Kommentti HS:n pääkirjoitukseen terveyden vaalimisesta, 1

10.01.2017

Monet ovat todenneet tämän omakohtaisilla testeillä.

HS: Terveyttä on syytä vaalia ympäri vuoden

Lautasmalli tai ruokapyramidi tuottavat pääasiassa ylipainoisia. Vähärasvaisuus eli ”keveys” merkitsi väistämättä painopisteen siirtymistä tärkkelyspitoisiin hiilihydraatteihin, koska valkuaista ei kannata liikaa syödä ja vähäenergisten kasvisten syönnillä on rajansa.

Sokeriteollisuus lobbasi epäeettisin keinoin 1970-luvulla US:n terveysvirastossa (FDA) haitattomuusstatuksen sokerille, ja siksi sitä on meilläkin joka ikisessä eineksessä, muroissa, leivissä ja kastikkeessa. Sokerien (54 eri nimeä) kulutus on moninkertaisesti liikaa terveyden kannalta.

Tämän tyhmyyden seuraukset näemme hallitsemattomana ja budjetit räjäyttävänä lihavuussairausepidemiana, joka myös venyttää mielenterveyspotilaiden jonot.

Rasvateoria laitettiin keinotekoisesti pystyyn statiinien myymiseksi. Ne opit ovat istuneet syvälle kymmenien vuosien rummutuksessa.

Valtiovalta voisi tervehdyttää talouttaan ja kansanterveyttä laittamalla roimasti korotetun ALV:n kaikille nopeille hiilareille, roskaruualle, kuumaprosessituotetuille eli epäterveellisille öljyille ja suolalle.

Lisäksi lääkärien koulutus pitäisi uudistaa ravintoterapiapainotteiseksi ja uusia ruokamallit.

THL ja TTL pitäisi heti lopettaa ja perustaa lääketeollisuudesta riippumaton oikeasti ennaltaehkäisevää kansanterveyttä ajava ketterä ja ryvettymätön laitos.

Kommentoi kirjoittajalle