Suojahuppu

Suojahupun avulla voit vaihtaa kätevästi istuimen väriä, ja huppu myös suojaa istuinta likaisissa ympäristöissä.

Katso toimituskulut »

Tuotteen kuvaus

Materiaalit nahka, keinonahka, ESD-keinonahka ja kangas (villa, puuvilla, kipinäsuojattu kangas). Katso värikartta.

Voidaksemme toimittaa juuri oikean kokoisen suojahupun, tarvitsemme tuolisi sarjanumeron. Numero löytyy istuimen alla olevasta Salli-kyltistä.

Huom! Polyuretaanisiin Light- ja Slim-malleihin voi tilata vain kankaisen (polyesteri, villa) suojahupun.

Paino 0,2 kg.

85,00  Myös osamaksulla, alk. vain 20 € / kk sis. alv

Tuote on saatavilla

 €
Toimitus: 7-14 päivää30 päivän ilmainen palautusoikeus
Osasto:
Paytrail payment methods

Suositukset

Teini-ikäinen koripalloilija, jolla jalkavamma

Olisinpa hankkinut satulatuolin jo aikaisemmin, sillä pojallani on ollut jo lähes kahdeksan viikkoa sääriluun avulsiomurtuma; vamma vaati leikkauksen ja kolme ruuvia. Hän käyttää vielä neljä viikkoa kyynärsauvoja ja käy kuntoutuksessa, joten se että hän pääsee joka päivä kentälle aina vain pidemmäksi ajaksi, hyvässä ja turvallisessa asennossa, on juuri sitä mitä lääkäri määräsi! Hän testasi tuolia saman tien koripallokentällään – korien heitteleminen oli nyt niin paljon nautinnollisempaa ja tuolin ansiosta hänellä oli asento oli vakaa, joten hän voi jatkaa rakkaan harrastuksensa parissa!

Port McQuarie, Australia

MS-tautia sairastava henkilö, kotikäyttö


Minulla on käytössä  Salli Expert  -tuoli MultiAdjuster -istuimella. Sairastan MS-tautia ja käytän tuolia sisätiloissa. Keittiössä tuoli helpottaa toimimista, koska sen avulla yltää ottamaan tavaroita kaapeista. WC-tiloissa tuoli on näppärä, kun pesee käsiä, kasvoja tai hampaita. Tuoli on myös ketterä, kun tarvitsee siirtää tavaroita paikasta toiseen, koska sillä pääsee pyörähtämään ympäri.

Apuvälineet ovat hyvä apu arjessa, ja Salli Expertillä pääsee kulkemaan näppärämmin kuin pyörätuolilla. Se on myös tukeva ja turvallinen, ja korkeussäätö on hyvä ominaisuus.

Lisäksi tuolilla saa hyvää jalkajumppaa ja tasapainotreeniä, kun sen kanssa liikkuu.

Timo Laakso

Helsinki

Toimintakyvyltään rajoittunut henkilö

Geoff Adams-Spink – EDRIC Chairman

Sellisti

Kyllä toimii satulatuoli Salli Twin sellon soittoon! Istuma-asento on luonnollinen ja sellonsoittoon juuri passeli, kulmankin saa säädettyä mieleisekseen.

Liisa Paakkunainen
Rautalampi

Opiskelija

Kärsin lievästä skolioosista, ja olen nyt käyttänyt Salli-tuolia kuukauden verran. Alussa oli vähän hankalaa tottua satulatuoliin normaalin toimistotuolin jälkeen, mutta kahden viikon kuluttua huomasin selkälihasteni vahvistuneen. Satulatuolilla on vähän vaikeampi istua kuin normaalilla toimistotuolilla, mutta ryhti paranee. Näin jälkikäteen ajatellen olen iloinen hankinnastani ja voin suositella Salli Satulatuolia lämpimästi.

Marlon Prüssing (kuva)
Saksa


Hain eilen uuden Salli Twin -tuolini jälleenmyyjältä Amsterdamista, jonne se saapui ajoissa noin 10 päivän kuluttua tilauksesta. Haluan ilmaista kiitokseni koko tiimillenne, koska olette keksineet ja viimeistelleet ja nyt markkinoitte tätä erinomaista ratkaisua haitallisiin työasento-ongelmiin ja selkäkipuihin. Vaikka olen vasta 28-vuotias olen jo yli kaksi vuotta kärsinyt hermokivuista, jotka johtuvat alaselän ongelmista. Perinteisellä tuolilla istuessani jaloissani oli polttava tunne, mikä teki opiskelun erittäin vaikeaksi. Mikä pahinta, kipu ei helpottanut makuullakaan, vaan toistuvat poltot ja kouristukset pitivät minua hereillä. Nyt kun selkäni on paranemassa Salli-istumisen ansioista voin jälleen nukkua hyvin ja pystyn myös istumaan pidempiä aikoja perinteisellä istuimella (esim. junassa). Sydämelliset kiitokseni!

