Järkevät toimet edistävät seniorien seksuaaliterveyttä

30.06.2017

Seksillä voi parantaa aivoterveyttä ja aivoterveydestä hyötyy koko kroppa.

HS: Säännöllinen seksi virkistää vähän vanhemmatkin aivot

Seksuaaliterveyttä voi lisäksi edistää itsessään monin tavoin.

Sinkkujen kannattaa nähdä vaivaa löytääkseen itselleen parin tai seurustelukumppanin. Paikkoja ja palvelujahan sillä saralla riittää.

Toinen tehokas menetelmä on oman seksuaalifysiologian tunteminen ja oman seksuaaliterveyden edistäminen sen kautta.

Verisuoni-, aivo-, mielen- ja genitaaliterveydet ovat avainasemassa.

Ravinnetiheä kasvinpitoinen (marjat, vihannekset, hedelmät) ruoka, vähähiilihydraattiset ruokavalinnat ja järkevät lisäravinteet ovat keskeisiä. D-vitamiinia on oltava veressä 120–150 nmol (12 –150 mcg D-pillerit/pv), Omega3 2 g, monivitamiinia 2 kpl. Aivoterveyteen B-12 imeskellen 1 mg, foolihappoa vähintään 800 mcg ja B-6 vitamiinia 10 mg.

Kuitua tulee suolistobakteerien tarpeisiin ja suolisto-, aivo- ja immuuniterveyden takia saada monta kertaa yli tavanomaisen kulutuksen niin, että ulosteita tulee päivässä 2 ja ne ovat suuria ja pehmeitä.

Riittävästä määrästä ravinteita keho voi valmistaa n. 3 500 terveydelle ja elinvoimalle tärkeää ainetta.

Nukkuminen kannattaa optimoida kaikin puolin (raikas ilma koko yön, ei vaatteita, aivan pimeä huone myös kesällä, ei kuorsaavia samassa huoneessa, ei alkoholia, roskaviihdettä tai raskasta ruokaa illalla, kännykkä ym sähkölaitteet kiinni) ja panna alkamaan n. klo 22.

Oma istuminen on tärkeää hoitaa väljissä ja ilmavissa vaatteissa keskiraollisella satulatuolilla, joka ylläpitää elintärkeät virtaukset genitaalialueella sekä terveellisen tasoisen kosteuden ja lämpötilan.

Liikunnan harrastaminen parantaa myös seksuaaliterveyttä samaten kuten seksuaalisvirikkeisen kirjallisuuden ja viihteen harrastaminen.

Jos kaveria ei ole ja vaikka onkin, omaseksi käy ja ylläpitää hormonitoimintoja.

”Use it or lose it” pätee ehdottomasti.

Em. ohjeilla voi seksin lisäksi edistää merkittävästi omaa yleisterveyttä eli ennaltaehkäisyä.

Kommentoi kirjoittajalle