Kehon myrkynpoiston mahdollisuudet ja tietoisuus

08.03.2017

Kommentti HS:n prof. Knuutin detoxia vähättelevään artikkeliin

HS: Detox-puhdistautumikuureista voi olla haittaa elimistölle

Prof. Knuuti on väärässä. Olisikohan niin että professori on vanhuuttaan takertunut moderniin ja vähän huonoon sanaan asian sijasta.

Kaikki suoliston huuhteluja tekevät ammattilaiset tietävät että vähäkuituisella roskaruokavaliolla suolen poimuihin kerääntyy kuivahkoja kuonakerääntymiä, jotka happamina ja muutenkin toksisina aiheuttavat vuotavan suolen oireyhtymän, divertikkeleitä yms. Suolen huuhtelussa näitä saadaan pois paksusta suolesta jopa kilokaupalla.

Samaten hyvin ylipainoisen ihmisen siirryttyä runsaskuituiselle ja nestepitoiselle puhdistavalle dieetille, alussa tulee suolesta kilokaupalla vanhoja kuona-aineita (detox), joissa on paljon keholle vieraita ja haitallisia aineita.

Huonosta suolen toiminnasta siis aiheutuu tuhansia syöpiä vuodessa ja valtava määrä muita suoliston tulehdustiloja, joilla tiedetään jo nyt varmasti olevan yhteys immuunivasteeseen ja muistisairauksiin.

Hiljakkoisen hiirikokeen hiiristä tuli Alzheimereita kun ne saivat Alzheimer-hiirien suolen sisältöä suolistoonsa.

Suolta siis voi ja kannattaa puhdistaa, jolloin se myös tervehtyy. Tähän tarvitaan ainakin lisätyn sokerin ja vehnän poisto, viljojen reipas vähennys ja kuidun kasvattaminen tasolle 50 g / 1000 kcal (nyt keskiarvo 12 g / 1700 kcal).

Kaikki myös tietävät että maksan voi puhdistaa myrkyistä ja liiasta rasvasta lopettamalla (detox) sen ylirasitusta aiheuttavat ruoka- ja nautintoaineet ja nauttimalla maksaystävällistä ruokaa ja nesteitä.

Lääkkeistä, alkoholista ym. kemiallisista myrkyistä kuormittunut maksa saa helposti tulehduksen ja jopa ärhäkän syövän.

Lääketieteen edustajat on koulutettu tietämättömyydessään väheksymään ennaltaehkäisevää kokonaisvaltaista terveydenhoitoa, joka kuitenkin olisi ainoa järkevä ja kestävä kansanterveyden politiikka.

Kommentoi kirjoittajalle