Kommentti HS:n artikkeliin syöpäparanemisista

19.04.2017

Katsotaanpa tilastoja

HS: Viis syytä miksi syöpää ei enä tarvitse pelätä niin paljon

Syöpäjärjestön (cancer.fi) tilastojen mukaan 2010-2014 syöpään sairastui Suomessa n. 30 630 vuodessa ja kuolleita oli n. 11 907 eli n. 39 % sairastuneista.

Syöpään kuolleiden määrässä on tapahtunut 30 vuodessa vain marginaalista paranemista. Luku on kiikkunut koko ajan n. 40 % kieppeissä. Eli lähes joka toinen kuolee.

Tilastot laskevat terveiksi jokaisen joka on elänyt sen kanssa yli 5 v. vaikka kuolisi pian sen jälkeen. Todellinen kuolleisuusluku on siten tilastoja huonompi.

Sairastuneiden määrä kussakin ikäryhmässä on kuitenkin lisääntynyt. Amerikkalaisista nykyisin syövän saa jo joka toinen. Siellä ylipaino on meitä vielä pahempi riskitekijä. Toisaalta olemme samalla janalla vähän jäljempänä.

Syöpähoidot ovat äärimmäisen raskaita, kalliita, tekevät monet kaljuksi ja väsyneeksi. Kuolemanpelko on koko ajan kintereillä.

Syöpätutkimuksiin on syydetty 50 vuodessa satoja miljardeja, mutta tulokset ovat laihoja. Koko ajan on annettu ymmärtää, että ratkaisu syöpään on nurkan takana. No eipä ole ollut.

Elintavoilla voi tehokkaasti ehkäistä syöpiä. Syöpiä ehkäiseviä terveysvaikutteisia mausteita on prof. Piipon ansiokkaan kirjan mukaan 18 kpl. Maailmassa tunnetaan myös muita syöpiin tehoavia lääkekasveja.

Kaliumin ja natriumin väärä suhde kehossa on riskitekijä.

D-vitamiinin suositeltu määrällä veressä 120-150 nmol (edellyttää ainakin 100 mcg annosta/pv) on jo ehkäisyvaikutusta. Jos arvo on 150–250 nmol, syövän todennäköisyys putoaa vielä lisää ja nopeuttaa paranemista.

Runsaasti antioksidantteja ja kuituja syövillä on vähemmän syöpää. Hyvä immuunivaste on selvä suojatekijä.

Parsakaalin itujen tuottama bioaktiivinen aineen on todettu olevan hyvä syövän ehkäisijä.

Tulehdusten (ikenet, suolisto, genitaalitulehdukset, nivelrikko, ylipaino) karsiminen kehossa ehkäisee syöpiä.

Kommentoi kirjoittajalle