillä pitkän päälle pienet, päivittäiset asiat vaikuttavat hyvinvointiimme. Jos haluaa pitkän ja antoisan uran, täytyy ergonomiaan kiinnittää paljon huomiota. Sitä ei kadu myöhemmin!

Christian Hemming, C-hair & Make-up
Lahti


Voin suositella lämpimästi kaksiosaisia Salli-tuoleja. Ne ovat täydellisiä meille kampaajille, sillä miellä on usein hartia- ja alaselkäongelmia vaikeista työasennoista johtuen. Mutta tällä mahtavalla tuolilla huomasin jo kahden päivän jälkeen selvän parannuksen työasennossani ja alaselässäni hiuksia leikatessani. Saan tarvitsemani tuen ja istun paremmassa asennossa, selkä suorana kuten pitäisikin.

Tuolilla on myös todella helppo liikkua fantastisten inline-pyörien ansiosta. Salli suosittelee inline-pyöriä kampaamille, koska ne eivät kerää hiuksia kuten tavalliset pyörät, rullaavat hyvin lattialla ja ne on helppo puhdistaa.

Lotte Andersen, Frisørhuset 263
Hvidovre, Tanska