Miko
Amsterdam, Hollanti

Kääntäjä

Voin sanoa, että nykyään käyn joogassa vain huvikseni, en enää selkäkivun vuoksi. Kipua ei enää ole, vaikka toisinaan istunkin jopa yli 10 tuntia Salli Swingillä. Swing-tuoli aktivoi ja saa nousemaan ylös aina välillä. En myöskään saa jalkojani kiedottua Salli Swingin ympärille epäterveellisesti, kuten teen muilla tuoleilla. Voin todellakin suositella Salli-tuoleja!

Ulrike Heiß
Karlsruhe, Saksa

IT asiantuntija

Kaaduin pyörällä väistäessäni eteeni kiilannutta autoa. Nilkkani murtui, se leikattiin ja se oli kipsissä kuusi viikkoa. Kotiuduin sairaalasta kyynärsauvojen kanssa. Kotityöt ja ruuanlaitto oli hyvin vaikeaa kyynärsauvojen kanssa, koska en voinut pitää kädessäni edes kahvikuppia. Aloin ajatella, että jonkinlainen pyörillä varustettu tuoli olisi hyvä. Perinteinen pyörätuoli ei käynyt, koska se oli liian matala ja minun piti saada jalkani pöydän alle. Työtuoli jossa on pyörät? Entäpä satulatuoli? Otin yhteyttä ystävääni ja hänen työpaikaltaan minulle löytyi Salli MultiAdjuster -satulatuoli. Nyt kun minulla on toimiva tuoli voin tehdä töitä keittiössä. Se tekee elämästäni niin paljon helpompaa, koska en voi varata painoa leikatulle jalalle. Sairaalan fysioterapeutti neuvoi minua miten toimia sauvojen kanssa, mutta mitään muita kotikäyttöön sopivia apuvälineitä ei suositeltu. En tiedä onko sairaalalla satulatuoleja toipilaille, mutta oman kokemukseni perusteella heillä pitäisi olla. En luovu omasta tuolistani niin kauan kuin jalkani on kipisissä. Ykkösapuväline, kyynärsauvojen lisäksi, on satulatuoli. Aion jatkaa Salli satulatuolin käyttöä senkin jälkeen kun kipsi poistetaan. Satulatuoli on myös erinomainen syntymäpäivälahja ikääntyville!

Mies, 59 vuotta
Mikkeli

Työsuojeluvaltuutettu, kaukolämpöteollisuus

Meillä HögforsGST:llä on lähdetty teollisuusyritysten eturintamassa toteuttamaan henkilökunnan hyvintointia ottamalla käyttöön Salli Satulatuoleja, joilla päästään oikeaoppiseen istuma-asentoon ja parempaan ergonomiaan. Kokemukset ovatkin olleet selkeästi positiiviset.

Työntekijöiden sairauspoissaolon laskennallinen hinta on 350–400 euroa päivältä. Yritysjohto ymmärsi, että tuoli-investointi maksaa vuodessa moninkertaisesti itsensä takaisin.

Tuoleista ensimmäinen erä meni ihmisille, joilla selkeästi on ollut vaikeuksia alaselän kanssa. Työntekijöiltä, joilla normaalisti työpäivän jälkeen selässä tuntui häijyltä, satulatuolit poistivat selkäkivut.

Salli Systemsillä on hyvät valmiudet erilaisiin ratkaisuihin teollisessa tuotannossa. Tuoleja on varustettu kipinäsuojilla ja yksi tuolimalli on suunniteltu hitsaustyöhon, jossa tarvitaan rannetukea. Tämä oli meille aivan loistava, koska kehähitsauskoneella hitsataan erikokoisia putkia. Sallin hitsaajaistuin vapautti kokonaan miettimästä työasentoja ja hitsari pystyi keskittymään saumaan. Siinä tuli työtä parantava vaikutus ilman selän puutumista. Selänkeventäjällä eli pienellä selkänojalla varustettu tuoli on soveltunut hyvin myös osavalmistukseen. Teollisuushallituoleihin Salli on kehittänyt myös suuremmat, kovitetut pyörät.

Sallin ratkaisut ovat oikeaan osuneita raskaalle metalliteollisuudelle. Työvaiheista osa on sellaisia, että työsuorite tehdään istuen. Kun istuminen tehdään 2000-luvun tekniikalla, tulos on oikeasti erilainen. Työntekijä on oikeassa asennossa istuessaan ja huonoryhtinenkin oppii istumaan hyvässä asennossa.

Kun meillä on erikorkuisia koneita, Salli pystyi tarjoamaan tuolikorkeuksille täydelliset vaihtoehdot ja maksimikuormituksen jopa yli 120-kiloiselle käyttäjälle.

Työsuojelun ergonomian puolella on menty koko ajan eteenpäin, ja työhyvinvointia on saatu mukaan hyvällä ergonomialla. Tuotto, turvallisuus, työviihtyvyys!

