Kommentti HS:n sokerimyönteiseen juttuun

29.11.2016

Pohjoismaalaisetkin olivat solakoita 20 v. sitten. Katsotaan miten ranskalaisille käy, kunhan sokerin syöminen periytyy pari sukupolvea.

HS: Sokeria jo vauvan jugurttiin

Sokeritietämättömien ylipainoisten tai lasten ruuista vastaavien kannattaa tutustua pediatri Dr Robert Lustigin popularisointiin sokerista: Dr Robert Lustig: The Hidden Truth About Sugar, Obesity and Diseases.

Ihmisten tietämättömyys ja tietoisuuden puute rohkaisee teollisuutta lisäämään piilosokeria eri ruokiin yhä enemmän ja enemmän. Nyt sitä on jo lähes jokaisessa eineksessä. Sokeria myydään yli 40 nimellä, joista tavantaavit eivät edes tunnista niitä sokeriksi. Sokeria sisältävän lohturuuan annoskoot jatkavat kasvuaan.

Sokeri aiheuttaa kaikkien suorien ja epäsuorien terveysvaikutusten mukaan myös vääränlaista bakteerikasvustoa suolessa ja osallistuu myös hyvin yleiseen kilpirauhasen vajaatoimintaan. Tällainen henkilö on helposti viluinen, paino tahtoo vain nousta, mieliala ei ole korkea eikä energinen. Tällaisia oireyhtymäihmisiä on pilvin pimein.

Sokeria kuluttamaan tottuneet suolistobakteerit pitävät kovaa meteliä, jos eivät saa ruokaansa mutta onnetonta on myös että määrä pakkaa koko ajan suurenemaan.Siksi suomalaisetkin syövät sokeria 3-4 krt WHO:n suosituksia enemmän, jotka takuulla perustuvat vankkaan tutkimukseen.

HS:n uutisen mukaisia ”trendi- ja mielialauutisia” tehtailevat ovat erityisesti elintarviketeollisuuden mieleen. Mitä myönteisempi (lue: tietämättömämpi) ilmapiiri on, ja asioihin suhtaudutaan mielihyväperspektiivistä, sitä enemmän meille syötetään piilosokeria, jolla einesten ja ”viihde- ja lohturuuan” kulutus saadaan kasvuun, meidän terveytemme, painomme ja itsetuntomme kustannuksella tietysti.

Kun lapsi lihoo ja menettää sillä suuren osan tulevaisuudestaan ja elämänlaadustaan, kenen on vastuu? Onko se vanhemman, teollisuuden vai lääketeollisuuden, joka omalta osaltaan tietysti koettaa edistää sokerin syöntiä liikevaihtonsa kasvattamiseksi.

Kommentoi kirjoittajalle