Kesko ja Oriola perustavat lääkekauppoja

14.03.2017

Kommentti HS uutiseen uudesta lääkeitä myyvästä ketjusta

HS: Kesko ja lääkeyhtiö Oriola-KD lähtevät haastamaan apteekkeja jopa sadan myymälän ketjull

”…alan tuotteiden ja palvelujen kysyntä kasvaa…”

Epäilemättä uuden ketjun myötä vanhusten jo nykyisellään törkeä ylilääkintää ollaan vielä pahentamassa kun alan valvonta löperöityy.

Jo nyt ylilääkintä on silmiinpistävää. Kukaan ei puolusta vanhuksen lääketurvallisuutta nytkään. Aralla vanhuksella ei ole osaamista eikä perhe uskalla.

Ongelma jatkuu niin kauan kuin lääkärit hyötyvät itse lääkehoidon lisäämisestä. Vanhuksia elää nykyisinkin pilvin pimein lääketokkurassa. Suoliston toiminta on lähinnä ulostuslääkkeiden varassa.

Terveempi ja halvempi tulos saataisiin liikunnalla, veden juonnilla ja suuremmalla kuitumäärällä ruuassa. Suoliston heikko toiminta tuottaa myös tutkitusti muistisairauksia ja liikkumattomuus mielialaongelmia.

Yksi väärin hoidetuista oli isäni, jonka massiivinen lääkkeiden syönti kalliiden lääkärien tahdosta poksautti maksan. Ärhäkkä maksasyöpähän siitä tuli ja mies kuoli 4 pv kuluttua diagnoosista. Syömättömiä reseptilääkkeitä jäi iso matkalaukullinen.

HS:ssa tuohtuneet omaiset kertoivat vanhuksensa tapauksen, jossa 92 v. vanhusta pidettiin dementoituneena ja tietysti lääketokkurassa. Laitokseen tullut nuori lääkäri ei ollut diagnoosiin tyytyväinen ja lopetti kaikki lääkkeet kokeeksi. Lääketokkurasta kuoriutui terve vanhus, joka muutti omaan asuntoon ja alkoi käydä päivätansseissa.

Kukahan uskaltaisi tehostaa Suomessa halpaa ja tehokasta ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa, lääkkeettömiä ja turvallisia luontaishoitoja ja varjella meitä ylilääkinnästä.

Valtiovallan toimet eivät valitettavasti näytä merkkejä oikeaan suuntaan.

Kommentoi kirjoittajalle