Petri Komppa, HögforsGST
Leppävirta

Työpaikkalääkäri

Erikoisrakenteinen Salli Satulatuoli tarjoaa etuja kokoonpanotyössä. Kun tehtävät edellyttävät asennon vaihtamista usein, työntekijä voi siirtyä ongelmitta eri asentoihin ja käyttää siten tuki- ja liikuntaelinjärjestelmäänsä vaihtelevasti.

Havainnot rakennuskonealalta asvalttikoneen esikoontatyöpaikassa osoittivat, että vaihtelu esimerkiksi Salli Satulatuolin puoli-istuvan asennon ja seisoma-asennon välillä mahdollisti tehtävän jatkamisen samalla työkorkeudella eri asennoissa.

Tämä mahdollistaa eri lihasryhmien käytön, mikä estää pakotettujen asentojen vaikutukset kuten jatkuvan seisomisen aiheuttamat seuraukset. Sekä vanhemmat yli 50 vuotta täyttäneet että nuoremmat työntekijät, joilla oli välilevyvaivoja pitkän seisomisen seurauksena, vahvistivat nämä edut.

Toisessa tapauksessa vakuutusyhtiö tuli mukaan, kun hankittiin satulatuoli työntekijälle, jolla oli huomattavia tuki- ja liikuntaelinjärjestelmän rajoituksia. Ongelmat johtuivat nilkkanivelten kroonisesta polyartriitista.

Työntekijän työhön kuului osan ottaminen lavahäkistä, asettaminen puristimeen, osan poistaminen ja laskeminen toiseen lavahäkkiin. Työtä voitiin tehdä vain seisten, koska liikealue on suhteellisen suuri. Salli Satulatuolin kanssa työntekijä saattoi istua tai halutessaan istua ja seistä vuorotellen, mikä kevensi erityisesti nilkan ja jalkaterän nivelten rasitusta. Työntekijän täysaikainen työskentely kyseisessä työpaikassa oli jälleen mahdollista.

Näiden yksittäistapausten positiivisia arvioita voidaan pitää työlääketieteen näkökulmasta työvaiheiden parannuksina. Salli Satulatuoli mahdollistaa joustavat liikesarjat toisin kuin tavalliset pyörälliset istuimet tai seisaaltaan istumiseen käytettävät laitteet, joita on myös markkinoilla. Lisäksi Salli Satulatuolin ratsastuksenomainen asento pitää selkärangan terveellisessä asennossa.

Jos kysymyksessä on kuntoutus ja uhkana on työpaikan menettäminen, työpaikka voidaan säilyttää käyttämällä tätä laitetta, jolloin vakuutusyhtiö- tai muu viranomainen on tarvittaessa otettava mukaan laitteen hankintaan.

Dr. Gerald Müller-Silvergieter
Oldenburg, Saksa

Puuseppä

Vakavan eturauhassairauden jälkeen en enää kyennyt jatkamaan työelämässä puuseppänä, koska minulla oli istuessa suuria kipuja. Istumistyön osuus on meillä nimittäin varsin suuri.

Saksan eläkevakuutuksen toimesta minulle kuitenkin myönnettiin tukea Salli-satulatuolin hankintaan (Salli-Twin venyttelytuella).

Sallin kaksiosainen istuin, kallistuksensäätö ja venyttelytuki ovat minulle suureksi avuksi. Jo 3–4 kuukautta sen jälkeen, kun aloin käyttää Salli-satulatuolia, olen jälleen tyytyväisenä mukana työelämässä – ja nyt ilman kipuja.

Puuseppä
Pohjois-Saksa

Lue lisää miesten genitaaliterveydestä

Kelloseppä

Tomi Seppälä
Finland

Hitsaaja

Olen tehnyt töitä Sallin satulalla jo vuodesta 2007, ja ostin juuri kolmannen Sallini. Olen tuoleihin tyytyväinen ja ne kaikki ovat pajalla päivittäisessä käytössä. Ei meillä oikein muilla istutakaan kuin kahvitauot.

Teollisuuden puolella olisi todella ergonomiassa tekemistä ja itse ainakin panostan siihen mielelläni, koska se näkyy suoraan tuottavuuden parantumisena ja sairauspäivien vähentymisenä. Vaikka olemmekin aivan pikkuruinen kolmen hitsarin paja, uskon että taloudellinen uhraus ergonomiaan tulee takuuvarmasti takaisin. Lisäksi työtä on mukava tehdä hyvillä vehkeillä.

Kaikki tuolimme ovat keskiraollisia Salleja, mikä tällä miesvaltaisella alla on erityisen tärkeää. Nyt meidänkin miesten ryhti pysyy hyvänä koko päivän, kun tuoli ei paina jalkojen välistä eikä selkää tarvitse sen takia pyöristää, ei edes eteenpäin kumartuessa.

Lilli Asikainen, yrittäjä, Tigger
Sastamala