Etätyö yleistyy, ergonmia yleensä heikkoa

09.04.2018

Vessin täydentävä kommentti helposta parannuskeinosta.

HS: Kotona työskentely yleistyy

Yksi asia esimerkkikodissa on pielessä: ergonomia.

Pieni pikasäätöinen pöytä pehmustetuilla kyynärtuilla, keskiraollinen keinuva satulatuoli, korkeussädettävä lisämonitori ja kunnollinen näppäimistö lisäisivät tuottavuutta kymmeniä prosentteja. Koko kasan hankintakustannus halvimmillaan on luokkaa tuhat euroa, eli se olisi äärimmäisen kannattava ja maksaisi itsensä takaisin muutamassa viikossa.

Pitemmällä tähtäimellä hyvä ryhti em. kalusteilla myös estäisi selän rappeutumista ja siitä tulevia kipuja sekä hartioiden jännittymistä.

Hyvä ryhti on tärkeää myös hengityksen syvyydelle eli hapen saannille, kaulalihasten rentoudelle eli hyvälle pään ja silmien verenkierrolle, ja vatsaontelon paineettomuudelle eli hyvälle suolen toiminnalle.

Keskirako säästäisi naisia monilta genitaali- ja sisälantion vaivoilta (ja miehiä erektio- ja eturauhasvaivoilta), varsinkin jos ymmärtää pitää lantiolla oikeasti väljää ja hautomatonta vaatetusta.

Valitettavasti ns. ”liikkuva työ” ja kotietätyö merkitsevät useimmiten surkeaa ergonomiaa ja sen mukana heikompaa terveyttä, epämukavampaa tekemistä ja matalampia tuloja.

Näin ei tarvitsisi olla.

Paremmalla tietoisuudella ja pienellä mutta hyvin kannattavalla investoinnilla sekin puoli saataisiin kuntoon ja työmatkasta koituva ympäristö- ja hermorasitus pois.

Kommentoi kirjoittajalle