Kommentti HS:n uutiseen kahvista muistilääkkeenä

10.11.2016

´´Paras muistilääke on kahvi´´. No sittenhän suomalaisilla ei ole mitään hätää kun olemme maailman ykkösiä kahvin juonnissa.

HS: Professori: paras muistilääke on aamukahvi

50 000 diagnosoitua muistisairasta ja saman verran diagnosoimattomia ovat ilmeisesti tilastovirhe. Asiantuntijoiden ennuste, että nykyisillä huonoilla aivoterveys-elintavoilla tulee vielä sama mokoma 20 vuodessa, siis lienee potaskaa.

Meidänkö ei siis tarvitse olla huolissamme, että ennustettuun muistisairausepidemiaan tarvitaan jopa satoja tuhansia hoitajia.

Lisää kahvia?? Enpä usko!

Onneksi on kuitenkin paljon järkeviä, jotka luottavat enemmän laadukkaaseen ennaltaehkäisevään biokemialliseen aivotutkimukseen, jonka mukaan aivoterveyttä voi vaalia hyvillä ravitsemus- ja elintavoilla. Runsaasti kalaa ja kalattomina päivinä kalaöljypuristeita, auringonottotasoinen D-vitamiinipitoisuus veressä (120–200 nmol), paljon (100 g) kuitua, jolla torjutaan suolistotulehdus, pidättyminen ravintoympyrän suosittelemista runsaista tärkkelyspitoisista hiilihydraateista, hyvät unitavat, vähästressinen elämä, paljon liikuntaa, tanssia ja musiikkia sekä iloinen sosiaalinen elämä takaavat aivoterveyttä varmasti tehokkaammin kuin kahvin juonti, jota lähes kaikki nykyisetkin muistisairaat ovat jo tehneet vuosikymmeniä.

Kommentoi kirjoittajalle