Bakteerimittauksissa on perspektiivivirhe

30.11.2017

Puutarhamullasta tai navetan lantapihalla saataisiin varmasti vielä suuremmat lukemat. Juuri noissa ympäristöissä kasvavat lapset ovat terveimpiä.

HS: Ratikassa vilisee näkymätöntä likaa

Olemme yhtä aikaa bakteerikammoisia ja hoemme että elinympäristömme on liian steriili, jotta tulisimme vastustuskykyisiksi.

Bakteeri- ja virusinfektioista pääsee eroon, kun huolehtii että oma immuunivaste on kunnossa eli hoitelee kehon sisään suun, hengityksen ja ihokosketuksen kautta tulleet taudinaiheuttavat.

Tämä toteutuu siten, että hoidamme suolemme terveyttä oikein hyvin. Siellähän tuotetaan ihmisen immuuni- eli suojasolut, jotka sitten partioivat verenkierrossa ja imusolmukkeissa ja tappavat taudinaiheuttajat.

Suuri määrä suojasoluja saadaan, kun annetaan niitä tehtaileville bakteereille suoleen suuri määrä erilaisia hyviä kuituja (n. 10 eri laatua, 50–100 g/ pv eli 5 x tavanomaista enemmän) ja pidetään nopeat hiilihydraatit ja suolen haitta-aineet (lisäaineet, antibiootit, kipulääkkeet) vähissä ja unen laatu ja määrä hyvänä.

Suolen optimaalinen eli vilkas toiminta tarvitsee myös hyväryhtisen ja vatsalihasaktiivisen istumisen eli keinuvan keskiraollisen satulatuolin ja oikein säädetyn pöydän ja monitorit.

Hyvä ja erittäin tärkeä mikrotiehyiden nestekierto taas saadaan täysin puristamattomilla vaatteilla ja toistuvalla liikeaktiivisuudella istumisen lomassa.

Ravinnetiheän ruuan lisäksi tarvitaan lisäravinteita, kuten ainakin D-vitamiinia 125 mcg, Omega3 1-2 g ja hyvä monimineraali-vitamiini tuplana.

Näin fiksut optimoivat elintapansa, pysyvät koko työpäivän virkeänä ja tuottavana, eivätkä ole helposti vältettävillä sairaslomilla.

Kommentoi kirjoittajalle