Kommentti HS:n suolistoterveys-/bakteeriuutiseen

19.10.2016

Suomalaiset syövät kuitua alle 15 g / pv, kun ihanne olisi yli 100 g.

HS: Moni sairaus voitaisiin välttää pitämällä suolisto terveenä

Tällä määrällä säästettäisiin miljardeja sairaanhoidossa, kansan työkuntokin olisi paljon parempi ja ihmiset onnellisempia. Onnellisuushormoni serotoniini tulee aivoihin vatsan bakteerien tuottamisen ylijäämästä.

Lääketeollisuus seuraa happamana bakteerikeskustelua. Kun osakin kansasta oppii ruokkimaan suolistopuutarhaansa oikein ja tekemään ulosteensiirteen turvallisesti ihan itse kotipiirissä, lääkekulut putoavat sadoilla miljoonilla.

Jos valtio vielä säätäisi lain, että kaikkien einesten pitää sisältää kuitua vähintään sen ja sen verran, tilanne vain paranisi. Hallitusta lähellä olevat korruptiolobbarit vain eivät anna sen tapahtua.

Onhan tämä nähty jo sokerin ja alkoholinkin kohdalla, joiden nykyinen rajoittamaton ylikäyttö pitää sairastuvuuden korkealla ja siksi lääkekaupan mukavasti pyörimässä.

Eikö ole mielenkiintoista että Suomen kansanterveyden ykkösnyrkki THL ei sano käypähoidossaan dysbioosista tai kuitudieetistä mitään. Eikä ulosteensiirrosta edes antibioottiresistentin hoidossa, vaikka sillä saadaan halvin ja tehokkain hoito.

Lääkkeettömät tehokkaatkin hoidot puuttuvat mutta toisaalta lääkesuosituksia kyllä piisaa. Mielenkiintoinen tuo THL:n linja, josta on aivan pakko tehdä ilmeisiä johtopäätöksiä.

Kommentoi kirjoittajalle