Kehon vakavaa tulehduksellisuutta voi estää

HS: Monen kehossa jyllää näkymätön, pitkäaikainen tulehdus

Välimeren ruokavaliossa ei ole kokojyvää, vain pelkkää valkoista vehnää. Rypsi- ja rapsiöljyissä ja eniten käytetyssä palmuöljyssä on omega6-linolihappoa, joka todistetusti lisää tulehdusta suolistossa ja on siten vaarallista myös aivoterveydelle. Myös siemenöljyjen kovetusmenetelmä on luonnoton ja epäilyttävä.

Tehokkaita tulehduksen sammuttajia ovat myös monet yrtit, lääkekasvit ja terveysvaikutteiset mausteet. Esim. kuusenkerkkä on varsinainen antioksidanttipommi.

Myös D-vitamiini (esim 150 mcg/pv), Zn, Se, Mg, E- ja C-vitamiinit, Omega3-öljytabletit, melatoniini, resveratroli, karnosiini, berberiini, gingseng ja ashwagandha ovat tehokkaita antioksidantteja ja tulehduksen sammuttajia.

Henkilön, jolla on tulehdusta, kannattaa käyttää tulehduksen sammuttajia vielä tavallista enemmän. Prosessoitu ja valmisruoka lähes poikkeuksetta lisää tulehduksellisuutta (ja ylipainoa) samaten kuin huono suun ja suoliston hoito.

Suolistoterveyteen ihanne olisi syödä 50 g kuitua (10 eri laatua) / 1000 kcal, jota toimistotyöläinen ei saa ilman siementen, marjojen tai psylliumin kuitulisää.

Hyväryhtinen istuminen (keskiraollisella keinuvalla satulatuolilla) lisää kehon liikeaktiivisuutta ja nestekiertoa ja nopeuttaa suoliston läpivirtausta ja siten vähentää tulehduksellisuutta, jota taas tavanomainen huonoryhtinen istuminen lisää.

Keskirako myös parantaa naisilla genitaalialueen nestekiertoa ja siten immuunipuolustuksen tehoa eli ihon läpi päässeiden bakteerien tappamista, kun immuunivasteen suojasolut pääsevät helpommin paikalle verenkierron mukana ja toisaalta immuunikierto toimii tehokkaammin. Sen kudoksista keräämät bakteerit tapetaan sitten lähimmässä imusolmukkeessa.

Kommentoi kirjoittajalle