Kommentti HS:n uutiseen painon pudottamisesta ruokavaliolla

02.01.2017

Uutisessa on selvä virhe: ”painonhallinta onnistuu paremmin niillä, jotka syövät paljon täysjyvätuotteita.”

HS: Näin pudotat painoa ilman dieettejä

Toinen virhe on syyllistää tyydyttyneet rasvat. Tämä höpötys kuuluu ns. rasvateoriaan, joka on tieteessä kuopattu ympäri maailman – paitsi pussiperä-Suomessa, jossa THL yrittää pitää siitä vielä kiinni vuosikymmenien väärän rummutuksen jälkeen.

Jo v. 2010 MOT:n ”Rasvainen kupla” ja ”Kolesteripommi” (Yle Areenan elävä arkisto) teki selvän rasvateoriasta ja TIME Magazine jättijutullaan v. 2015.

Oikeasti parhaat tulokset saadaan VHH eli vähähiilihydraattisella ruokavaliolla.

Paljon täysjyvätuotteita eli lähinnä leipää syövät ovat pääsääntöisesti lihavia. Katso mistä vaan kassajonosta. Sitä paitsi täysjyväleipää on saatavilla hyvin vähäisiä lajeja. Lähes kaikkiin leipiin lisätään vielä sokeria ja aivan liikaa suolaa.

Laihduttajan on syytä unohtaa heti 10 % sokerisuositus, joka myös kuuluu lautasmallin toimimattomiin neuvoihin.

Jutussa ei puhuta mitään suolistobakteereista, jotka oikeasti määräävät miten voimme, painomme ja pitemmän päälle myös aivoterveytemme.

Kasvikset (marjat, vihannekset, hedelmät varovasti), terveelliset rasvapitoiset ruuat (voi, kylmäpuristetut kookos, pellava, hamppu, oliivi, siemenet, pähkinät, tumma suklaa, rasvainen kala, ruoholla kasvatettu nauta, riista, avokado, munat).

Kuitua on hyvä olla runsaasti bakteerien ruuaksi 50 g / 1000 kcal ruokaa. Sillä hyvät bakteerit pysyvät voimissaan ja vyötärö ja mieli kunnossa.

THL on lääkkeiden tukkukauppa ja lääketeollisuus vastustaa kaikella voimalla oikeasti terveellisiä elintapoja.

Hyvä terveys on järkevää mutta ei kannattavaa; 2,7 mrd lääkemyynnistä ei haluta luopua yhtään.

Kommentoi kirjoittajalle