Liikunta ja elintavat

Kaikenlainen liikunta vilkastuttaa verenkiertoa, myös genitaaleissa. Liikuntaa on helppo lisätä arkielämässä. Aina on portaita, kävely- tai juoksumahdollisuuksia, kantamista tai puutarhatöitä tehtäväksi. Opettele huomaamaan ja käyttämään hyväksi pienetkin liikuntamahdollisuudet. Kotona ulkotöissä koneet kannattaa jättää varastoon ja tehdä askareet käsin hyvillä työkaluilla, liikunnanomaisesti ja työn rytmin mukaan syvään hengittäen. Lisäksi varsinaisten liikuntalajien kirjo on rajaton

Miesten kannattaa vahvistaa lantionpohjan lihaksia ja peniksen juuressa olevaa lihasta. Lantionpohjaan vaikuttava pudendaalihermo vaikuttaa myös penikseen, joten tietoinen lihasten supistaminen lantionpohjassa supistaa myös peniksen lihaksia. Puristus (10 kertaa 5–7 sekunnin ajan) vahvistaa lihaksia, parantaa verenkiertoa ja hermotoimintoa, muiden lihasharjoitusten tavoin. Tämä hyödyttää peräsuolen toimintaa ja terveyttä ja aikaansaa paremman ja voimakkaamman erektion.

Pyöräilyä, kouluratsastusta ja istumista yksiosaisella satulatuolilla ei suositella miehille, jos satula aiheuttaa yhtään painetta peniksen juureen. Valitettavasti pyöränsatulat aiheuttavat aina enemmän tai vähemmän painetta. Jos on erektiohäiriöitä, ei kannata pyöräillä vaan etsiä muita liikuntamuotoja. Miespyöräilijät tietävät kyllä pyöränsatulan huonon maineen genitaaliterveyden suhteen.

Stressi ja alkoholi heikentävät nopeasti erektiota. Myös monilla lääkkeillä on samanlaisia sivuvaikutuksia.

Tupakanpoltto supistaa verisuonia, myös genitaaleissa.

Huonojen elintapojen vaikutus voimistuu iän lisääntyessä. Kannattaa tiedostaa, että genitaalien elinvoimaa ei kohenneta muutamassa päivässä, joten asiasta pitäisi huolehtia jo nuoresta iästä alkaen.